Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Whisky, értékes pillanataid bearanyozója!

A whisky erjesztéssel, lepárlással előállított égetett szesz, melyet az esetek többségében tölgyfahordóban érlelnek a szakemberek. Leggyakrabban árpából, malátából, kukoricából, búzából, vagy rozsból készül. A hozzáértők a cefre összetétele, a lepárlás módja, az érleléshez használt hordók típusa, és a földrajzi eredet alapján különböztetik meg egymástól a változatos ízvilággal rendelkező, méltán népszerű nedűket.

 

Skócia, Írország, Kanada, USA, és Japán hagyományos whisky gyártó nemzetnek számít. Az eredeti stílus tradíciói az első négy országban láttak napvilágot, Japán csak a XX. században csatlakozott a nívós társasághoz. Érdekes tény, hogy a hordós érlelés szokása csak a XIX. századtól datálható, addig ugyanis egyáltalán nem érlelték az aranybarna italt.

Ezt a hagyományt egyedül az amerikai törvények őrzik, melyek a mai napig kimondják, hogy a hordóba töltés után bármikor fogyasztható a közkedvelt pohárba való. További adalék, hogy az Európai Unióban – tradíciók ide, vagy oda – csak a minimum három éve, hordóban érlelt nedű forgalmazható whisky vagy whiskey megnevezéssel.

A whisky jelene
Most, hogy megismerted a nedű múltját itt az idő, hogy visszarázódj a jelenbe.

Ugyanis az aranybarna szesz fénykorát éli.

A különleges alkalmak szinte elképzelhetetlenek nélküle, igaz mind gyakrabban ékesíti az egyszerűbb hétköznapok exkluzívabb perceit. Ajándéknak sem utolsó. A palacknyi figyelmesség biztos, hogy óriási sikert fog aratni, s valószínűleg a koccintásnál te is megízlelheted meglepetésed karakterességét.

A készletünk tagjai közül megannyi variáció pohárba tölthető, így csak rajtad áll, hogy múlik, hogy melyik típus felejthetetlen cseppjeire szavazol!

Tartalomhoz tartozó címkék: whisky whiskey