Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

whisky

2020. 02. 12. 11:33:15
A világszerte jól ismert hírességek között is van nem egy olyan whisky rajongó, akik előszeretettel ízlelgetik a különböző italokat, sőt, akad olyan, aki saját márkát álmodott, kedvenc gyártójának arcaként tündököl, sőt, van aki a temetését sem tudja elképzelni a nedű nélkül. Íme nyolc olyan ismert személyiség, akik odavannak ezért az italért! 
2019. 10. 24. 16:15:58
Whisky-t inni stílusos, elegáns, férfias. Aki annak idején nézte és ismerte a 90-es évek egyik legsikeresebb sorozatát, a Dallast, az tudja, hogy egy pohár jóféle párlat jól jön üzleti megbeszélések alatt és esti lazításkor is, segíti a stresszoldást, a vidám, jó napokat pedig még jobbá teszi. Whiskys pohárban, az Ewing család szerint szigorúan jéggel! De hogy készülnek ezek a különleges nedűk?
2019. 09. 25. 09:29:00

A tizennyolcadik születésnap minden fiatal életében különleges esemény, hiszen ez az első olyan év, amikor hivatalosan is nagykorúvá válva felvillan a zöld lámpa a nagybetűs ünneplés előtt. Ez például azt is jelenti, hogy szabad az út az alkoholfogyasztás irányába is, amelyhez bizony igazán különleges ital dukál. Akár te magad vagy az ünnepelt, akár az egyik szerettedet lepnéd meg valamivel, keresve sem találhatnál megfelelőbb nedűt ez ilyen alkalomra, mint egy szintén „nagykorú”, különleges whiskyt. Ezek a finomságok ugyanis pontosan tizennyolc éven keresztül érlelődtek a hordókban, a legjobbat kihozva ezekből a párlatokból. Íme nyolc tizennyolc éves ital, amelyek közül bármelyik tökéletes választás egy tizennyolcadik születésnapra!

2019. 09. 16. 10:59:51
Ha whiskykről van szó, akkor szinte mindenkinek automatikusan Skócia ugrik be ami nem véletlen, hiszen az ország nem csak gyönyörű, de valódi nagyhatalomnak is számít a párlatok terén. A választék hatalmas, a skót whiskyk között, így igen könnyű is elveszni a különböző gyártók széles skálájában. Pontosan ezért ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a 4 legnépszerűbb skót whisky márkát!
2019. 08. 15. 08:32:00

Mikor whiskyt szeretnél választani, rendszerint a legnagyobb dilemmát az jelenti, hogy melyik fajtát vidd magaddal haza. Hiszen a hatalmas választékból igen nehéz eldönteni, melyik palack rejthet olyan nedűt, ami biztosan megfelel az ízlésednek. Viszont ilyenkor kevesen gondolnak bele abba, hogy milyen sok munka, mennyi folyamat és milyen hosszú idő áll egy-egy ilyen különleges ital elkészítése mögött. Pedig izgalmasabbnál izgalmasabb események történnek egy-egy lepárlóban, amíg az alapanyagokból gyönyörű színben pompázó, ízletes nedű készül.

Ezt mutatjuk meg most ebben a cikkben!

2019. 08. 14. 16:55:11

Skócia emlegetése kapcsán szinte mindenkinek a whisky jut eszébe az elsők között és jellemzően szorosan utána kap helyet a skót szoknya és a jellegzetes duda is. Előbbi nem véletlen, hiszen a mai napig világhírű nedűket állítanak elő itt, ebben a cikkben pedig most körbejárjuk kicsit a témát jobban.

2019. 08. 07. 09:07:30

A mai napig méltán népszerű skót lepárló, a Dalmore már 1839 óta áll Invernessről nem messze. Azonban nem csupán egy egyszerű whisky márkáról van szó, hiszen ebben a régióban nem ritka, hogy minőségi italokat készítenek egy hosszú múltra visszatekintő gyárban. A hozzá kapcsolódó legendák és történetek azonban olyan fordulatosak és elképesztőek, hogy az embert azonnal magával ragadják az eseményszálak, hiszen olyan, akár egy jól megtervezett film forgatókönyve.

A cikkben megmutatjuk neked, hogy mit érdemes tudnod erről a nagy múltú lepárlóról

2019. 07. 25. 08:39:00

Ha kedveled a whiskyket, akkor nyilván igyekszel minél többfélét kipróbálni, hiszen nincs két olyan termék, amely egyforma élményt adna a fogyasztó számára. Hiszen van különbség többek között a színben, az illatban, a testességben és az ízvilágokban is. A kínálat igen széles, a számos márka, fajta és típus között eltérő árkategóriákat is találhatsz, ugyanis a néhány ezer forintos tételektől a milliós palackokig igen széles skálán mozognak a whisky árak. Joggal merül fel a kérdés, hogy mégis mitől függ az, hogy ilyen magasra kúsznak ezek az összegek? Mennyivel jobb egy ilyen ital, mint a kedvezőbb árkategóriájú társaik?

2019. 05. 23. 09:17:04

A Chivas Regal neve ma már egybe forrt a legfinomabb skót wkisky fogalmával és határozottan helye van a luxus márkák között. Nem véletlen, hiszen ezekben a palackokban található gyümölcsös, mézes íz semmi más párlatéhoz nem hasonlítható. Azt szokták mondani, hogy az „érett emberek itala” ez, hiszen ők tudják értékelni mindazt, amit ez az ital sugall számukra és felidézi bennük a múltban átélt különleges élményeket. Hiszen a titok ennek az italnak a zamatában rejlik. Illetve persze a történetében, ami szintén nem hétköznapi.

Ebből a cikkből megismerheted ennek a kiváló italnak az életútját!

2019. 04. 15. 19:11:00

Ha azt mondjuk, skót whisky, akkor neked rögtön a Johnnie Walker ugrik be? Ez nem véletlen, hiszen ez a név a világ legtöbb pontján forgalmazott márkáját jelzi, amelyet a legnagyobb arányban értékesítenek a különböző országokban. Viszont hazánkban a legtöbben a „piros címkés” változatot ismerik és azonosítják a márkával, amit valaki vagy nagyon szeret vagy kifejezetten nem kedvel. Bármelyik típusba is tartozol, érdemes kipróbálnod a márkacsalád többi tagját is, biztosan találsz közöttük új kedvenceket. Épp emiatt összegyűjtöttünk egy csokorra való különlegességet.