Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

whisky

2019. 05. 23. 09:17:04

A Chivas Regal neve ma már egybe forrt a legfinomabb skót wkisky fogalmával és határozottan helye van a luxus márkák között. Nem véletlen, hiszen ezekben a palackokban található gyümölcsös, mézes íz semmi más párlatéhoz nem hasonlítható. Azt szokták mondani, hogy az „érett emberek itala” ez, hiszen ők tudják értékelni mindazt, amit ez az ital sugall számukra és felidézi bennük a múltban átélt különleges élményeket. Hiszen a titok ennek az italnak a zamatában rejlik. Illetve persze a történetében, ami szintén nem hétköznapi.

Ebből a cikkből megismerheted ennek a kiváló italnak az életútját!

2019. 04. 15. 19:11:00

Ha azt mondjuk, skót whisky, akkor neked rögtön a Johnnie Walker ugrik be? Ez nem véletlen, hiszen ez a név a világ legtöbb pontján forgalmazott márkáját jelzi, amelyet a legnagyobb arányban értékesítenek a különböző országokban. Viszont hazánkban a legtöbben a „piros címkés” változatot ismerik és azonosítják a márkával, amit valaki vagy nagyon szeret vagy kifejezetten nem kedvel. Bármelyik típusba is tartozol, érdemes kipróbálnod a márkacsalád többi tagját is, biztosan találsz közöttük új kedvenceket. Épp emiatt összegyűjtöttünk egy csokorra való különlegességet.

2019. 04. 10. 13:01:30

A whisky szó már ha csak kimondjuk is számos érzést és benyomást hordoz magában. Hiszen nem csak azoknak vannak elképzelései ezzel az itallal kapcsolatban, akik fogyasztják, hanem azoknak is él egy kép a fejükben erről az egészről, akik még sosem kóstolták. Hiszen ez a nedű már számos filmben, sorozatban és könyvben kapott igen fontos „szerepet”, legyen szó cowboyokról, üzletemberekről vagy éppen szórakozó fiatalokról. Ezzel azonban még koránt sincs vége a whiskyvel kapcsolatos érdekességek sorának.

Íme néhány nem mindennapi tény erről a koránt sem hétköznapi nedűről! Kattints!

2018. 12. 06. 14:27:00
Ez a kérdés igen gyakran felmerül és rendszerint igen nagy dilemmát tud okozni, különösen akkor, ha két palackot tartasz a kezedben, amelyek közül az egyiken a whisky, a másikon pedig a whiskey felirat szerepel. A helyzet az, hogy ezek a szócskák többet árulnak el az üvegben levő italról, mint gondolnád. Megmutatjuk neked, hogy mit jelent ez a néhány betűnyi eltérés és mi rejlik a különböző írásmódok között. Olvasd el cikkünket, ahol eláruljuk a különbségeket.
2018. 11. 12. 13:20:00

Amikor egy nagyobb társaság összegyűlik, akkor megfigyelhető, hogy a hölgyek és a férfiak eltérő italfogyasztási szokásokkal bírnak. 

2018. 10. 15. 11:19:00

Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínű Te is az igényes, prémium minőségi alkoholokat részesíted előnyben, mely egyfajta igényességre vall. De, hogyan tudod kiválasztani a megfelelő whiskey-t, vagy egyéb alkoholt, melyet akár ajándékba is szánhatsz? 

2018. 08. 31. 12:21:00

A whisky (az amerikai angol és ír dialektusban whiskey) olyan égetett szesz, mely gabona erjesztésével és lepárlásával készül, hogy aztán az értékes nedűt tölgyfahordóban érleljék a mesterek tökéletes aromájú itallá. 

2018. 08. 03. 13:21:00

A whisky egyfajta desztillált alkoholos ital, amelyet erjesztett gabonapelyhekből állítanak elő. Ilyenek például az árpa, a kukorica, a rozs vagy a búza. A whisky-t általában fából készült hordókban érlelik, hogy íze a lehető legzamatosabb legyen. 

2018. 07. 04. 09:43:00

A whiskey árak széles spektrumon mozognak. Alapvetően nem mindegy, hogy milyen termékeket preferálsz. Sem a gyártó, sem az adott típusra jellemző paraméterek nem lényegtelenek.

2018. 06. 01. 12:18:00

 

A whisky olyan ital, ami múlttal, történelemmel rendelkezik. Persze - mondhatod jogosan, ez majdnem minden alkoholra igaz.