Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Whisky - a klasszikus szeszesital

A whisky egyfajta desztillált alkoholos ital, amelyet erjesztett gabonapelyhekből állítanak elő. Ilyenek például az árpa, a kukorica, a rozs vagy a búza. A whisky-t általában fából készült hordókban érlelik, hogy íze a lehető legzamatosabb legyen. 

A whisky-t az előállítás során szigorú szabályok alapján értékelik világszerte, így számos osztály és típus között teszünk különbséget. A különböző osztályok és típusok tipikus egységesítő jellemzői a gabonafélék fermentálásában, lepárlásában, illetve az érlelés idejében találhatóak meg. Emiatt természetesen nem mindegy, hogy milyen évjáratú whisky-t szeretnénk fogyasztani, hiszen minél régebbi, annál valószínűbb, hogy az ízek és az aromák egy olyan harmóniát fognak produkálni, mellyel egyaránt egy vacsora utáni szivarozás vagy egy délutáni kikapcsolódás maradandó élményt fog okozni. A napjainkban forgalmazott whisky-k főképp Írországból vagy Skóciából származnak, de fontos itt kiemelni, hogy ahány náció, annyi szokás. Emiatt lehet erőteljes különbséget tapasztalni a például ír és skót whiskey-k között, hiszen a kettő bármennyire is hasonlónak tűnik, az elkészítési eljárás miatt a skót whisky-ket talán erőteljesebbnek, s kicsit egyszerűnek érezhetjük, míg az ír whisky-ket pedig inkább selymesebbnek és érdekesebbnek tapasztalhatjuk.

Viszont fontos kiemelni azt, hogy a legtöbben főként a minőségre mennek, mert senki sem szeretne pattanásokkal tarkított arccal kelni egy bemártózósabb este után, amit a kommersz szeszek okozhatnak. Így ha Te is úgy érzed, hogy az arcbőrödre negatív hatással van a röviditalok fogyasztása, feltétlenül ajánljuk, hogy próbáld ki a minőségi whisky fogyasztását, mert az eredeti példányokban nincs semmilyen olyan anyag, mely felboríthatná a hormonális egyensúlyodat, mely a nem várt pattanásokat eredményezné az arcodon. Nem egyszer halljuk azt a kifogást, hogy “én nem merek inni, mert másnapra tiszta kiütés leszek az alkoholtól”. Ezt mi is tapasztaltuk, egészen addig, amíg meg tudtuk engedni magunknak a minőségi szeszesital-fogyasztást, hiszen a legtöbb egészségre káros anyag azokban az alkoholos italokban található meg, melyeket felhigítanak, vagy teletömnek mindenféle káros anyaggal. Még szerencse, hogy mi csak minőségi whisky-ket forgalmazunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: whisky whiskey