Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Maláta whisky

Ezeknek az italoknak a világát meghódította Skócia, Írország és Japán is, vagyis nincs olyan whisky nagyhatalom, amely ne foglalkozna az úgynevezett malt párlatokkal. A helyzet az, hogy ezek a nedűk nem készülhetnek bármilyen gabonából és az eljárás mikéntje is szigorúan szabályozott. Ez kimondja azt is, hogy az árpán és a rozson kívül más gabona malátájából nyert italokat tilos maláta whiskynek címkézni. Ami tökéletesen jól is van így, hiszen így pontosan tudod, hogy csak igen magas minőségre számíthatsz, amikor felnyitsz egy ilyen palackot. Az eljárás lényege, hogy az árpa vagy rozs szemekben található keményítő a készítései folyamat során cukorrá alakul, viszont országonként eltérő, milyen módon szárítják a gabonát ezen állapot elérése után. Skóciában például tőzegfüstöt használnak ehhez, így egészen más élményt nyújt egy innen származó ital, mint egy ír vagy japán különlegesség. Szóval nincs mese, minden whisky gyártó ország termékei közül meg kell kóstolnod legalább egy palackkal a maláta whiskyk közül.

Nincs megjeleníthető termék.