Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

válogatás

2020. 04. 08. 11:49:28

Amerikának számos hasznos, különleges, őrült, no meg persze őrülten finom dolgot köszönhet a világ. Az utóbbi kategóriába tartoznak a különböző koktélok is, amelyek annak idején az Egyesült Államok különböző szegleteiben születtek, ma pedig már sokat a világ minden pontján jól ismernek és szívesen fogyasztanak. Íme tíz olyan koktél, amelyet a kontinens valamelyik pontján álmodtak meg és amelyek nélkül ma már elképzelni sem lehetne egy bár működését, legyen az édes, fanyar, gyümölcsös, krémes vagy éppen keserű finomság.

2020. 04. 01. 08:34:00

Az Írországban készült whiskey-k esetében a kevert variáció a jellemző, ráadásul a szokásos kétszeres kisüsti lepárlás helyett – amelyet a skót nedűk kedvelői már megszokhattak - az ír italokat három lepárlásból készítik el, de a maláta – és gabonawhiskey-k sem maradhatnak ki a sorból. Ráadásul ahány lepárló, annyi -féle ízvilággal találkozhatsz, így itt az ideje megismerni a legnépszerűbb és legkülönlegesebb ír whiskey gyártókat!

2020. 03. 24. 18:45:04
A Finlandia összegyűjtötte a legjobb receptjeit a Cranberry vodkájához, mi pedig most megosztjuk veletek
2020. 01. 15. 10:19:04

Mikor egy év véget ér, mindig izgalmas áttekinteni, melyek voltak a legnépszerűbb italok vásárlóink körében az adott esztendőben. Hiszen bár rengeteg különböző szeszes ital szerepel a kínálatunkban, a favoritok folyamatosan változnak és cserélődnek a népszerűségi dobogón. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azt a hat terméket, amit a legtöbbször vásároltatok 2019-ben!

2019. 12. 09. 13:04:51
Az elmúlt évtizedekben számos kutatás foglalkozott már az alkoholfogyasztással. Éppen ezért lehetséges az, hogy egyik nap a bor jótékony hatásairól olvasol, míg másnap már minden az alkohol ellen szól. Nem csoda így, ha nehezen igazodik ki az ember a sok-sok kusza információ között. Tény azonban az, hogy hazánkban nagyon sok népi gyógymód említi meg a szeszes italokat megoldásként. Kérdés azonban, hogy van alapja ezeknek a szájról szájra terjedő praktikáknak?
2019. 11. 28. 08:35:00
Ha benned is megfogalmazódott már a címben szereplő kérdés, akkor ebben a témában, kérlek, ne a nagymamádtól kérj tanácsot! Ő minden bizonnyal rávágja erre a kérdésre, hogy „semmilyet”! Azok az idők pedig rég elmúltak már, amikor illetlenségnek számított nőnek italt ajándékozni. Sőt, ha elég ügyes vagy, nagy örömet okozhatsz egy-egy hölgynek, ha az ízlésének megfelelő nedűvel leped meg. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azokat az italokat, amelynek biztosan minden nő örülne. Nyugodtan vigyél italt a barátnődnek, párodnak, szerelmednek, azon, hogy lehet-e, ne gondolkozz! Azon törd csak a fejed, hogy milyet! Ehhez próbálunk most egy kis iránymutatást adni.
2019. 11. 24. 10:45:00

„Soha többé nem iszom!” Ez a mondat rendszerint átmulatott éjszakák után, az ágyban fekve hangzik el, amikor már annak is örülsz, ha kinyitod a szemedet és nem forog az ágy. A fejed viszont garantáltan hasogat, úgy érzed, meg tudnál egyszerre inni több liter vizet és a közérzeted sem az igazi. Persze így utólag pontosan tudod, melyik kört nem kellett volna már elfogadni, de persze ilyenkor már okos az ember. Ha tapasztalatod van már e téren, akkor nem árt, ha tisztában vagy azzal is, mi okozza a másnaposságot a szervezetedben. Ebben a cikkben ennek járunk utána!

2019. 10. 22. 09:30:00
Az alkohol kapcsán mindenkinek más jut eszébe. Van, akinek a kedvenc itala ugrik be azonnal, míg másnak egy nem túl régi baráti összejövetel képei sejlenek fel a gondolataiban. Természetesen nem véletlen, hogy számos tény és tévhit kering az alkoholos italokkal és a fogyasztásukkal kapcsolatban, amelyek közül összegyűjtöttünk néhány érdekességet, amelyekkel érdemes tisztában lenni. Íme hét érdekes tény az alkoholról!
2019. 10. 16. 12:24:09
Egy gluténérzékeny számára nagyon sok odafigyelést igényelnek a leghétköznapibb tevékenységek is, folyamatosan résen kell lennie étkezéseknél, a bevásárlás során, a fesztiválokon, de az éttermekben és a kocsmákban is. Mindezek ellenére természetesen elkerülhetetlen, hogy olykor te is leeressz egy kicsit és végre leguríts egy finom jéghideg italt egy hosszú munkanap után, megünnepelj egy jeles eseményt vagy eltölts egy kellemes estét a barátaid körében anélkül, hogy bármi miatt aggódnod kellene. Pontosan ezért összegyűjtöttük ebben a bejegyzésben azokat az italokat, amelyeket érdemes elkerülnöd egy ilyen este alkalmával.
2019. 09. 25. 09:29:00

A tizennyolcadik születésnap minden fiatal életében különleges esemény, hiszen ez az első olyan év, amikor hivatalosan is nagykorúvá válva felvillan a zöld lámpa a nagybetűs ünneplés előtt. Ez például azt is jelenti, hogy szabad az út az alkoholfogyasztás irányába is, amelyhez bizony igazán különleges ital dukál. Akár te magad vagy az ünnepelt, akár az egyik szerettedet lepnéd meg valamivel, keresve sem találhatnál megfelelőbb nedűt ez ilyen alkalomra, mint egy szintén „nagykorú”, különleges whiskyt. Ezek a finomságok ugyanis pontosan tizennyolc éven keresztül érlelődtek a hordókban, a legjobbat kihozva ezekből a párlatokból. Íme nyolc tizennyolc éves ital, amelyek közül bármelyik tökéletes választás egy tizennyolcadik születésnapra!