Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Ön itt jár: > Kezdőlap >

válogatás

2019. 12. 09. 13:04:51
Az elmúlt évtizedekben számos kutatás foglalkozott már az alkoholfogyasztással. Éppen ezért lehetséges az, hogy egyik nap a bor jótékony hatásairól olvasol, míg másnap már minden az alkohol ellen szól. Nem csoda így, ha nehezen igazodik ki az ember a sok-sok kusza információ között. Tény azonban az, hogy hazánkban nagyon sok népi gyógymód említi meg a szeszes italokat megoldásként. Kérdés azonban, hogy van alapja ezeknek a szájról szájra terjedő praktikáknak?
2019. 11. 28. 08:35:00
Ha benned is megfogalmazódott már a címben szereplő kérdés, akkor ebben a témában, kérlek, ne a nagymamádtól kérj tanácsot! Ő minden bizonnyal rávágja erre a kérdésre, hogy „semmilyet”! Azok az idők pedig rég elmúltak már, amikor illetlenségnek számított nőnek italt ajándékozni. Sőt, ha elég ügyes vagy, nagy örömet okozhatsz egy-egy hölgynek, ha az ízlésének megfelelő nedűvel leped meg. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azokat az italokat, amelynek biztosan minden nő örülne. Nyugodtan vigyél italt a barátnődnek, párodnak, szerelmednek, azon, hogy lehet-e, ne gondolkozz! Azon törd csak a fejed, hogy milyet! Ehhez próbálunk most egy kis iránymutatást adni.
2019. 11. 24. 10:45:00

„Soha többé nem iszom!” Ez a mondat rendszerint átmulatott éjszakák után, az ágyban fekve hangzik el, amikor már annak is örülsz, ha kinyitod a szemedet és nem forog az ágy. A fejed viszont garantáltan hasogat, úgy érzed, meg tudnál egyszerre inni több liter vizet és a közérzeted sem az igazi. Persze így utólag pontosan tudod, melyik kört nem kellett volna már elfogadni, de persze ilyenkor már okos az ember. Ha tapasztalatod van már e téren, akkor nem árt, ha tisztában vagy azzal is, mi okozza a másnaposságot a szervezetedben. Ebben a cikkben ennek járunk utána!

2019. 10. 22. 09:30:00
Az alkohol kapcsán mindenkinek más jut eszébe. Van, akinek a kedvenc itala ugrik be azonnal, míg másnak egy nem túl régi baráti összejövetel képei sejlenek fel a gondolataiban. Természetesen nem véletlen, hogy számos tény és tévhit kering az alkoholos italokkal és a fogyasztásukkal kapcsolatban, amelyek közül összegyűjtöttünk néhány érdekességet, amelyekkel érdemes tisztában lenni. Íme hét érdekes tény az alkoholról!
2019. 10. 16. 12:24:09
Egy gluténérzékeny számára nagyon sok odafigyelést igényelnek a leghétköznapibb tevékenységek is, folyamatosan résen kell lennie étkezéseknél, a bevásárlás során, a fesztiválokon, de az éttermekben és a kocsmákban is. Mindezek ellenére természetesen elkerülhetetlen, hogy olykor te is leeressz egy kicsit és végre leguríts egy finom jéghideg italt egy hosszú munkanap után, megünnepelj egy jeles eseményt vagy eltölts egy kellemes estét a barátaid körében anélkül, hogy bármi miatt aggódnod kellene. Pontosan ezért összegyűjtöttük ebben a bejegyzésben azokat az italokat, amelyeket érdemes elkerülnöd egy ilyen este alkalmával.
2019. 09. 25. 09:29:00

A tizennyolcadik születésnap minden fiatal életében különleges esemény, hiszen ez az első olyan év, amikor hivatalosan is nagykorúvá válva felvillan a zöld lámpa a nagybetűs ünneplés előtt. Ez például azt is jelenti, hogy szabad az út az alkoholfogyasztás irányába is, amelyhez bizony igazán különleges ital dukál. Akár te magad vagy az ünnepelt, akár az egyik szerettedet lepnéd meg valamivel, keresve sem találhatnál megfelelőbb nedűt ez ilyen alkalomra, mint egy szintén „nagykorú”, különleges whiskyt. Ezek a finomságok ugyanis pontosan tizennyolc éven keresztül érlelődtek a hordókban, a legjobbat kihozva ezekből a párlatokból. Íme nyolc tizennyolc éves ital, amelyek közül bármelyik tökéletes választás egy tizennyolcadik születésnapra!

2019. 09. 22. 09:33:00

Az alkoholnak mértékkel fogyasztva számos pozitív hatása van. Kevesen tudják azonban, hogy léteznek olyan afrodiziákumnak számító nedűk és alapanyagok, amelyeket ha a pároddal fogyasztasz el egy romantikus este folyamán, garantáltan kellemes éjszaka elé néztek. Összegyűjtöttük azokat a vágyfokozókat, amelyek a férfi és női libidóra egyaránt hatással vannak. Mindezek lényege, hogy a szexuális vágyat pszichés alapon is fel lehet kelteni, amelyekhez tökéletesek a lenti felsorolásban található finomságok. Ráadásul a randit is izgalmasabbá teheted, ha kellemes itallal kínálod a partneredet.

2019. 09. 16. 10:59:51
Ha whiskykről van szó, akkor szinte mindenkinek automatikusan Skócia ugrik be ami nem véletlen, hiszen az ország nem csak gyönyörű, de valódi nagyhatalomnak is számít a párlatok terén. A választék hatalmas, a skót whiskyk között, így igen könnyű is elveszni a különböző gyártók széles skálájában. Pontosan ezért ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a 4 legnépszerűbb skót whisky márkát!
2019. 07. 22. 14:34:40

Látva a piacon levő szeszes ital kínálatot és a széles skálát, amelyen az árkategóriák mozognak, joggal merül fel a kérdés, hogy vajon befektetés szempontjából érdemes-e beszerezni néhány ritkaságot valamelyik alkohol fajtából. Alapvetően az, hogy valaki italba fekteti a pénzét, nem új keletű dolog, hiszen már a 70-es és 80-as években sem volt ritka, hogy jól menő üzletemberek drága italokba ruháztak be és szép kis gyűjtemény alakítottak ki maguknak. Ma már pedig vannak, akik az értékpapírnál vagy az ingatlannál is jobb üzletnek tartják néhány egyedi palack beszerzését. Ám még mielőtt túlságosan beleélnéd magad a dologba, fontos tisztában lenned néhány nagyon fontos információval a témával kapcsolatban. Ezeket gyűjtöttük össze neked ebben a bejegyzésben.

2019. 07. 11. 09:35:50

Egy forró kávé mindig jól esik az ember testének és lelkének. Van, aki a reggeli napsugarak fényében kortyolgatja szívesen, míg mások napközben kényeztetik magukat az ízletes fekete itallal. Persze van, aki tejjel teszi különlegesebbé, míg más a tejszínre vagy a cukorra esküszik. Azonban ezek közül variáció sem olyan egyedi, mint a whiskey segítségével megbolondított ír kávé. Ám joggal merül fel a kérdés, hogy a számtalan márka közül melyik párlat a legjobb választás ehhez az alkoholos kávékülönlegességhez! Erre a kérdésre kereste a választ az uproxx.com egyik szerzője is, aki a legjobb bártenderek véleményét kérte ki ezzel kapcsolatban. Lássuk, melyik ír whiskey-t választották a szakma legjobbjai!