Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

válogatás

2019. 09. 16. 10:59:51
Ha whiskykről van szó, akkor szinte mindenkinek automatikusan Skócia ugrik be ami nem véletlen, hiszen az ország nem csak gyönyörű, de valódi nagyhatalomnak is számít a párlatok terén. A választék hatalmas, a skót whiskyk között, így igen könnyű is elveszni a különböző gyártók széles skálájában. Pontosan ezért ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a 4 legnépszerűbb skót whisky márkát!
2019. 07. 22. 14:34:40

Látva a piacon levő szeszes ital kínálatot és a széles skálát, amelyen az árkategóriák mozognak, joggal merül fel a kérdés, hogy vajon befektetés szempontjából érdemes-e beszerezni néhány ritkaságot valamelyik alkohol fajtából. Alapvetően az, hogy valaki italba fekteti a pénzét, nem új keletű dolog, hiszen már a 70-es és 80-as években sem volt ritka, hogy jól menő üzletemberek drága italokba ruháztak be és szép kis gyűjtemény alakítottak ki maguknak. Ma már pedig vannak, akik az értékpapírnál vagy az ingatlannál is jobb üzletnek tartják néhány egyedi palack beszerzését. Ám még mielőtt túlságosan beleélnéd magad a dologba, fontos tisztában lenned néhány nagyon fontos információval a témával kapcsolatban. Ezeket gyűjtöttük össze neked ebben a bejegyzésben.

2019. 07. 11. 09:35:50

Egy forró kávé mindig jól esik az ember testének és lelkének. Van, aki a reggeli napsugarak fényében kortyolgatja szívesen, míg mások napközben kényeztetik magukat az ízletes fekete itallal. Persze van, aki tejjel teszi különlegesebbé, míg más a tejszínre vagy a cukorra esküszik. Azonban ezek közül variáció sem olyan egyedi, mint a whiskey segítségével megbolondított ír kávé. Ám joggal merül fel a kérdés, hogy a számtalan márka közül melyik párlat a legjobb választás ehhez az alkoholos kávékülönlegességhez! Erre a kérdésre kereste a választ az uproxx.com egyik szerzője is, aki a legjobb bártenderek véleményét kérte ki ezzel kapcsolatban. Lássuk, melyik ír whiskey-t választották a szakma legjobbjai!

2019. 07. 04. 10:28:00

Igen sokan vágnák rá a fenti kérdésre automatikusan, hogy bizony magyar ember bort iszik, legfeljebb pálinkát, nyilván ezt vagy valami ehhez hasonlót ittak az őseink is. A helyzet azonban az, hogy a honfoglalás idején nem egészen így volt ez, a szőlőműveléssel pedig csak már az új hazában, a rómaiak hagyatékaként ismerkedett meg a magyar nép, bár igen hamar népszerűvé vált a hazai szőlő, ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a sör elődjéről sem. Lássuk, mi mindent fogyasztottak a felmenőink!

2019. 06. 27. 10:09:46

Nyilvánvalóan nem kevés olyan sztori van a te tarsolyodban sem, amelyek a baráti társaságodban születtek és nagy eséllyel közük van az este folyamán elfogyasztott alkoholhoz. Nos a helyzet az, hogy ez nem egy új keletű dolog és nem vagy egyedül, ugyanis a történetelem során is okozott bonyodalmakat a szeszes ital. Olyannyira, hogy még az is elképzelhető, hogy ha az adott szereplők nem ittak volna, egészen más fordulatot vesznek az események és ma mást tanulunk a történelem könyvekből. Összegyűjtöttünk nektek néhány igazán izgalmas momentumot a történelemből, ahol igen komoly szerepet kaptak a különböző italok legyen szó vérszerződésről, ivóversenyről, gyilkosságról vagy akár egy egyszerű kávézóról akár hazai, akár nemzetközi színtéren.

2019. 06. 13. 13:02:00

Ha valamiről messze földön híresek a spanyolok, akkor az bizony a forró vérük és a laza hozzáállásuk. Persze tudjuk, hogy a hétköznapi életben nem minden csak sziesztából és fiesztából áll ebben az országban sem, ám nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy milyen derűsek az itt élők és mennyire szeretik az életet. Valamint tény az is, hogy mindehhez szorosan hozzátartoznak a kedvenc alkoholos italaik is, amelyek híre mára már az egész világba eljutott. Összegyűjtöttük az ország hat legnépszerűbb nedűjét, amit érdemes megkóstolni, ha náluk jársz.

2019. 04. 29. 14:57:37

Egy hűsítő koktél a kerti partin, vagy egy baráti összejövetel alkalmával, milyen jól is tud esni. Na igen, de ha a nyári formát el akarjuk érni akkor bizony a kemény diétába nem férnek bele ezek a cukortól tengő, mégis finomabbnál finomabb koktélok. Csak sóvárogva gondolunk rá, hogy milyen jó lenne, de hát mégsem kellene…

Azaz nem kellett volna, elhoztunk 6 koktélt amit büntetlenül, kalória számlálgatás nélkül fogyaszthatsz.

2019. 04. 15. 19:11:00

Ha azt mondjuk, skót whisky, akkor neked rögtön a Johnnie Walker ugrik be? Ez nem véletlen, hiszen ez a név a világ legtöbb pontján forgalmazott márkáját jelzi, amelyet a legnagyobb arányban értékesítenek a különböző országokban. Viszont hazánkban a legtöbben a „piros címkés” változatot ismerik és azonosítják a márkával, amit valaki vagy nagyon szeret vagy kifejezetten nem kedvel. Bármelyik típusba is tartozol, érdemes kipróbálnod a márkacsalád többi tagját is, biztosan találsz közöttük új kedvenceket. Épp emiatt összegyűjtöttünk egy csokorra való különlegességet.

2019. 03. 25. 09:31:00

Vannak tipikusan olyan filmek, amelyekben igen komoly szerepet játszanak az alkoholos italok is. Sőt, vannak olyan tipikus szereplők, akiket már el sem tudsz képzelni a poharuk nélkül. Ezen alkotások között számos olyan klasszikus is szerepel, amelyeket mindenképpen látnod kell, így érdemes előkészíteni a bakancslistádat, ugyanis számos remek alkotás megtekintését kell most felvésned rá. Íme tíz olyan film, amelyekben a remek színészi alakítások mellett az alkohol is igen komoly szerephez jutott. Így bizony ha ezekben a kasszasikerekben nem emelték volna a szájukhoz a poharat a szereplők, biztosan nem lett volna ugyanaz a hatás. A legjobb pedig, hogy a 60-as évek magyar alkotásaitól a legfrissebb amerikai filmek is helyet kaptak a válogatásban.

2019. 03. 18. 10:31:00

Egy szeszes ital esetében alapvetően két dolog számít igazán. Az egyik az alapanyag és ezzel együtt az ízvilág, a másik pedig az alkoholtartalom. Ugyanis ez adja meg azt a karaktert a különböző nedűknek, amelyek miatt különlegessé válnak a különböző tételek. Ebben a válogatásban összegyűjtöttük neked a világ 10 legmagasabb szeszfokkal rendelkező italát, amelyekkel garantáltan feldobhatod az estédet a barátaiddal. Ha eddig azt gondoltad, hogy a abszint és a spitz rum a teteje ennek a kategóriának, akkor most nagyon sok újdonságot mutatunk neked.