Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

5 tipp, amelyek segítenek, hogy jobban bírd az alkoholt!

Az embernek bizony időről időre szüksége van arra, hogy egy kicsit kieressze a gőzt a barátai és némi alkohol társaságában. Nincs ezzel semmi gond, hiszen néha ki kell lépni a rohanó, szürke hétköznapok árnyékából egy buli vagy kellemes iszogatás segítségével. Viszont ha nem szeretnél túl hamar a padlóra kerülni, jó lenne emlékezni az este minden momentumára és nem te szeretnél lenni az, aki úgy berúgott a társaságban, hogy mindenki rajta röhög, akkor az alábbi tippeket érdemes megfogadnod. Íme öt tipp, amelyek segítenek, hogy jobban bírd az alkoholt!

1. Légy mértékletes!

Ha egyébként nem állsz nagy ivó hírében és alapvetően nem gyakran fogyasztasz alkoholt, akkor ne a következő nagy bulin változtass ezen a tendencián, ugyanis jó eséllyel nem te leszel az, akinek minden arra járót meg kell hívnia egy kör felesre. Ha nem akarod már este 10-kor elveszíteni a fonalat és másnap pironkodva hallgatni, mi mindent műveltél az éjszaka folyamán, akkor érdemes mértéket tartanod. A kellemes bódulatot így is átélheted, de közben nem keveredsz kényes szituációkba. Ha mégis mindenkivel szeretnél egyet koccintani, akkor érdemes long drinket vagy kevésbé ütős koktélt fogyasztanod, így hosszan kitart az italod, mégsem állsz hamar fejre. Emellett érdemes elkerülni a „Ki tud több felest hamarabb meginni?” felkiáltással kezdődő kihívásokat, mert az ilyen jellegű versenyeknek rendszerint nagyon hamar filmszakadás lesz a vége.

2. Ne keverd az italokat!

Ha egy mód van rá, az este folyamán egy, maximum kétféle italt keverj! A sör vagy a bor mellé egy-két feles lecsúszhat, de ha egy mód van rá, ne vegyél fel a repertoárba plusz nedűket! Elsőre ugyan úgy tűnhet, nem okozhat gondot az a kis vodka vagy rum ami még belekerül a poharadba, de hidd el, nem sokkal később nagyon is érezni fogod! Emellett ha egy mód van rá, válassz megbízható, minőségű márkájú italokat, ugyanis ezekben biztos nincs színezék vagy feleslegesen hozzáadott cukor. Főleg a párlatoknál igaz az, hogy az olcsóbb kategóriák esetében még véletlenül sem a hordóban való érlelés nyomán nyerik el a színüket. Ennek pedig a szervezeted sem fog örülni!

3. Ital mellé étel is dukál!

Éhgyomorra inni két okból sem jó ötlet. Egyrészt kihagyod azt a kulináris élményt, amelyek a megfelelően összepasszoló ételek és italok elegye okoz a szádban, ami már önmagában nagy hiba. Másrészt viszont sokkal hamarabb megérzed az alkohol hatását, ha éhgyomorra iszol vagy órákig csak italt juttatsz a szervezetedbe. Ha nem is egy komplett vacsorát eszel meg, de mindenképpen rágcsálj valamit iszogatás közben, amely felszívja az alkohol egy részét!

4. Ne felejts el hidratálni!

A jelszó: víz! A túl hamar megjelenő kapatosság és a másnaposság ellen is kitűnő ellenszer, ha alkoholfogyasztás során néha megiszol egy pohár szénsavmentes ásványvizet. Így megtarthatod a szervezeted vízbázisát és elkerülheted a dehidratáltságot. Így nem csak tovább tarthat majd a buli, de a macskajajjnak is elejét veheted.

5. Kerüld a kávét és az energiaitalt!

Bár a népi bölcsesség úgy szól, egy erős fekete jót tesz részegség esetén, ha úgy érzed berúgtál, semmiképpen nem jó megoldás ha kávét iszol. Mert bár élénkítő hatását néhány percig élvezheted, nincs hatása az alkoholos befolyásoltságra, ráadásul csak még több vizet von el a szervezetedtől. Emellett ajánlott az energiaitalok kerülése is. Bár ma nagyon népszerű, hogy kísérőként vagy long drinkként ezt a magas koffeintartalmú italt ajánlják, mégis érdemes inkább mást választani. Ugyanis ez meggyorsítja a berúgás folyamatát, nem beszélve arról, hogy biztosan nem tudsz majd aludni mikor hazaérsz, ráadásul a másnapi fejfájás és rossz közérzet is garantált.

Ha a fentieket betartod, akkor biztos lehetsz abban, hogy egy alkoholmámoros, de legkevésbé sem részeg, jókedvű este elé nézel. Így lelkileg feltöltődhetsz, másnap pedig gond nélkül ki tudod pihenni magad. Ráadásul a kellemetlen sztorik és az arcpirító képek biztosan nem rólad készülnek majd. Ha szeretnél felkészülni a következő iszogatásra és minőségi italok közül válogatni, akkor nézz szét ital webáruházunkban!