Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Tequila vagy Mezcal?

Tequila vagy Mezcal?  A mezcal egy, a tequilához nagyon hasonló, mexikói ital, de ahogy a gyümölcspárlatokból sem lehet mindent pálinkának nevezni, így tequila sem lehet minden, ami agavéból készül.

  A mezcal a Mexikóban őshonos, közönséges agavé erjesztett levéből előállított, alkoholos ital. Azért nem tequila, mert vagy nem kék agavéból készül, vagy ha igen, akkor nem a megfelelő területen. A tequila elnevezést, ugyanis, csak bizonyos földrajzi területeken használhatják az ott készült, legalább 51%-ban kék agavéból erjesztett majd lepárolt alkoholos italra.
 A közönséges agavé Mexikó egész területén terem, de a legismertebb mezcal készítő területek Oaxaca államban és Mexikó északi területein találhatóak.
 

Mezcal készítése

A mezcal készítése több, mint kétszáz éves hagyományokra épül, melyen csak nagyon keveset változtattak. 
Hagyományosan, ezt az igen füstös íz világú italt megában isszák. Bár exportja nem olyan jelentős, mint a tequiláé, azért így is számottevő. Legjelentősebb piaca Japán és az Amerikai Egyesült Államok.

 Egyes márkák palackjaiban megtalálható a gusano, mely az agavé növényben élő kukacféle.
 
 Érdekesség:
 Bár neve hasonló, így sokan össze is kötik, a mezcal nem tartalmaz mezcalint, vagy bármilyen egyéb tudatmódosító anyagot.

Tartalomhoz tartozó címkék: tequila