Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Ön itt jár: > >

Silver Tequila

Mexikó igen sok mindent adott már a világnak, a különleges ételektől kezdve a kulturális értékeken keresztül a semmihez sem hasonlítható életérzésen át a nem mindennapi italokig. Jelen esetben az utóbbi tételen van a hangsúly, ugyanis ennek az országnak köszönhető a Silver Tequila is, amely egy valódi kuriózumnak számít a párlatok körében. Nem véletlen, hiszen a fő alapanyaga a kék agavé, amely semmihez sem hasonlítható ízt kölcsönöz ennek az italnak.

Fogyasztható tisztán, jól esik jégre töltve is, ám koktélként vagy citrom és só kíséretében is érdemes belekóstolni ebbe a nedűbe. Előállításához igen nagy gondosságra van szükség, ugyanis egy-egy kék agavé gumónak jellemzően tizenkét évre van szüksége ahhoz, hogy megérjen és felhasználható legyen e párlat elkészítéséhez. Nem véletlen tehát, hogy ritkaságnak számítanak az eredeti változatok. Bár sokan próbálkoznak a hamisítványok elkészítésével, mind a mexikói, mind pedig az Európai Uniós szabályok igen szigorúak a téren, pontosan milyen italokat lehet hivatalosan is tequilának nevezni.

Utolsó 2 db raktáron
9.990 Ft
Utolsó 1 db raktáron
14.990 Ft
Utolsó 1 db raktáron
9.990 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
14.290 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
6.250 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
4.190 Ft
Utolsó 2 db raktáron
17.980 Ft

Mit csináltál tizenkét évvel ezelőtt? Még iskolába jártál? Esetleg pont akkor kezdtél a munkahelyeden? Gyermeked született vagy valami egészen más dolog foglalkoztatott ekkor? Gondol csak bele, mennyi minden történt ez alatt az idő alatt! Akármilyen fontos esemény is zajlott az életedben akkoriban, annak a tequilának az alapanyaga, amelyet ma a kezedben tarthatsz, abban az időben még csak épphogy fejlődésnek indult. A több mint egy évtized alatt viszont a kék agavé egyre nagyobbra nőtt, végül megérett és az egyik legnemesebb ital gyártásához használták fel. Érdemes mindebben egy kicsit belegondolni, amikor lehúzol egy pohárral belőle.

Már az aztékok is tudták, mi a jó!

A helyzet az, hogy ha annak idején az aztékok időszámításunk előtt több száz évvel nem fedezték volna fel, mennyire finomak a kék agavéból készült italok, akkor ma mi sem élvezhetnénk a különleges zamatát. Ugyanis igen hamar felfedezték, hogy a növényből kinyert folyadék finom, ám természetesen ebben az időben még szó sem volt lepárlásról. Később azonban, ahogy telt az idő és megszállás alá került a terület, mások is felfedezték ezt a semmihez sem hasonlító növényt annak minden pozitív tulajdonságával együtt.

Hogy készül a silver tequila?

A növényt először megfőzik, majd az így nyert sűrű állagú folyadékok kétszer is lepárolják, majd vízzel hígítják. Az elkészítési eljárásból is látszik, hogy egyrészt biztos lehetsz abban, hogy kizárólag a kék agavé zamatát élvezed, ugyanis semmit sem vesz el az élvezetből az esetleg hozzáadott cukor vagy a különböző fűszerek. Másrészt pedig hála a precíz módszernek, a silver tequila minden esetben lágy, torkot simogató és kellemes állagú ital lesz.

Hogy érdemes fogyasztani a silver tequilát?

A világ számos táján rendszerint só, valamint citrom kíséretében fogyasztják ezt a nedűt. Először a só kerül a nyelvre, aztán kell ledönteni a tequilát, majd végül a pontot az i-re a citrom fanyar íze teszi fel. A helyzet az, hogy az ital hazájában, Mexikóban csak jót kacagnak ezen a módszeren, ugyanis ők arra esküsznek, hogy csak tisztán érdemes felhörpinteni ezt a különleges italt. Amennyiben úgy érzed, te leginkább koktél alapanyagként tudnád elképzelni a silver tequilát, annak sincs akadálya. Az egyik legrégebbi silver tequila alapú italkülönlegesség a Margarita, amely annak idején az 50-es évekbeli Las Vegasban tett szert igen nagy népszerűségre. Ám vegyítheted kókuszlikőrrel, sőt, elkészítheted belőle a világ egyik legütősebb koktélját, a Long Island Ice Tea-t is.

Milyen alkalmakra jó választás a silver tequila?

Legyen szó családi eseményről, baráti összejövetelről vagy valamilyen ünnepről, ha silver tequila kerül az asztalra, egyszerűen nem foghatsz mellé! Ugyanis minden ízlésének megfelelően fogyaszthatja el ezt a különleges aromájú italt. Megbolondíthatod sóval és citrommal, álmodhatsz belőle különböző koktélokat vagy long drinkeket, de ha ahhoz van kedved, egyszerűen jégre töltve vagy tisztán is elkortyolhatod ezt a mexikói kuriózumot.