Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Tequila Gold

Termék szűrés

Ár
Űrmérték:
Rendezés:
Nézet:
Raktáron
Eredeti mexikói tequila, mely a híres Jalisco tartományból származik
760 Ft
Raktáron
 Eredeti mexikói tequila, mely a híres Jalisco tartományból származik
2.990 Ft
Raktáron
Sokoldalú, könnyed tequila.
3.990 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
Elegáns, klasszikus tequila.
5.450 Ft
Raktáron
Díjnyertes mexikói tequila.
5.850 Ft
Raktáron
Figyelemreméltó koktél tequila.
5.850 Ft
Raktáron
A világ legkedveltebb tequilája.
5.890 Ft
Rendelhető
Izgalmas mexikói kávélikőr.
5.980 Ft
Raktáron
Eredeti mexikói tequila.
6.590 Ft
Raktáron
A világ kedvenc tequilájaként is emlegetik. 
6.950 Ft
Rendelhető
Izgalmas mexikói tequila likőr.
6.990 Ft
Raktáron
A világ első számú tequilája.
6.990 Ft
Raktáron
Autentikus mexikói tequila.
7.350 Ft
Raktáron
Eredeti mexikói tequila.
8.290 Ft 7.590 Ft
Raktáron
Díjnyertes mexikói tequila.
7.790 Ft
Raktáron
Exkluzív tequila minden alkalomra.
7.850 Ft
Rendelhető
A világ legkedveltebb tequilája.
7.890 Ft
Raktáron
A világ első számú tequilája.
7.990 Ft
Raktáron
A világ legkedveltebb tequilája.
8.250 Ft
Rendelhető
Prémium tequila sorozat a népszerű Sierrától.
10.160 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
Exkluzív tequila minden alkalomra.
13.690 Ft
Raktáron
Exkluzív tequila minden alkalomra.
13.690 Ft
Rendelhető
Prémium tequila sorozat a népszerű Sierrától.
13.750 Ft
Raktáron
A világ első számú tequilája.
13.980 Ft
Rendelhető
Mexikói prémium tequila.
17.990 Ft
Raktáron
Egyedi sorszámos, luxus tequila.
18.980 Ft
Rendelhető
Prémium tequila sorozat a népszerű Sierrától.
19.880 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
Egyedi sorszámos, luxus tequila.
19.980 Ft
Rendelhető
Mexikói prémium tequila.
19.990 Ft
Rendelhető
A világ legkedveltebb tequilája.
25.990 Ft
Rendelhető
Luxus tequila Bordeaux-i hordókban érlelve.
179.990 Ft

A tequila gold fahéjjal és naranccsal vagy pusztán rajongással fűszerezve igazán kellemes és karakteres ital. Kiváló társ lehet ünnepélyes alkalmakon, családi eseményeken vagy baráti összejöveteleken. De ha egy kis perzselő simogatásra vágysz a fáradt, munkás hétköznapok végén, akkor is jó, ha a tequilát rejtő üveg után nyúlsz. A mexikói eredetű égetett szeszt a kék agávé cukorban gazdag tövéből erjesztik és párolják. Többnyire egyéb termények is a főzethez kerülnek. A mexikóiak nemzetközi nedűje általában 38-40% alkoholtartalommal büszkélkedik, de 35-55% közötti koncentrációban gyártható. Érdekes tévhit, hogy a tequila kaktuszpárlat. Ám az agávék nem tartoznak a kaktuszok családjába, így ez az elképzelés nem állja meg a helyét a valóság talaján. A tequila gold a hivatalos és egyben szakmai megfogalmazás szerint olyan érleletlen párlat, melyet az érlelt tequila párlatához használt adalékokkal ízesítenek. Nem egyszer keverékként is napvilágot láthat, ilyen helyzetben az érlelt és az érleletlen cefre mixeléséből jön létre. Az érlelés egyébként tompítja az alkohol maró érzetét, éppen ezért a gold karakteresebb ízvilággal rendelkezik, melyet nem véletlenül szoktak finomítani fűszerek és gyümölcsök hozzáadásával.

A fiatal párlatban a fruktózszirup és a glicerin némiképp finomító szerepet töltenek be, ezzel is kompenzálva a nedű nyers markánsságát. Az elnevezés tekintetében, azonban némi anomáliára lehetsz figyelmes, ha jobban beleásod magad a tequila világába. Ugyanis több elkészítési fajtát is “gold” névvel illetnek a hozzáértők, ám abban megegyeznek a különböző típusok, hogy főleg az érleletlen párlat jellemvonásait testesítik meg. A mexikóiak minden különösebb cicoma és szertartás nélkül magában fogyasztják a tequilát, vagyis a sylver verzióhoz nem társítanak sót és citromot, míg a goldhoz nem mellékelnek fahéjat és narancsot. Ezzel szemben a világ más tájain a kézre szórt fűszer lenyalása után jöhet egy korty tequila, melyet egy falat citrusféle zár. A rituálét sokan jobban kedvelik, mint magát a nedűt. Érdekes, hogy ezek a kiegészítők a kellemetlen mellékízek elnyomásában játszanak főszerepet. Ebből következik, hogy a szokás kialakulása nagyjából arra az időre datálható, amikor az Egyesült Államokban elterjedtek a rossz minőségű mixto variációk.