Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: Kezdőlap >

Tequila rendelés, a prémium minőséget képviselve

Mondanunk sem kell, hogy mekkora különbség van, ha egy méltán nevezett prémium minőségű tequila csúszik le torkunkon, vagy, ha egy rossz minőségű változat. Webáruházunkban első számú szabály, hogy csak a legjobb minőséget képviseljük, bármilyen italról legyen is szó, kizárólag jó minőségű tequila márkákat fogsz az oldalunkon találni. A tequila vásárlás biztonságosan, egyszerűen és gyorsan megoldható, nézelődj bátran a kínálatunkban.

Silver

Silver

Az eredeti, tiszta silver tequila
Gold

Gold

A Gold Tequila, melyet természetes adalékanyagokkal finomítanak még
Rendelhető (2 munkanap)
6.590 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
8.890 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
8.990 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
13.180 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
25.690 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
9.890 Ft

Különleges tequila ital a kínálatunkban!

Mikor Magyarországon egy szórakozóhelyen tequilát kérsz, akkor típustól függően mindig jár mellé só és citrom vagy fahéj és narancs. A helyzet az, hogy ez az őshazájában, Mexikóban teljesen ismeretlen „rituálé”, amely nem véletlen, hiszen egy minőségi tequila ízéhez nem kívánkozik semmi más. Ha szívesen megkóstolnád, milyen is ez az ital fahéj és só nélkül, itt az ideje, hogy szétnézz kínálatunkban.

Fontos tudnod, hogy Mexikó nemzeti italáról beszélünk, melynek ízvilága semelyik másik szeszesitaléhoz sem hasonlítható. Éppen ezért vétek lenne ezeket a nedűket sóval vagy citrommal „elrontani”, hiszen az kék agavénak, melyből készül, önmagában is nagyon különleges íze van. Sőt, ezek a „kiegészítők” abból az időszakból származnak, amikor sok gyengébb minőségű, alacsony növénytartalmú ital volt a piacon és így próbálták elfedni a nem tökéletes ízeket. Azonban ma már nincs szükség erre, különösen, ha tőlünk vásárolsz. Olyannyira népszerűvé vált az elmúlt időszakban, hogy külön tequilás poharat is gyártanak, így aztán nem túlzás kijelenteni, hogy tényleg felemelkedett a whiskyk és a konyakok méltán nívós rangsorába. Sőt, az Egyesült Államokban és Mexikóban még Nemzetközi Tequila napot is tartanak, amit azt jelenti, hogy ilyenkor minden erről a nedűről szól.

Van kedved jobban megismerkedni ezt az italt tequila vásárlás előtt? Akkor most a legjobb helyen jársz!

Mi az a kék agavé?

Első ránézésre leginkább egy dísznövényre vagy egy kaktuszra hasonlít, a valóság azonban az, hogy a liliomfélék családjába tartozik ez a tüskés felületű, igen dekoratív növény. Mivel húsos levelei cukorban gazdagok, így ez jelenti az ital első számú összetevőjét. Míg a szeszesitalok legtöbbjének esetében a hordó és a tárolás a mérvadó az íz szempontjából, a tequilák nagy része kivétel ez alól, ugyanis nem a tárolás ideje és minősége határozza meg a karakteres ízét, ennek a kulcsa ebben az esetben a kék agavé, valamint a készítés menete. Fontos tudni, hogy ennek a növénynek nyolc évre van szüksége ahhoz, hogy teljesen kifejlődjön. Súlya ekkor körülbelül 45 kg, ami igazán hatalmasnak számít a növények világában.

Mivel ilyen sok esztendőre van szükség egy – egy növény éréséhez, előfordulhat, hogy akadozik a tequila előállítása. Nem véletlen tehát, hogy a 100% kék agavé tartalmú tequila ár igen magas, hiszen előfordulhat, hogy húsz évre is szükség van ahhoz, hogy egy palack tequila elkészülhessen. Hiszen gondolj csak bele, ha ma elültetnek egy kék agavét, abból 2026-ban készülhet leghamarabb palackozható alkohol.

Hogyan készül a tequila?

Az elkészítésének hét fő lépése van. Minden a betakarítással kezdődik, amit a főzés, az aprítás, az erjesztés, a lepárlás, a pihentetés, végül pedig a palackozás követ. Mikor a kék agavé megérik, akkor eltávolítják a földből, majd az úgynevezett jimadorok, vagyis az erre külön szakosodott munkások elkezdik feldolgozni. A hidrolízis során a tövét, vagyis a piñát vetik alá hőkezelésnek, így inulin tartalma erjeszthető cukorrá alakul át. Ezt követően ez a része gőzfűtéses kemencébe kerül a következő 48 órára és valójában itt alapozzák meg a később elkészülő ital ízét is.

Ha noble ital készül, akkor a következő fontos lépés a lepárlás, amely acél- vagy rézüstökben történik, kétszeri lepárlással. Ezt követően többféle sorsa lehet az elkészült italnak. Az egyik, hogy érintetlenül, kizárólag vízzel hígítva palackba kerül. Így készül a silver tequila. Ha ittál már ilyet, akkor bizonyára megvan a mozdulat, ahogy lenyalod a kezedről az odaszórt sót, felhörpinted a pohár tartalmát, majd a szádba veszel egy szelet citromot. A helyzet az, hogy bár nagyon sok helyen fogyasztják ilyen módon a tequilát, Mexikóban soha nem hallottak ilyesmiről. Ott kizárólag tisztán isszák a nemzeti italukat.

A másik népszerű változat a gold tequila annyiban különbözik a silver változattól, hogy karamellát tartalmaz. Innen ered különleges színe is. A legtöbb szórakozóhelyen ezt a típust fahéjjal és naranccsal fogyasztják, ami miatt különösen a hölgyek körében közkedvelt. Ám szintén fontos kiemelni, hogy egy mexikói jól mosolyogna ezen és felhörpintené tisztán nemzeti italát.

Silver tequila választékunk

A silver tequilák rendszerint azoknak lopják be magukat a szívébe, akik szeretik a tiszta, selymes ízeket. Ugyanis ezek az italok pontosan ezt nyújtják a fogyasztó számára. A választékunkból kiemelkedik egy igazi kuriózum is, a Patrón Gran Platinum Tequila háromszor lepárolt luxus ital, amelyet a kristálytiszta színek, a citrusos aromák, a feketeborsos csavar, valamint a telt ízek teszik igazi műremekké. A legkiválóbb palackok készül mind a mai napig tradicionális, kézműves eljárással. Vétek nem megízlelni egyszer egy ilyen különleges nedűt.

Gold tequila választékunk

A gold tequilákat rendszerint jobban kedvelik a hölgyek, hiszen a karamellizációnak köszönhetően egészen más íze van, mint a silver változatnak. Kínálatunkban csak olyan márkák szerepelnek, akik a gyártás során kizárólag természetes alapanyagokat használnak, így érdemes alaposan megízlelni az italt egy palack felnyitásakor. Kínálatunkban vannak olyan különlegességek is, mint például a Patrón Gran Burdeos Tequila, amely a legkiválóbb kék agavéból készül mind a mai napig tradicionális, kézműves eljárással. Ahogy a silver esetében, ez is egy bakancslistás tételnek számít.

Tökéletes magában vagy koktél alapanyagként

Ha nem szeretnéd tisztán, kísérő nélkül fogyasztani, arra is van lehetőség, hiszen számos különböző, méltán híres koktél készül ezekből a nedűkből. Az egyik ilyen a Margaritha, amely még az 50-es években vált híressé Las Vegasban, sikere pedig azóta is töretlen az egész világon. A másik nagy kedvenc a koktéllapról a Tequila Sunrise, amely a citrom-és narancslétől válik valódi nyári hűsítővé.

Amennyiben már tökéletesen biztos vagy abban, hogy melyik fajta tequilát választod, akkor máris megrendelheted kényelmesen, a fotelben ülve. Ha viszont még hezitálsz, akkor fontos tudnod, hogy minden gyártó itala egy kicsit más, így ha nincs nagy tapasztalatod ezen italok terén, érdemes több verziót is megízlelned, hogy megtaláld a saját kedvencedet közöttük.