Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A Tátratea hódító titka

Kevés olyan alkohol vagy alkoholos ital van, mint a Tátratea, amelyik szinte semmiből robbant be a köztudatba néhány évvel ezelőtt, és lett az egyik legfelkapottabb olyan ital, amit szinte ciki volt nem megkóstolni. De mi a Tátratea titka? Megpróbáljuk megfejtetni.

De mi a Tátratea

Olyan jó lenne azt írni, hogy mindent tudunk a Tátrateáról (például azt is, hogy ki, mikor és miért találta fel) de az igazság az, hogy mindez homályba vész. Ami biztos, hogy az eredeti „Tatranský čaj” receptjét valamikor régen a Magas Tátrában fejlesztették ki, és akkor nagyjából olyasmi volt, mint a mi Unikumunk: többféle gyógynövényből készült alkoholos ital. A nagyüzemi gyártás 2003-2004-ben kezdődött, hogy aztán alig néhány év alatt berobbanjon a köztudatba.

De mi a Tátratea titka? Összegyűjtöttük.

Az első Tátratea titok: a marketing.

A Tátratea egyik titka a marketing, azon belül is a piaci szegmentáció (nem leszünk ennyire tudományosak). Ha a Tátratea nem fejlődött volna, vagy ha nem szedték volna szét 3 nagyobb változatra (erről még írunk egy külön pontban), akkor valószínűleg megmaradt volna egy szlovák különleges, helyi italnak. Ám átcsomagolták, új külsőt kapott, és fejlesztették is: ez pedig egyenes út lett a sikerhez.

A második Tátratea titok: a változatok

Ma már többféle különböző variációban kapható a Tátratea. Hatféle tea alapú ízben (többek között kókusz, erdei gyümölcsök, vagy éppen a citrusos) vannak gyümölcs alapú ízei (acai és aronia, vagy akár a hétféle virág, netán a csipkebogyó és homoktövises) és megvásárolhatod a gyógynövény alapúakat is. Ez lehet a második titok, hiszen szuper ízekben került piacra, ráadásul trendi termoszos kiszerelésben, ami miatt a fiatalok is elkezdték felfedezni. Ez pedig egyenes út a harmadik titokhoz.

A harmadik Tátratea titok: divatossá vált

Az öngerjesztő folyamatokat egy egyszerű példával meg lehet mutatni: ha a párod tetszik neked, akkor sokat dicséred. Épp emiatt egyre nagyobb lesz az önbizalma. Ez visszahat rá, egyre magabiztosabb lesz, ezért egyre jobban tetszik neked.

A Tátratea pontosan így járt: egyre többen kezdték „fancynek”, divatosnak tartani, megjelent a szórakozóhelyek kínálatában (ne feledjük eredetileg egy gyógytea féleségről beszélünk). Mivel egyre többen hallottak róla, kóstolták miközben mindenki megtalálta a saját ízlésének megfelelőt, ezért előbb utóbb „ciki lett nem ismerni”.

A negyedik Tátratea titok: hidegen, melegen, akárhogy finom

A negyedik titok az, hogy a Tátratea egy olyan multifunkciós ital lett, amit lehet hidegen, melegen, egy tátrai elvonuláskor, vagy egy buli előtt is fogyasztani. Persze a népszerűsége a magas alkoholtartalmának, és a különleges ízeinek is köszönhető.

Az ötödik Tátratea titok: long drink, forró ital, koktélok

Valószínű, hogy a Tátratea egyik titka (vagy előnye) az is, hogy nagyon sokoldalú, hiszen megihatod úgy, mint egy pálinkát (vagy mint egy likőrt), de pillanatok alatt készíthetsz belőle egy long drinket, egy forró italt (a hideg téli estéken ez különösen lélekmelegítő) és akár egy laza, vagy ütősebb koktélt is. Mutatunk egy cikket, ebben rengeteg ötletet kapsz a Tátratea szuper felhasználásairól.

Kóstold meg a Tátrateát, kattints, és rendeld meg magadnak azt amelyik a legjobban tetszik neked

Ha tetszett a cikk nyomj egy like-ot

Nézd meg többi bejegyzésünket is ital blogunkban

Tartalomhoz tartozó címkék: tatratea