Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Skóciai látogatás kezdete, avagy a whisky-k világának megismerése

A most induló blog sorozatunkkal szeretnénk kicsit közelebb hozni Önökhöz az italok világát. Megismerkedünk néhány általános információval, de sok esetben bele is mélyedünk egy-egy ital történelmébe, a hozzá fűződő történetekkel, érdekességekkel.

Szeretném bemutatni az alapszeszek készítésének fortélyait, és természetesen a kevert italok, koktélok világába is ellátogatunk majd.
 
Összefoglalva, egy olyan sorozatot szeretnék készíteni, melynek megismerésével hatalmas lépést tehetnek a Bartending felé, épp csak a gyakorlati részt kell majd elsajátítaniuk.
 
Remélem, követni fogják az írásaimat és együtt látogathatjuk meg az alkoholok világának hangulatos, elegáns, vagy pont szikrázó területeit.

Egy kis kedvcsinálónak a Jack Daniels és Jim Beam whisky italokhoz


Következő bejegyzésemben a whisky-k hazájába látogatunk el, mégpedig Skócia csodálatos területére és elkezdjük ismerkedésünket ezzel a nemes itallal. Hírt adunk a Jack Daniels whisky, a Jim Beam whisky és társaik készítésének módjáról, illetve azokról a fortélyokról, melyeket csak a szakemberek ismernek.

Valószínűleg nem is fog egyetlen írásba beleférni az előbb említett Jack Daniels whisky-hez és a Jim Beam whisky-hez, illetve más whisky márkákhoz kapcsolódó legendák és tények sokasága, melyekhez hordókon, alapanyagokon, patakokon, valamint kis családi lepárlókon és hatalmas üzemeken keresztül jutunk el. Ezáltal egy egész sorozatot szánok rá, elkalandozva az ír partokhoz és természetesen az újvilágba is.  

Bevezetőnek azt hiszem, bőven elég ennyi, térjünk is rá a lényegre és kalandozzunk együtt keresztül a világon, követve az alkoholok mámorító hatását.