Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Skócia híres nedűje

Skócia híres nedűje Ahogy előző alkalommal megígértem, most mélyedjünk el egy kicsit a whisky világában, ismerjük meg kicsit jobban ezt a valóban nemes italt.

Elsőre pedig jöjjön a méltán elismert skót whisky!


SKÓT WHISKY

 
Sok szépet és jót el lehet mondani Skóciáról, de azt biztosan nem, hogy éghajlata, földrajzi és természeti adottságai kedveznének a mezőgazdaságnak, márpedig a jó whisky alapja a jó gabona.

Akkor most, hogy is van ez? Mégis hogyan lehet az, hogy a világ legjobb whiskyjei, mint például a Johnnie Walker whisky, vagy a Ballantine's whisky itt, ilyen rideg körülmények között készülnek el?

A skótok szerint, bár a jó whiskyhez elengedhetetlen a minőségi gabona, a titok mégis a tőzeges föld és a tiszta hegyi patakok vizében rejlik, ezt pedig semelyik másik ország nem képes leutánozni. Bár a tőzeget és a vizet akár el is szállíthatnánk, de a levegőt, melyet a tőzeges föld illata és a tenger sós áramlatai alakítanak, nem tudjuk máshol leutánozni.
Így, bár jó whiskyt máshol is gyártanak, a skót whisky, legyen az a Johnny Walker whisky, vagy a Ballantine whisky, mindig egyedülálló marad. 
Arról nem is beszélve, hogy az előírások szerint csak az a whisky lehet skót whisky, amit Skóciában állítanak elő, illetve legalább három évig és egy napig itt is érlelik.

 Ennek a valóban nemes italnak az előállításához pedig természetes anyagokra van szükség.
Elsősorban persze árpára és élesztőre, mert ebből lesz az alkohol. Ezen kívül tőzegre, forrásvízre, tiszta levegőre és tűzre.
 Az így készített whisky pedig olyan tiszta és természetes, hogy a német élelmiszertörvény a természetes élelmiszerek kategóriájába sorolta.