Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

rum

2020. 06. 08. 17:36:24
A rum létezése óta nem ment ki a divatból, sőt, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fiatalok és az idősebb generáció körében egyaránt. Már az ókorban is ismerték a rumot, sőt, bizonyos feljegyzések szerint már Marco Polo is megízlelte bizonyos változatát, ennek ellenére létrejöttéről számos legenda kering a köztudatban. Ami biztos, hogy világviszonylatban nem létezik egységes recept egyik típusára sem, pont ettől annyira izgalmas.
2019. 12. 16. 10:31:00
A rum a kalózok és matrózok italaként vált ismertté. Nem véletlen, hogy ez a párosítás igen sok filmkészítőt is megihletett. A megfilmesített sztorik alapján úgy képzeljük, hogy a kalózoknak mindegy volt, milyen, csak rum legyen. Ez így valószínűleg nem igaz, hiszen nem csak a rum világszerte való elterjedése köszönhető a kalózoknak, hanem a különböző fajták, ízek megjelenése is. Szerették ezt az italt, szorosan hozzá tartozott mindennapjaikhoz, s szerették volna minél jobbá tenni, a maguk ízléséhez igazítani. A leghíresebb ital, ami igazi kalóz kezei közül került ki, a Captain Morgan – a mai napig tart hódító útja, s már nem csak a tengeren túl, hanem innen is.
2019. 11. 19. 08:56:57
A rum az egyik legnehezebben definiálható égetett szesz fajta, ugyanis nincs általános előírás arra vonatkozóan, hogy tulajdonképpen mit is lehet rumnak nevezni. Nincs szabályozva, hogy milyen eljárással kell készülnie, milyen hőfokú legyen és nincs meghatározva az sem, hogy mennyi ideig kell, hogy érleljék. Tulajdonképpen ahány ház, annyi szokás – pontosabban ahány ország, sőt, ahány lepárló, annyiféle rum létezik. Ebben a bejegyzésben pedig ezeknek az országoknak járunk utána - tarts velünk!
2019. 10. 09. 15:59:39

A rum a világ egyik legnépszerűbb itala. Legyen szó bármelyik típusáról, biztos lehetsz abban, hogy te is megtalálod közöttük a kedvencedet. Különlegessége nem véletlen, hiszen már maga az elkészítési módja sem mindennapi és számos érdekességgel találkozhatsz, ha egy kicsit jobban megismered az eljárási folyamatot. Ebben a cikkben megmutatjuk neked, hogyan készítik ezt az italt!

2019. 04. 26. 11:06:42

Ha áttekinted a rum történetét, akkor láthatod, milyen színes, izgalmas és fordulatos múlt áll az ital mögött, amelyet évszázadok óta fogyasztanak előszeretettel kalózok, művészek és ínyencek egyaránt. Sokan ma már elképzelni sem tudnának egy esti kiruccanást az ital nélkül, legyen az egy koktélozós este a barátokkal vagy egy átmulatott éjszaka. Nem volt ez másként hosszú évtizedekkel ezelőtt sem, hiszen már Byon is úgy fogalmazott: „Semmi kétség, nincs ami a szellemet jobban nyugtatná, mint a rum és az igaz vallás.” Nos, ha nem is a lélek megnyugtatására, de a hangulat oldására és az ízlelőbimbók kényeztetésére tökéletesen alkalmas ez a különleges nedű.

Íme néhány érdekesség a rumról, amelyeket ha elolvasol, még izgalmasabbnak találod majd a különböző változatait.

2018. 10. 31. 10:14:00

Amennyiben az a célod, hogy beszerezz néhány ízletes italt a közelgő születésnap, évforduló vagy egyéb jeles nap megünnepléséhez, akkor most itt a kiváló alkalom ehhez. 

2018. 09. 28. 10:29:00

Mindent lehet jól és rosszul is csinálni. Ez természetesen a minőségi alkoholok megfelelő előállítására is igaz. Nem véletlen, hogy mi a prémium minőségi italok kulturált elfogyasztásának vagyunk a hívei, mely nem ártalmas az egészségünkre és valódi élményt nyújt számunkra. 

2018. 09. 10. 10:12:00

A rum melaszból, vagy egyes esetekben közvetlenül a cukornád levéből erjesztett és lepárolt égetett szesz. A melasz egyébként a nádcukor gyártás során fennmaradó komponens. 

2018. 05. 30. 13:34:00

Ha éppen azon gondolkodtál, hogy milyen alkohollal készülj a családi összejövetelre, a baráti találkozásra vagy éppen a céges partyra, akkor segítünk neked. 

2018. 02. 03. 17:53:00
 A rum készítéséhez eredetileg a nádcukor gyártásából visszamaradt melaszt használták fel, ma már kifejezetten erre a célra készül a melasz, vagy közvetlenül a cukornád levét erjesztik, majd párolják le.