rum
A rum a világ egyik legnépszerűbb itala. Legyen szó bármelyik típusáról, biztos lehetsz abban, hogy te is megtalálod közöttük a kedvencedet. Különlegessége nem véletlen, hiszen már maga az elkészítési módja sem mindennapi és számos érdekességgel találkozhatsz, ha egy kicsit jobban megismered az eljárási folyamatot. Ebben a cikkben megmutatjuk neked, hogyan készítik ezt az italt!
Ha áttekinted a rum történetét, akkor láthatod, milyen színes, izgalmas és fordulatos múlt áll az ital mögött, amelyet évszázadok óta fogyasztanak előszeretettel kalózok, művészek és ínyencek egyaránt. Sokan ma már elképzelni sem tudnának egy esti kiruccanást az ital nélkül, legyen az egy koktélozós este a barátokkal vagy egy átmulatott éjszaka. Nem volt ez másként hosszú évtizedekkel ezelőtt sem, hiszen már Byon is úgy fogalmazott: „Semmi kétség, nincs ami a szellemet jobban nyugtatná, mint a rum és az igaz vallás.” Nos, ha nem is a lélek megnyugtatására, de a hangulat oldására és az ízlelőbimbók kényeztetésére tökéletesen alkalmas ez a különleges nedű.
Íme néhány érdekesség a rumról, amelyeket ha elolvasol, még izgalmasabbnak találod majd a különböző változatait.
Amennyiben az a célod, hogy beszerezz néhány ízletes italt a közelgő születésnap, évforduló vagy egyéb jeles nap megünnepléséhez, akkor most itt a kiváló alkalom ehhez.
Mindent lehet jól és rosszul is csinálni. Ez természetesen a minőségi alkoholok megfelelő előállítására is igaz. Nem véletlen, hogy mi a prémium minőségi italok kulturált elfogyasztásának vagyunk a hívei, mely nem ártalmas az egészségünkre és valódi élményt nyújt számunkra.
A rum melaszból, vagy egyes esetekben közvetlenül a cukornád levéből erjesztett és lepárolt égetett szesz. A melasz egyébként a nádcukor gyártás során fennmaradó komponens.
Ha éppen azon gondolkodtál, hogy milyen alkohollal készülj a családi összejövetelre, a baráti találkozásra vagy éppen a céges partyra, akkor segítünk neked.