Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fehér Rum kínálatunk

Termék szűrés

Ár
Űrmérték:
Rendezés:
Nézet:
Raktáron
BACARDI Superior világhírű rum márkanév
660 Ft
Raktáron
BACARDI Superior világhírű rum márkanév. Ez egy hagyományos BACARDI rum, a Bacardi márka lelke - fiatalos, kiváló minőségű, társasági, érzéki és szenvedélyes. A BACARDI Superior a Bacardi valódiságának, eredetiségének és fortélyának zászlóshajója, 1862 óta a BACARDI Bat Device szimbóluma. Személyisége a karibi latin, amely a márkának egyedülálló világszemléletet nyújt.
3.850 Ft
Raktáron
Divatos karibi fehér rum.
3.890 Ft
Raktáron
A legkedveltebb rum szerte a világon.
4.750 Ft
Raktáron
Prémium karibi rum.
4.750 Ft
Raktáron
A legkedveltebb rum szerte a világon.
6.290 Ft 5.950 Ft
Raktáron
Ikonikus kubai rum.
6.450 Ft
Raktáron
Ikonikus kubai rum.
6.850 Ft
Raktáron
Prémium dominikai rum.
6.990 Ft
Raktáron
Klasszikus kubai rum.
7.990 Ft
Raktáron
9.950 Ft

A fehér rum ár nem mellékes információ, ugyanis beszédes már, ami az ital minőségét illeti. A rum vagy a cukornád feldolgozása során keletkező melaszból, vagy közvetlenül a növény préseléséből származó cukornád léből kerül előállításra: erjesztéssel és lepárlással. A színtiszta párlatot az esetek nagy részében tölgyfa hordóban érlelik és nem egyszer karamellel színezik, de ez a fehér variáció esetén nem érvényes. Az alkoholtartalom tekintetében komoly eltéréseket fedezhetsz fel, hiszen a 37,5%-os variánsok mellett akár 60%-os pohárba valókat is találhatsz. A fogyasztásra vonatkoztatva nem léteznek kőbe vésett szabályok. Van, aki magában, jéggel kortyolja a karakteres nedű hűsítő cseppjeit, míg megint más kizárólag koktélokhoz használja fel, mint markánsságot kölcsönző komponenst. Nincsen jó vagy rossz választás, csak az ízlés döntő ebben a kérdésben. A rumok világában is léteznek felső kategóriás típusok, melyek jellemzője, hogy hosszú ideig érlelik őket. Ezek a fajták olyan domináns és egyben harmonikus ízhatással rendelkeznek, hogy az érett whiskykhez hasonlóan magukban tökéletesen élvezhetőek.

A rum ősei már az ókorban arattak! Egyes történelmi források hűen tanúskodnak arról, hogy a cukornád szirup felhasználása, szesz előállítás céljából már az ókorban is kellően népszerű volt. Az első konkrét lepárlás a XVII. századra datálható, amikor a Karib-szigeteken dolgozó rabszolgák rájöttek arra, hogy a cukor készítésének egyik melléktermékéből kiváló alkoholos nedű gyártható. A melasz hasznosítása után hamar elterjedt a lepárlás, aminek köszönhetően még koncentráltabb alkoholtartalom érhető el. Így született meg az első valódi rum. Miről tanúskodik a fehér rum ár mértéke? A rum osztályozása némileg problémás, mert minden országban más törvények érvényesek az előállításra, ezért aztán az alkoholtartalom területenként nagy különbségeket mutathat. A fehér rum alkoholszázalékát kb. 37,5-40-re állítják be a mesterek. Többnyire a gyümölcsös variációk alapjául szolgál, de természetesen magában is bátran fogyasztható. Üveggel bélelt tankokban érlelik, majd szűrés, beállítás után palackozzák. A fenti területeken kívül a koktélkészítők is előszeretettel alkalmazzák.