Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Barna rum kínálatunk

Ha létezik igazi kuriózum a rumok között, akkor a barna rumok mindenképpen ide kell sorolandók. Ha egy kicsit is kedveled az égetett szeszeket, akkor értékeled majd az érlelt dark rumok különleges, semmihez sem hasonlítható ízvilágát, mellyel gyakorlatilag egy egészen új vonal nyílik az italfogyasztásban.

Termék szűrés

Ár
Űrmérték:
Rendezés:
Nézet:
Raktáron
11.690 Ft
Rendelhető
5.290 Ft
Raktáron
7.250 Ft
Raktáron
11.390 Ft
Utolsó 2 db raktáron
19.950 Ft
Raktáron
6.590 Ft
Utolsó 2 db raktáron
39.990 Ft
Utolsó 2 db raktáron
11.990 Ft
Utolsó 1 db raktáron
59.250 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
5.290 Ft
Utolsó 1 db raktáron
9.290 Ft
Utolsó 2 db raktáron
10.750 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
21.450 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
8.590 Ft

A barna rum kategóriába tulajdonképpen azok a rumok tartoznak, amelyeket legalább öt, de inkább hét – tizenkét évig hagynak érni. Tehát egyértelműen testes, aromás italokról van szó, melyeket a leggyakrabban jégre töltve fogyasztanak, ám nem ritka az sem, hogy koktélok készülnek ezekből a különleges ízvilágot képviselő szeszes italokból, sőt van aki a kávéját vagy a teáját dobja fel velük. Tarts velünk és ismerd meg a rumok sötét oldalát!

A rum – legyen szó bármilyen fajtából – a cukornád levéből vagy melaszból készül, melyet élesztő segítségével erjesztenek. A desztillálást követően először színtelen folyadékot kapunk, amelyek később az érlelés folyamán nyerik el végleges, barna színüket. Így készülnek az érlelt fekete rumok is. Míg sok szeszesital esetén igen szigorú a szabályozás a különböző kategóriák megalkotása kapcsán, addig a rum osztályozása esetén ez egészen másként működik. Ennek az oka, hogy nincsenek általánosan elfogadott szabályok arra, hogy pontosan milyen kritériumoknak kell megfelelnie annak az égetett szesznek, melyek rumnak nevezünk. A különböző országok viszont szabályozzák ezt, ám e téren igen eltérőek az elvárások a megkövetelt szeszfok, az érlelés és az elnevezés területén is. Abban viszont mindenki egyetért, hogy az érlelt dark rum kategóriába a sötét színű, évekig érlelt italok tartoznak.

Tulajdonképpen mi is az a barna rum?

Az olyan rumokat, melyeket éveken keresztül érlelnek „anejo” vagy „viejo” rumnak szoktak nevezni. Ezeket a rumokat rendszerint 37,5% és 60% között szokták palackozni. Ez a típusú szeszesital kifejezetten a nehezebb rumok körébe tartozik, így a legtöbbször tisztán vagy jégre töltve fogyasztják. A barna rum története egészen a régi időkre nyúlik vissza, hiszen már az 1900-as évek Angliájában is ismerték, ugyanis még a Királyi Haditengerészet hajóin is megfordult ez a típusú szeszesital, ahol egyes feljegyzések szerint napi sötét rum járt a fedélzeten dolgozóknak. Szóval mikor a szádhoz emelsz egy rummal töltött poharat, élvezd egy pillanatig az illatát, majd kortyolj bele és élvezd azt a testes, különleges ízt, amelyet a  barna rum tud neked adni. Ha átjárta az aroma az egész szádat, akkor pedig gondolj arra, hogy a történelmi időkben is hatalmas szerepe volt ennek a sötét színben tündöklő italnak.

Minél sötétebb annál idősebb a rum?

Tulajdonképpen igen, bár a barna rumok esetében van egy kis csalás is lehet a dologban, ugyanis az árnyalat amit az üvegben látsz gyakran a melasszal és a karamellel való hosszabb érintkezés eredménye, melynek segítségével alakul ki a rum különleges karaktere. Természetesen mindez attól függ, hogy melyik országból származik a rum amit fogyasztasz és ott milyen eljárással készítették.

A sötét rum italok fajtái

Felsorolni is nehéz, hány fajta létezik jelenleg ebből a fajta rumból, ugyanis a világ számos országában gyártják ezeket az italokat, melyek nagy részét a választékunkban is megtalálod. Gyere is ismerjük meg együtt az érlelt dark rumot Jamaicaból, Barbadosról, Ausztriából, Németországból, Kubából, Dominikáról, sőt, még hazai, magyar gyártmányú rumot is tartunk, amit szintén nem szabad kihagynod.

A barna rum mindenkinek remek választás!

Ha alapvetően kedveled a rumokat, akkor ez a vonal biztosan bejön majd neked, hiszen egészen új kapukat nyit meg majd előtted ez az ital. Amennyiben annyira nem érzed magadénak az égetett szeszek világát, akkor is érdemes megkóstolnod ezeket a rumokat. Pláne, ha egy kicsit megspékeled ezzel – azzal. Ugyanis számos barna rum alapú koktél létezik már. Ilyen például a Rum Collins, melyet citrommal és szódavízzel bolondítanak meg, a Mai Tai, amelybe többek között ananászlé is kerül vagy a Hurricane, amelyben számos különböző gyümölcslének is helye van. Szóval férfiaknak és nőknek egyaránt tökéletes választás egy palack barna rum, amelyet mindenki a saját szája íze szerint fogyaszthat el.