Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Cachaca, Brazília nemzeti itala

Termék szűrés

Ár
Űrmérték:
Rendezés:
Nézet:
Raktáron
Izgalmas brazil cukornádpálinka, mely önmagában is fogyasztható, de long drinkek alapjának is kiváló. Kellemesen gyümölcsös, félédes ízhatású.
5.850 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
Izgalmas brazil cukornádpálinka.
7.290 Ft
Raktáron
Izgalmas brazil cukornádpálinka.
7.290 Ft

A magas alkoholtartalmú (38-51%), erjesztett cukornádból készülő cachaca Brazília nemzeti nedűje. Szülőföldjén többnyire önmagában fogyasztják, míg máshol keveréshez, koktélokba alkalmazzák. Egyelőre Brazília még küzd azért a jogért, hogy csak azokat a kortyolni valókat hívhassák cachacának, amit a dél-amerikai területen készítenek. A könnyű, aromás, fűszeres ízvilág a cukornádból préselt és közvetlenül kinyert cukornád lének köszönhető. Persze a karakter, mint olyan számos tényezővel befolyásolható. Nem mindegy az adott cukornád termőterületen uralkodó éghajlat, a talaj minősége sem mellékes, de az érleléshez használt hordó típusa, vagy a tradicionális, esetleg újító előállítási módszerek alkalmazása is nagyban módosíthatja a palackba zárt végeredmény markánsságát. Nem véletlen tehát, hogy csak úgy nem lehet reprodukálni a valódi, hamisíthatatlan, eredeti italt, mivel a fenti jellemzők közösen alkotják meg az utánozhatatlan kerek egészet. Maga a gyártás nem túlságosan bonyolult. A cukornádat először learatják, aztán kipréselik belőle a levét, amit erjesztés után lepárolnak a mesterek.

A cukornádról érdemes tudnod, hogy 37 típusa létezik, vagyis kellő sokszínűséget kínál, mint alapanyag. Bármelyik variációja eredményesen felhasználható. A trópusi, szubtrópusi területeken élő növény feldolgozása alapvetően gyorsan zajlik, mivel minél előbb préselni kell úgy, hogy egy szilárd darab se kerüljön végül a lébe. Természetesen a szűrés után ülepítésre is szükség van, így ugyanis teljes egészében eltávolíthatóak az esetlegesen fennmaradó úszó szennyeződések. A lé koncentrált cukortartalma miatt hígításra szorul, melynek a mértékét a cachaca előállítás mesterei pontosan ismerik. Az erjesztés és a lepárlás egyaránt nagy figyelmet és hozzáértést igényel. A lepárláshoz használt rézüstök hevítését nem egyszer a cukornád fel nem használt részeinek elégetésével biztosítják. Utóbbi eljárás a kisüzemekre jellemző, nagyüzemi körülmények között acéltartályokat alkalmaznak. A réz jelenléte, azonban elengedhetetlen a karakteres ízvilág eléréséhez, ezért a tartályokba rézbetéteket tesznek, így borítékolható a tradicionális ízvilág, a valódi cachaca élmény.