Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Cachaca

Termék szűrés

Ár
Űrmérték:
Rendezés:
Nézet:
Raktáron
Izgalmas brazil cukornádpálinka.
5.850 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
Izgalmas brazil cukornádpálinka.
6.290 Ft
Raktáron
Izgalmas brazil cukornádpálinka.
6.590 Ft

A magas alkoholtartalmú (38-51%), erjesztett cukornádból készülő cachaca Brazília nemzeti nedűje. Szülőföldjén többnyire önmagában fogyasztják, míg máshol keveréshez, koktélokba alkalmazzák. Egyelőre Brazília még küzd azért a jogért, hogy csak azokat a kortyolni valókat hívhassák cachacának, amit a dél-amerikai területen készítenek. A könnyű, aromás, fűszeres ízvilág a cukornádból préselt és közvetlenül kinyert cukornád lének köszönhető. Persze a karakter, mint olyan számos tényezővel befolyásolható. Nem mindegy az adott cukornád termőterületen uralkodó éghajlat, a talaj minősége sem mellékes, de az érleléshez használt hordó típusa, vagy a tradicionális, esetleg újító előállítási módszerek alkalmazása is nagyban módosíthatja a palackba zárt végeredmény markánsságát. Nem véletlen tehát, hogy csak úgy nem lehet reprodukálni a valódi, hamisíthatatlan, eredeti italt, mivel a fenti jellemzők közösen alkotják meg az utánozhatatlan kerek egészet. Maga a gyártás nem túlságosan bonyolult. A cukornádat először learatják, aztán kipréselik belőle a levét, amit erjesztés után lepárolnak a mesterek.

A cukornádról érdemes tudnod, hogy 37 típusa létezik, vagyis kellő sokszínűséget kínál, mint alapanyag. Bármelyik variációja eredményesen felhasználható. A trópusi, szubtrópusi területeken élő növény feldolgozása alapvetően gyorsan zajlik, mivel minél előbb préselni kell úgy, hogy egy szilárd darab se kerüljön végül a lébe. Természetesen a szűrés után ülepítésre is szükség van, így ugyanis teljes egészében eltávolíthatóak az esetlegesen fennmaradó úszó szennyeződések. A lé koncentrált cukortartalma miatt hígításra szorul, melynek a mértékét a cachaca előállítás mesterei pontosan ismerik. Az erjesztés és a lepárlás egyaránt nagy figyelmet és hozzáértést igényel. A lepárláshoz használt rézüstök hevítését nem egyszer a cukornád fel nem használt részeinek elégetésével biztosítják. Utóbbi eljárás a kisüzemekre jellemző, nagyüzemi körülmények között acéltartályokat alkalmaznak. A réz jelenléte, azonban elengedhetetlen a karakteres ízvilág eléréséhez, ezért a tartályokba rézbetéteket tesznek, így borítékolható a tradicionális ízvilág, a valódi cachaca élmény.