Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Prosecco: a pezsgők családjának különleges tagja!

Különleges alkalom van készülőben, te pedig valami igazán kivételes italt keresel? Akkor most a legjobb helyen jársz. Amíg a Franciaországból származó champagne-k képviselik a pezsgők népes családjának egyik részét, addig valódi kuriózumok lelhetők fel az olasz prosecco-k között is. Hiszen mi lehetne különlegesebb az első randin, egy évfordulón vagy egy születésnapon, mint egy eredeti olasz pezsgőkülönlegesség?

Olaszország a szenvedélyes temperamentum, a felspannolt beszéd, a végtelen vendégszeretet és a precizitás hazája, amelyek mindegyike nyomot hagyott a prosecco ízvilágában, valamint a készítési eljárásban is. Évtizedeken keresztül ez a fajta ital egyenlő volt az édes pezsgővel, ám ahogy nőtt a szőlészet és a borászat színvonala az országban, úgy lett egyre kifinomultabb a pezsgőkészítés is. Így ma már ugyanúgy megtalálhatók a száraz és az extra száraz változatok is a választékban. Itt összegyűjtöttük számodra az általunk legjobbnak ítélt nedűket, válogass köztük, rendelj egyszerűen.

Termék szűrés

Ár
Űrmérték:
Rendezés:
Nézet:
Rendelhető
Aperitifként, könnyű tésztákhoz és rizsételekhez, friss sajtokhoz és tenger gyümölcseihez
1.150 Ft
Raktáron
Gyümölcsös, olasz prémium prosecco.
2.990 Ft
Raktáron
Ropogós, csillogó prémium olasz pezsgő Veneto-Fruili tartományból.
2.990 Ft
Raktáron
Fiatal, prémium olasz pezsgő a Colline Trevigiane legjobb szőlőskertjeiből.
3.250 Ft
Raktáron
Aperitifként, könnyű tésztákhoz és rizsételekhez, friss sajtokhoz és tenger gyümölcseihez
3.890 Ft

Mi a prosecco?

Ahogy a champagne esetében, itt is egy eredettvédett italról van szó, amelyet Olaszországban, Veneto régióban, Treviso vonzáskörzetében állítanak elő. Ezek a pezsgők főleg glera szőlőkből állnak, ám a szabályozás szerint van lehetőség arra is, hogy más fajtákkal házasítsák, amennyiben a glera minimum 85%-ban jelen van a készülő prosecco-ban. Az előírás szerint helyi verdiso, perera és bianchetta, valamint a nemzetközi színtérről pinot noir és chardonnay fajták kerülhetnek még a készülő nedűbe. Az alapbort rendszerint charmat vagy tank method tartáyban erjesztik, ám egyre elterjedtebb a palackban érlelés eljárása is. A legdrágább tételek azok, amelyekhez a szőlő az úgynevezett DOCG (Conegliano-Valdobbiadene Prosecco Superiore) területekről érkezik, amely mindössze 107 hektár területet jelent, ahol jelenleg 104 borásznak van érdekeltsége.

A hely varázsa a talaj különleges összetételében rejlik. Nem véletlen tehát, hogy igazi kuriózumnak számít az ebből a szőlőből készülő pezsgő. Az első prosecco-t 1868-ban hozta létre Carpené Malvolti. Ezekben a palackokban 2-4 bar nyomás van. Ritka, de előfordul, hogy pezsgőből is készül pezsgőkülönlegesség. Az úgynevezett Bellini koktélt Velencében álmodták meg először még a 30-as években a velencei Harry’s Bar pultja mögött, amely egyébként Hemingway törzshelye is volt. Itt tett szert hatalmas népszerűségre a prosecco alapú koktél, amely másik fő alkotóeleme a fehér húsú őszibarackból készült püré.

A prosecco alkoholtartalma 11-12% között van, így kellemesen tudod kortyolgatni anélkül, hogy fejbe kólintana, vagy különösebben nagy gondot okozna túl hamar. Ettől még persze ajánlott a mértékletes fogyasztás!

Széles prosecco pezsgő választék

Amikor felnyitsz egy palackkal belőle, akkor jellemzően gyümölcsös, virágokra emlékeztető aromákat fogsz benne felfedezni, mind az ízében, mint pedig az illatában. Emellett számíts arra, hogy egy kis banánt, mézet, mogyorót vagy vaníliát érzel majd a szádban. Ezeknek a tételeknek mindegyike tökéletes választás a pácolt húsok, a különböző gyümölcsök, a thai tészták, valamint a sushi mellé is. Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy megkóstold, most itt a lehetőség, hiszen választékunkban kizárólag a legjobb prosecco-kat találod meg. Hiszen nincs kellemesebb annál, mint mikor egy pohár buborékos finomság nyitja meg a vacsorát, majd amelyhez tökéletesen illeszkedik néhány szelet sárgadinnye vagy szárított sonka.

Prosecco és pezsgő közti különbség

A prosecco és pezsgő, de még inkább a champagne közti különbség sokszor felmerül, mi is több ilyen kérdést kaptunk már. A legfontosabb különbség az előállításuk helyében történik. Míg utóbbi egy francia ital, innen is kapta a nevét, addig ahogy fentebb már írtuk, a prosecco Olaszországban készül.

Prosecco ár

Kínálatunkban szerepelnek emellett olyan tételek is, amelyeket évszázadok óta készítenek a piemonti pincészetben, amely mára az UNESCO világörökség részét képezi. Ha inkább az estédet, vagy az éjszakát dobnád fel néhány buborékkal, akkor is érdemes szétnézned a termékek között. Így tökéletes választás ez egy elegáns eseményhez és egy laza baráti összejövetelhez egyaránt. A helyzet az, hogy nincs olyan alkalom, amikor ne esne jól koccintani egy pohár itallal. A széles választéknak köszönhetően férfiak és nők egyaránt szívesen fogyasztják, nem beszélve arról, hogy az extra száraz ízvilágot kedvelők ugyanúgy találnak kedvükre valót a választékban, mint az édesszájúak. Webshopunkban igyekszünk a lehető legtöbb emberrel megismertetni ezt a különleges italt, épp ezért áraink a földön járnak. Meggyőztünk? Görgess feljebb és nézd meg a kínálatot, válaszd ki a számodra szimpatikus palackot, majd add le rendelésed - ha 14 óráig megteszed, akkor akár már másnap kezedbe veheted és poharadba töltheted!