Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Pezsgő választékunk

Ma már számos különböző gyártó többféle termékéből választhatsz, ha pezsgőt szeretnél fogyasztani. Így akár az édes pezsgőt szereted, akár a szárazra esküszöl, biztosan megtalálod majd a kínálatban a számodra leginkább megfelelő palackot. Jó ha tudod, hogy a szabályozás szerint nem nevezhető akármilyen ital pezsgőnek, így bármit is veszel le a polcról, biztos lehetsz abban, hogy kellemesen elveszhetsz majd a buborékokban.

Termék szűrés

Ár
Űrmérték:
Rendezés:
Nézet:
Raktáron
1.750 Ft
Utolsó 1 db raktáron
2.990 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
2.990 Ft
Raktáron
1.050 Ft
Utolsó 1 db raktáron
1.150 Ft
Raktáron
2.190 Ft

A pezsgő tulajdonképpen egyfajta igen savas borszármazék, amelynek a második erjedése a palackban megy végbe. Előállítási hely szerint ugyan megkülönböztetünk eltérő fajtákat, a készítés módja minden esetben ugyanolyan. Ez tipikusan az a fajta ital, amelyből keveseknek nincs kedvence. Hiszen míg a hölgyek jellemzően az édes változatokat kedvelik, addig a férfiak száraz verziókkal koccintanak szívesen. Különösen szilveszterkor emelkedik meg a pezsgőfogyasztás szerte a világon, azonban év közben is sokan emelnek le a polcról egy – egy nagyszerű palackot.

Milyen pezsgők közül válogathatsz?

A legnépszerűbbek között foglalnak helyet ma Magyarországon a Balatonboglári borvidékről származó BB termékek, melynek gyökerei egészen az 50-es évekig nyúlnak vissza, de ide tartoznak az 1882-ben alapított Törley gyár pezsgői is. A klasszikusok mellett ebben a kínálatban helyet kapott egy egészen különleges tétel is. A likőrözés elhagyása miatt a Törley Nyerspezsgő tisztán tárja a fogyasztók elé a teljesen száraz pezsgőkre jellemző légiességet. Illata csak tovább fokozza a kíváncsiságát annak, aki értően közelít az ital visszafogott, de gazdagon élesztős és érlelt aromáihoz.

A cégcsoport termékkörébe tartoznak egyébként a méltán híres Hungaria pezsgők is, amelyek sokakban keltenek nosztalgikus emlékeket. Emellett a széles kínálatban válogatva megízlelheti a rendkívüli Henkell vagy a Walton pezsgők ízét, valamint a neve ellenére magyar pezsgőt, a hazai tulajdonban levő Szovjetszkoje Igrisztoje termékeket is. Rendszerint a hölgyek nagy kedvencei a számos különböző ízben elérhető Voila pezsgők is. A magasabb árkategóriák közül a Garrone, a Pierre Mouton, a Freixenet Cordona, Gran Cinzano, a Gancia, a Martini, valamint a Francois márkák termékeit is érdemes megkóstolni.

Különleges, prémium minőségű pezsgők

Ha valami igazán különleges itallal szeretnéd kényeztetni magad, akkor érdemes megízlelned a Schlumberger Goldot, amely Ausztria legkiválóbb minőségű itala. Íze fűszeres, élénk és épp annyira szeszélyes, hogy mindig fenntartsa a figyelmet. Ezt az exkluzív pezsgőt a nem hétköznapi alkalmakra ajánljuk: esküvők, évfordulók, szülinapok méltó kísérője. Helyet kell kapnia ebben a sorban a Gancia Cuveének is, amely az első eredeti olasz pezsgő család terméke. Sikerét az ország iránti szenvedély és a hagyományok mély tisztelete mellett, a megújulásra és a minőségre fordított aprólékos figyelemnek köszönheti.

Az Alfred Gratien Rosé Pezsgő, amely az egyik legkisebb francia pezsgő házban készül. Ez a ház azon utolsók egyike is, ahol még "kézműves" termelés folyik. Talán ez a titka annak a kiemelkedő minőségnek is, mely az Alfred Gratien pezsgőket jellemzi. Természetesen a magyar gyártók is tartogatnak különlegességeket a tarsolyukban, ilyen például a Törley Charmant Doux elegáns megjelenése és harmonikus ízkompozíciója, amely minden alkalommal örömet szerez az édes ízek kedvelőinek.

Kinek jó választás?

Ezekben az italoknak az a jó, hogy bár a készítési eljárás minden esetben ugyanaz, a számos ízváltozatnak köszönhetően mindegyik fajta más és más. A helyzet az, hogy a kép nem ennyire fekete és fehér, ugyanis nem létezik kizárólag édes vagy csak száraz pezsgő. Az extra brut, vagyis a nagyon száraz pezsgőben mindössze 0-6 g/l a cukortartalom, míg a száraz, azaz a brut esetében ez az arány 15g/l. Az extra dry cukortartalma 12-20 g/l, míg a dry-nál ez a szám 17- 35 g/l. A félédes (demi sec vagy medium dry) cukortartalma 33-50 g/l, a kifejezetten édes (doux) pezsgőkben pedig 50 g/l az arány. Mindezek mellett természetesen az is mérvadó, melyik ház állította elő, hiszen ez is befolyásolja majd, milyen ízeket érzel a poharadban.

Ami viszont biztos, hogy garantáltan találsz majd olyan darabot, amely elnyeri a tetszésedet.