Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Ön itt jár: > >

Champagne választékunkban

Ha most azon gondolkozol, mégis mi a különbség a champagne és a pezsgő között, akkor most eláruljuk neked a titkot. Ugyanis bizonyos értelemben minden champagne pezsgő, azonban nem minden pezsgő champagne. Alapvetően ugyanis két fő típust különböztetünk meg ezekből a nedűkből. Az egyik a már említett francia ital, a másik pedig a prosecco, amely az olasz vonalat képviseli. Most az jár a fejedben, hogy vajon mitől olyan különlegesek ezek az italok, akkor most a legjobb helyen jársz!

Ezeknek a palackoknak mindegyike valódi legenda, hiszen történetük a régmúltra nyúlik vissza, az eljárás pedig amivel készülnek mérhetetlen precizitást és pontosságot igényel. Így tulajdonképpen minden egyes palackban valódi műalkotás rejlik. Éppen emiatt ajánljuk olyan különleges események ünnepléséhez, mint egy évforduló, egy újév köszöntő party, egy születésnap vagy akár egy eljegyzés. Ugyanis mikor felidézed az emlékeket évek múlva, nem csak az érzések jutnak majd eszedbe, de garantáltan a szádban érzed majd a buborékok utánozhatatlan ízét is.

Görgess lejjebb és válogass palackjaink között

Utolsó 1 db raktáron
18.990 Ft

Champagne - mi is ez az ital?

Ezen italok esetében a fő kulcsszó az eredetvédelem, ugyanis kizárólag az észak-franciaországi Champagne régióban készülhetnek. Emellett fontos szabály még az is, hogy csak chardonnay, pinot noir és pinot meunier szőlőfajták felhasználásával készülhet szigorúan az úgynevezett Méthode Traditionnelle módszerrel. Ennek az eljárásnak a lényege, hogy a másoderjesztés cukor és élesztő segítségével már abban a palackban történik, amelyet később te is meg tudsz majd vásárolni. Ez a szabályozás egyben azt is biztosítja, hogy amikor leveszel a polcról egy palackot, akkor biztosan minőségi italt tarthass a kezedben.

Egyébként az első, a legenda szerint véletlenül elkészített pezsgő is champagne volt, amit az egykori szerzetes, Dom Pérignon hozott létre, amikor valami különlegességgel szeretett volna kedveskedni társainak. Akkoriban még a teljes érlelés a palackban történt, ami miatt nagyon sok üveg szétdurrant, még mielőtt a pezsgő elkészülhetett volna. Ma már nem kell emiatt aggódni, ugyanis egy palackban körülbelül 6-7 bar nyomás van.

Klasszikus champagne-ok kínálatunkban

Titkuk, hogy minden pezsgőház beletesz egy kis pluszt az évszázados hagyományok, a komoly odafigyelés és a mérhetetlen precizitás mellett. Amikor pedig mindez egy helyen találkozik és a palackba kerül, ott tényleg valami egészen különleges születik. Nem véletlen, hogy annyira szigorúan veszik ezeknek az italoknak az elkészítését a mai napig. Van közöttük olyan tétel, amely a fahordós érlelésnek köszönheti az egyedi zamatát, míg találhatsz olyat is, ahol az ízek mellett az illatok is igazán mérvadóak. Nem csoda tehát, hogy még a Forma 1-es pilóták is éveken keresztül champagne-val koccintottak a dobogóra állva. Pontosabban ezzel öntötték nyakon egymást és a lassan futó díjátadókat is.

Igazi ital ritkaságokat is találsz a választékunkban!

Kezdjük a sort rögtön a világ legkedveltebb francia pezsgőjével, a Moët&Chandon Brut Impérial Mathusalem Pezsgővel, amelyet Champagne megyében készítenek 1743 óta. Olyan jelzőkkel illetik ezt az italt, mint a páratlan és a stílusteremtő, így keresve sem találhatnál különlegesebb nedűt egy nem hétköznapi alkalomra. Emellett a G. H. Mumm Cuvée R. Lalou 1999 Pezsgő is megtalálható a kínálatunkban, amelyet királyi rózsának is neveznek. A címkén is látható embléma egy japán festő munkája, amely akárcsak a palackban rejlő nedű, elegáns és kifinomult. Romantikus vacsorák mellé, exkluzív alkalmakra ajánljuk. Ne maradhatnak ki ebből a kategóriából a Dom Pérignon pezsgők sem, amelyek mindegyike a legjobb minőségű és évjáratú szőlőkből készül, nem véletlen ez az egyik legkedveltebb pezsgőmárkája számos hírességnek is.

Amikor kiválasztasz egy üveget az egyetlen jó tanácsunk az, hogy egyszerűen hagyatkozz az érzékeidre, ugyanis a kategória mindegyike valódi élményt nyújt majd a számodra, hiszen egy nagyszerű champagne-t kóstolni még feledhetetlenebbé teszi az egyébként is különleges pillanatokat.