Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

pezsgő

2019. 11. 28. 08:35:00
Ha benned is megfogalmazódott már a címben szereplő kérdés, akkor ebben a témában, kérlek, ne a nagymamádtól kérj tanácsot! Ő minden bizonnyal rávágja erre a kérdésre, hogy „semmilyet”! Azok az idők pedig rég elmúltak már, amikor illetlenségnek számított nőnek italt ajándékozni. Sőt, ha elég ügyes vagy, nagy örömet okozhatsz egy-egy hölgynek, ha az ízlésének megfelelő nedűvel leped meg. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azokat az italokat, amelynek biztosan minden nő örülne. Nyugodtan vigyél italt a barátnődnek, párodnak, szerelmednek, azon, hogy lehet-e, ne gondolkozz! Azon törd csak a fejed, hogy milyet! Ehhez próbálunk most egy kis iránymutatást adni.
2019. 11. 15. 11:41:53
Mikor felbontasz egy palack pezsgőt, az valódi rituálé. Természetesen nem a pukkanás miatt - amit az év utolsó napján rendszerint hatalmas ováció övez- , hanem sokkal inkább a különleges ízvilágnak, valamint a buborékoknak van ebben szerepe. Ha igazán különleges élményben szeretnél részesülni, semmiképpen ne felejtsd el az orrod alá tartani a poharat, miután pohárba töltötted a nedűt, ugyanis a felszökkenő buborékok már ekkor kényeztetik az érzékeidet függetlenül attól, hogy száraz vagy édes, fehér vagy rozé pezsgőt választottál. A buborékok varázsa azonban nem csak ebben rejlik.
2019. 06. 20. 13:22:40

A Forma-1-es versenyekhez igen szorosan hozzátartozik a rituálé, amely során a győztes versenyzők a futam végén hatalmas pezsgősüveg társaságában ünnepelnek a dobogón állva és a nedű nagy részét szét is locsolják a pódiumról. Neked is megvan ez a jól ismert kép, igaz? Sőt, még azok is ismerik ezt a szokást, akik egyébként nem követik figyelemmel e sportág eseményeit. Azonban azt csak kevesen tudják, hogy a pezsgő locsolás egy véletlennel kezdődött, amely csak később alakult hagyománnyá az autósport történetében. Ebből a cikkből most megtudhatod!

2018. 11. 24. 11:24:56

A szilveszteri hangulat elképzelhetetlen anélkül, hogy legalább egyszer ne hallanánk a pezsgős dugó pukkanását és a poharak csilingelését. Nem véletlen azonban, hogy éppen pezsgővel koccintunk az új év kezdetére, ennek a története hosszú időkre nyúlik vissza. Többek között az is szerepet játszik ebben, hogy a babona szerint olyan lesz a következő éved, ahogy az óév utolsó napját töltöd.

2018. 11. 02. 12:45:00

A mindennapok során rengeteg olyan különleges esemény van, amik kiváló okot szolgáltatnak a gondtalan ünneplésre. Legyen szó házassági évfordulóról, keresztelőről, ballagásról vagy születésnapról a családi összejövetelek során nem hiányozhat az asztalról egy minőségi pezsgő. 

2018. 09. 07. 12:11:00

A pezsgő az ünnepi alkalmak sztárja, karácsonykor és Szilveszterkor hihetetlen mennyiség fogy belőle az egész világon, de a születés- és névnapok sem nélkülözhetik gyöngyözően kedves jelenlétét. 

2018. 06. 20. 15:25:00

Milyen a tökéletes pezsgő? Nyilván mindenkinek más, már ami az ízvilág karakterét illeti. De egy valamivel valószínűleg mindenki egyetértene a témában: az a tökéletes, ami egy egyszerű pillanatot ünnepivé öltöztet. 

2018. 02. 27. 19:44:18
Ejtsünk néhány szót a minőségi pezsgő alapjául szolgáló szőlőről, illetve a belőle készíthető borról is.
2018. 02. 19. 12:14:00

A Dom Perignon pezsgő más, mint az egyszerű, buborékos alkohol, amivel szilveszterkor a legtöbben, ha szeretik, ha nem koccintanak. Túlmutat a locsolásra szánt alternatívákon, és sokkal többet kínál annál, mint az egyszerűbb variációk.