Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Ön itt jár: > >

Zsindelyes pálinka, likőr

A Zsindelyes pálinkák és a főző története egészen 1984-ig nyúlik vissza, amikor létrejött egy gyümölcspálinka-előállítás és bérfőzésre szakosodott családi vállalkozás, amely nagyon hamar kinőtte magát és ma már a hazai pálinkák legjelentősebbjei között emlegetjük. A helyszín a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatak, ahol a magyar eredetvédett pálinkák közül három fajtát is készítenek. Az elmúlt több mint három évtized alatt a Zsindelyes végig hű maradt a gyökereihez és az évek során kialakult hagyományokhoz, ám emellett folyamatosan nyitottak az új dolgokra is. Ennek köszönhető az is, hogy ma az idősebb generáció ugyanúgy kedveli az általuk gyártott pálinkákat, mint a fiatalabbak, ugyanis a gyártó kialakított életérzés, az ízek és a stílus mindenkihez egyformán eljut. Ez pedig semmihez sem hasonlítható. Ahogy ők fogalmaznak, ezek a pálinkák sallangmentesek, a gyümölcs javát makulátlan formában tartalmazzák. Mikor megkóstolja, az minden érzékszervét betölti, megmutatva ezeknek az italoknak a valódi mivoltát.

Rendelhető (2 munkanap)
8.250 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
7.190 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
4.990 Ft
Utolsó 1 db raktáron
10.350 Ft

Amikor annak idején, több mint harminc évvel ezelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Érpatakon egy család megalapította a Zsindelyes pálinkafőzőt, főként üzleti lehetőséget és megélhetési forrást láttak benne. Ám mára mindez már teljesen kinőtte magát a kezdeti tervekből és ma már a legnépszerűbb pálinkamárkák között tartják számon. Ez természetesen nem véletlen!

Három eredetvédett pálinkát is gyárt a Zsindelyes pálinkafőző!

Ritka, hogy több eredetvédett terméket is gyártsanak egy pálinkafőzőben, ám a Zsindelyes igen szerencsés helyen van ebből a szempontból. Az egyik ilyen termék az Újfehértói Meggypálinka, amelyet kizárólag itt, Újfehértó környékén készítenek. Különlegessége, hogy mikor előkészítik a meggyet, minden esetben kimagozzák a gyümölcsöt, ám bizonyos mennyiségű magtöret így is belekerül az italba. Ezek azonban nagyon sokat tesznek hozzá a nedű végső, semmihez sem hasonlítható karakteréhez. Ennek az italnak a kapcsán fontos megemlíteni egy érdekességet, a pálinka ugyanis hamarabb kapott védelmet, mint maga a gyümölcs, amiből készül. A másik ilyen termék a Szabolcsi Alma, amelyhez az alapanyag a Zsindelyes Pálinkafőzde környékén terem. Az időjárási körülményeknek és a hely adottságainak hála, zamatos és lédús almákat szüretelnek itt. Az ebből készült pálinkát a fahéjas, édeskés ízvilágot a tölgyfahordó karaktere teszi teljessé. A harmadik termék a Besztercei Szilvából főzött pálinka, amely sokkal több, mint egy egyszerű szilva pálinka. Ez a fajta gyümölcs ugyanis az egyik aromákban leggazdagabb szilvafajta. Mivel fahordóban érlelik, az édes ízvilág is kap egy különleges aromát, de az ital színe is egészen egyedivé válik.

Számos más pálinka és likőr is van a termékpalettán!

Természetesen a fentiek mellett számos másfajta ital is helyet kapott a kínálatukban. A Zsindelyes különleges sorozatban a bodza, a feketeribizli, a szamóca a málna és a szeder pálinkák kaptak helyet, míg a Mézesek között a meggyet és az almát találod meg. Az Ágyas szekcióban a barack, valamint a körte ízeket kóstolhatod meg. A különböző gyümölcspálinkák közül likőrök közül is válogathatsz, így ha nem kedveled annyira az erős alkoholos italokat, akkor is megízlelheted a Zsindelyes ízvilágát. A mézes gyümölcsös italok, a kávéval vagy egyéb fűszerekkel megspékelt finomságok hamar a kedvenceid lesznek majd.

Mi a titka a Zsindelyes évtizedet óta tartó sikerének?

Az egyik nagy titok természetesen a készítési eljárásban keresendő. A csavar a történetben az, hogy az acéltartályos pihentetés után három hónapon keresztül még tölgyfahordóban is érlelik az italt, melynek során elnyerik végleges ízüket és színüket is. A másik titok tulajdonképpen a kettősségben rejlik, amely nyomán a hagyományok őrzése és ápolása mellett a tradíciók újra felfedezésére is képesek úgy, hogy közben tartják a lépést a gyorsan változó világgal, megragadva ezzel a fiatal fogyasztókat is. Így bárkivel is koccintanál, egy Zsindelyes pálinka biztosan remek választás lesz akár nagyobb eseményről, akár egy szimpla hétköznapról vagy rég nem látott barátról van szó.