Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Ön itt jár: > >

Savanya pálinka választékunk

„Erő, stílus és egy csipetnyi fortély.” - szól a Savanya Pálinkák szlogenje, amelyről csak akkor tudod meg, milyen tökéletesen lefesti a valóságot, amikor belekortyolsz ezeknek a különleges nedűknek valamelyikébe. Ha alapvetően is a pálinka kedvelők táborát erősíted, viszont úgy érzed, számodra már nem tudnak újat mutatni ezek a párlatok, tévedsz, ugyanis az ízlelőbimbóidnak egy egészen új élményben lesz része. Abban az esetben pedig ha alapvetően nem vagy nagy pálinka rajongó, akkor sem érdemes tovább lépned, ugyanis a Savanya nedűk biztosan elnyerik majd a te tetszésedet is nem mindennapi ízükkel és illatukkal. A főzde 1958-ban nyílt meg és a mai napig üzemel, ráadásul 1986 óta Savanya Géza, szesz- és likőrgyártó, élelmiszergépész, egyéni vállalkozó, a Pálinka Lovagrend tagja a tulajdonosa, aki családjával közösen dolgozik nap mint nap azért, hogy te a legfinomabb italokat kóstolhasd meg, amikor kinyitsz egy ilyen palackot. Hiszen ahol a régi hagyományokat és a modern technikát ötvözik, itt csak valami csodálatos jöhet létre.

Rendelhető (2 munkanap)
6.690 Ft
Utolsó 1 db raktáron
6.690 Ft
Utolsó 2 db raktáron
7.290 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
7.290 Ft
Utolsó 1 db raktáron
7.290 Ft

A Savanya Pálinkaháznak a szekszárdi borvidék dombjai adnak otthont, magát a főzdét pedig a Sióagárdon és környékén élők szorgos kezeinek munkája tartja életben, hiszen nekik köszönhető, hogy íz- és zamatanyagban gazdag gyümölcs- és törkölycefréből, illetve borból főzött kisüsti pálinka kiváló minőségben kerül előállításra. Annak ellenére, hogy alapvetően egy borvidékről van szó, nem szabad szó nélkül elmenni az itt készülő pálinkák mellett sem. Az elmúlt több mint hat évtized tapasztalata és hagyománya ötvözve a modern technológiával magas minőségű és különleges ízvilágú pálinkát eredményez, amit mindenkinek érdemes megkóstolni.

Családi vállalkozás, elképesztő szakértelem

A családi vállalkozás keretein belül működő főzde főzőmestere Savanya Géza, aki igazi ikonnak számít a szakmájában és a Magyar Pálinka Lovagrend tagja is. Már a 80-as évek közepe óta ő a főzde tulajdonosa, mindemellett pedig ő az, aki megőrizte és megszerettette a mesterséget egész családdal és a mai napig szívvel-lélekkel készítik a különböző italokat. Ennél nagyobb garancia pedig nem is lehet, ha pálinkáról van szó.

Mi kerül a palackokba?

A sióagárdi dimbes-dombos vidéken termő kitűnő, étkezési minőségű gyümölcsösök minden egyes évben minőségi és elegendő mennyiségű alapanyaggal látják el a főzdét, amelyből utána finomabbnál finomabb pálinkák készülnek, természetesen megfelelő precizitás és odafigyelés mellett. A készülő párlatok nagy részét egy éves érlelés után palackozzák, amely még tesz egy csavart a történetbe és még inkább különlegessé teszi az ízvilágot.

Mit találsz a Savanya pálinkák kínálatában?

A Savanya pálinkák három különböző termékcsaládja igyekszik minden igényt kielégíteni. Az 50 fokos italok az igazi „kemény játékosoknak” valók, míg a 44 és a 38 fokos kézműves pálinkákkal a lágyabb ízek kedvelői is megtalálják a saját kedvencüket. Az azonban bizonyos, hogy erő, stílus és egy csipetnyi fortély kerül az üvegekbe, ráadásul számtalan különböző ízben elérhetők a fenti variációk. A kínálatban találsz alma, szőlő, törköly, cseresznye, cigánymeggy és szilva ízű italokat, de többek között érlelt aszalt alma, vilmoskörte, birs, aszalt vilmoskörte, pirosribizli, kökény, irsai szőlő, valamint vegyes gyümölcs is kerül a palackokba. Az eltérő készítési eljárásoknak köszönhetően ugyanabból a gyümölcsből készült pálinka számos különböző arcát is megmutatja a fogyasztóknak, amely nagyban függ az érlelés idejétől is.

Kinek jó választás a Savanya Pálinkák valamelyike?

A számos íznek köszönhetően a lágy ízeket kedvelő hölgyektől az erősebb aromavilágot kereső urakig mindenki megtalálhatja a számára ideális pálinkát a Savanya termékek között. Az viszont garantált, hogy bármelyik palackot is emeli le a polcról, biztos lehet abban, hogy elképesztő illattal, valamint az eltérő idejű érlelésnek köszönhetően telt, karakteres ízzel kényeztet majd téged is. Ideális választás egy családi eseményre, baráti összejövetelre, de remekül kiegészíti az ünnepi alkalmakat is.