Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Ön itt jár: > >

Panyolai pálinka

Létezik egy hely, ahol a pálinkafőzés hagyománya egészen az 1700-as évekre nyúlik vissza és a mai napig a minőségi párlatok egyik meghatározó szereplőjének számít az egész országban. A hazánk keleti részében elterülő Panyolán ugyanis jelenleg is ugyanazzal a lendülettel, precizitással és odaadással készítik a különböző nedűket, mint annak idején. A termékek mindegyikében érezheted a nemzedékről nemzedékre szálló tapasztalatot, alaposságot és a kemény munkát. Az eljárás során tökéletesen ötvözték a hagyományos technológiát a modern szakmai megoldásokkal, amely nyomán kézműves eljárással készülnek el és kerülnek palackokba a különböző Panyolai különlegességek. Természetesen mindehhez szükség van a megbízható helyről származó, minőségi gyümölcs alapanyagokra is, amelyek ebben az esetben kifejezetten közel, az Öreg-Túr partján teremnek. A gyártó termékei tízféle gyümölcsből készülnek, melyek közül a legnépszerűbbek az eredetvédett alma-és szilvapárlatok.

Rendelhető (2 munkanap)
5.590 Ft

Vannak olyan pálinkafőzők Magyarországon, amelyek neve már ikonnak számít mind szakmai, mind pedig fogyasztói körökben. A Panyolai név pontosan ilyen, hiszen ennek kapcsán mindenkinek a különböző gyümölcspárlatok jutnak eszébe. Ez nem véletlen, hiszen több évtizedes szakmai múlt és számos minőségi termék bizonyítja azt, amelyek mind azt bizonyítják, a Panyolainak nem csak helye van a piacon, de egy pálinkakedvelő poharából sem hiányozhatnak a termékei.

Hogy készülnek a Panyolai pálinkák?

Az eljárás minden pillére kifejezetten precizitást igényel és találkoznak benne az évtizedes hagyományok, valamint a modern újítások, amely nyomán valami egészen elképesztő és egyedi jön létre napról napra. Mindenekelőtt az egészséges, válogatott gyümölcsöket átmossák, eltávolítják a magját majd ledarálják. Ezt követően az erjesztőkádakba kerül, ahol megindul a gyümölcscukor alkohollá alakulása. Természetesen a komplett folyamatot a főzőmester felügyeli és ha ő úgy érzi, készen áll a cefre arra, hogy rézüstbe kerüljön, elindul a következő folyamat. Itt elindul a főzés, amelynek lehűtéséhez egyébként a közelben fekvő Öreg-Túr vizét használják fel.

Az elő-közép és utópárlat elkészülése és különválasztása során – amely folyamat elvégzéséhez egyébként olyan tapasztalt szakemberre van szükség, akinek nagyon jó az orra – megkezdődik a pihentetés, amelyet a palackokba töltés és a címkézés követ. Az üzemben ez a folyamat kézzel történik, ami azt jelenti, hogy például egy Elixír-es üveghez összesen tizenöt alkalommal ér hozzá a gyártó, mielőtt késznek nyilvánítja a palackot. A folyamat végén minden palackot zárjeggyel látnak el, amely garanciát jelent az eredeti Panyolai Pálinkára, amely mára fogalommá vált a hazai piacon.

Tízféle gyümölcs, számos párlat - ezt nyújtja a Panyolai!

Alapvetően a gyártáshoz tízféle gyümölcsöt használnak fel, amelyek közül a legnépszerűbbek az almából és szilvából készült italok. A klasszikusok között helyet kapott a meggy, a körte, a fekete cseresznye, a bodza, a feketeribizli, a birsalma és a a barack is. Természetesen mindezek mellett számos más variációt is találhatsz a választékban, a mézzel és különböző fűszerekkel megbolondított pálinkák ugyanis hamar nagy kedvenccé váltak mind a fiatalabban, mint pedig az idősebb korosztály körében.

Összesen hatféle termékkategória közül választhatsz.

Az Elixírek neve onnan ered, hogy ezen italok készítése során tökéletességre törekszenek. A Simple Quintessence termékek magas fokú pálinkák, amelyek azért készültek el, mert több megkeresést kaptak a fogyasztóktól azzal kapcsolatban, hogy miért nem forgalmaznak erősebb italokat. A gyártónál e kérés nyitott fülekre talált és piacra dobták az SQ termékeket. Az aranypálinkák alma, körte és szőlő ízekben érhetők el, az arany színű italok mindegyike gyümölcságyon érlelt. A rubinpálinkák meggy és szilva ízekben találhatók meg a kínálatban, színe, íze és illata is „rubin”, amelyet a gondosan összeállított gyümölcságynak köszönhet. Az Eszencia termékek aszalt gyümölcsökből készülnek, alapjuk pedig az Elixír. A Mézes termékekbe környékbeli akácméz kerül, amelyet adott esetben gyömbérrel, fahéjjal, ánizzsal bolondítanak meg.