Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Ön itt jár: > >

Cornus pálinkáink

Amikor a Bakonyra gondolsz, nyilván jellemzően a bor és a gyönyörű táj jut eszedbe, ám kevesen gondolnak arra, hogy bizony minőségi pálinkák is származnak erről a területről. Pedig itt, a Bakony nyugati lábánál 2009 óta működik a Somló Spirit Pálinkaház, ahol azon dolgoznak, hogy a környékbeli borászat hagyományát kiegészíthessék a pálinkafőzés honosításával. E pálinkák márkanevének ihletője a som, melynek latin elnevezése a „Cornus”, az elmúlt évek alatt pedig egyre többen zárták a szívükbe országszerte ezt a márkát, hiszen a minőségi alapanyagokból készült pálinkákat mindenki szívesen fogyasztja.
Aki megkóstolja ezeket a nedűket, egyúttal megismerheti a környékbeli gyümölcsök ízét, illatát, zamatát is.

Utolsó 2 db raktáron
7.990 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
5.990 Ft
Utolsó 2 db raktáron
7.990 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
6.490 Ft
Utolsó 1 db raktáron
7.690 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
10.890 Ft
Utolsó 1 db raktáron
19.990 Ft

A Somló és környéke Magyarország legkisebb borvidékének számít, ám a kitűnő talajnak és a kedvező éghajlatnak köszönhetően mérete ellenére igen hamar népszerűek lett a borkedvelők körében az itt készült italok. Ám nem szabad megfeledkeznünk a helyszínt illetően a pálinkákról sem, hiszen két évtizeddel ezelőtt itt nyitotta meg kapuit a Somló Spirit Pálinkaház. Az itt dolgozók azt vallják, hogy a tanúhegyen termő szőlőkből, törkölyből készített párlatnál semmi sem adhatja vissza jobban azt a tüzet, állhatatosságot és szenvedélyt, melyet a Somló vulkanikus kúpja magába zárt több millió évvel ezelőtt. Széles kínálatukat mára országszerte ismerik és kedvelik.

A Cornus pálinkák kiváló alapanyagokból készülnek!

Amikor annak idején 2009-ben megálmodták a Cornus pálinkákat, amelynek egyébként jelentése som, a fő cél az volt, hogy bárki aki megkóstolja, megismerhesse a környék gyümölcseinek ízeit és illatát. Hiszen ezek az italok kizárólag a Somló hegy környékén és a közeli Balaton-felvidéken termett, minőségi gyümölcsökből készülnek. Vagyis minden egyes cseppje hazai. Annak idején még a pálinkafőzés kezdetekor úgynevezett „kármentésre” használták a pálinkafőzést, azonban ma már tudjuk, hogy a legízletesebb italok bizony minőségi gyümölcsökből készülnek.

Ez nem véletlen, hiszen ezt a fajta aromagazdagságot már korábban a lekvárfőzések vagy párlatok elkészítésekor is igyekeztek üvegekbe zárni elődeink, hogy télen, amikor jólesik, visszaidézhessék segítségével a forró nyári napokat. Pontosan ezért használnak a Cornus pálinkák elkészítéséhez étkezési minőségű gyümölcsöket. A Somló Spirit megálmodói egyébként azt is hangsúlyozzák, hogy a minőségi pálinka elkészítése mellett céljuk volt az is, hogy a legkorszerűbb technológiájával, energiatakarékos- és környezetbarát módon állítsák elő termékeiket. Nem véletlen tehát, hogy a pálinkák készítése közben az üstöket számítógép figyeli, amely a főzőmester szakértelme mellett további garancia arra, hogy ami elkészül, az bizony zamatos és lágyan kortyolható ital lesz.

A számos íz közül te is megtalálod a kedvencedet!

Ha a Cornus pálinkák között válogatsz, akkor számos különböző ízvilággal találhatod magad szemben. A klasszikus alma, kajszibarack, cseresznye és birs italok mellett megismerheted a hamvas szilvát, a fürtös meggyet, a muskotály szőlőt, a vilmoskörtét, de megízlelheted juhfark szőlőből, feketeribizliből, erdei vegyesgyümölcsből, málnából vagy fekete cseresznyéből készült italokat is, nem beszélve az ágyas változatokról.

Kinek jó választás a Cornus pálinkák valamelyike?

Ha kedveled az ízletes, torkot simogató pálinkákat, akkor nem kérdés, hogy meg kell kóstolnod ezeknek a nedűknek legalább az egyik változatát. Hiszen a készítők célja az volt, hogy ne csak az erős, alkoholos ízt érezd a szádban, miután megkóstoltad a poharadba töltött italt, hanem a gyümölcs illatát és zamatát is élvezhesd. Így remek választás egy beszélgetős baráti vagy családi estéhez, de egy éjszakába nyúló lazítós éjszakának is tökéletes kiegészítője a Cornus pálinkák valamelyike.