Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Bolyhos pálinka kínálatunk

A Bolyhos család évekkel ezelőtt, 1994-ben azon kezdett el dolgozni, hogy kikísérletezzék a pálinka receptúrát, amely a legjobban visszaadja a gyümölcs ízét úgy, hogy közben a párlat kellemesen simogatja az ember torkát. Így született meg a ma ismert Bolyhos Pálinka, ráadásul az évek alatt saját főzdét, palackozót és kóstolóházat is építettek, így a folyamat minden egyes mozzanata egy helyen, szakavatott szemek által ellenőrizve zajlik. Ha eddig nem kifejezetten kedvelted a pálinkát és mindig is úgy érezted, hiányzik belőle a zamat és az íz, ezeket az ágyas variációkat biztosan nagyon szeretni fogod. Az ízhatás természetesen nem véletlen, hiszen az alapanyagok között egyetlen dolog kap helyet, méghozzá a minőségi gyümölcsök. A termékek egyébként nem csupán önmagukért beszélnek, hiszen a Bolyhos ágyas pálinkák számos különböző szakmai díjat és elismerést zsebeltek már be az elmúlt évek során. Neked az egyetlen feladatod az, hogy kiválaszd, melyik gyümölcsből készült párlat áll legközelebb az ízlésedhez!

Huszonöt évvel ezelőtt a Bolyhos család bérfőzéssel foglalkozott, ám emellett igen komoly energiákat fordítottak arra is, hogy kikísérletezzenek egy olyan pálinka receptet, amellyel a céljuk az volt, hogy ez a nedű újra kedvelt, rendszeresen és kulturáltan fogyasztott nemzeti ital legyen. A ráfordított idő meghozta a várt eredményt, ugyanis a család megálmodta a Bolyhos ágyas pálinkákat, amelyeket ha megkóstolsz, végre tényleg élvezheted az ízeket és zamatokat, nem lesz szükség arra, hogy azonnal valamilyen kísérővel öblítsd le a torkodat.

A kezdetektől a minőségi ital készítése volt a céljuk

A 2003-ban kialakított pálinkafőzdében helyet kapott egy gázfűtéses, kétszakaszos lepárló berendezés, ami egy 500 és egy 800 literes főzőüstből- és egy 250, illetve 400 literes finomító üstből áll. Ez volt az alap a Bolyhos pálinkák országos hírnevének megszerzéséhez, mára ugyanis Magyarország minden pontján megtalálhatók a különböző gyümölcsből készült italok. Emellett a cég több más országba is exportál, így találhatsz a polcokon Bolyhos pálinkákat Ausztráliában, Vietnámban, Luandában, Romániában, de még Belgiumban is.

Milyen ízeket találsz a Bolyhos pálinka kínálatában?

A kínálatban jelenleg tizenegy-féle párlatot találsz, melyek között helyet kaptak a birs, a cigánymeggy, a fekete cseresznye, a Golden alma, az Irsai Olivér szőlő, a Jonatán alma, a kajszibarack, a szilva, a szőlő, a vegyes gyümölcságyas, valamint a vilmoskörte pálinkák is. Az ízük egytől egyik páratlan, azonban érdemes óvatosnak lenni a fogyasztással, ugyanis az aszalt gyümölcs ágyon érlelt, tiszta aromájú pálinkáink alkoholfoka 50%, míg a nem ágyas pálinkák szeszfoka 40%.

Hogy készülnek a különböző párlatok?

A gyümölcságyon érlelt pálinkák készítése igen időigényes feladat, ám megéri várni arra, hogy elkészüljenek ezek a párlatok. A palackozás során ugyanis saját készítésű aszalt gyümölcsöt helyeznek az üvegekbe, amit aztán három hónapon keresztül érlelnek így, míg elnyeri különleges aromáját és színét.

A szakma is elismeri a Bolyhos pálinkákat

Az elégedett fogyasztók mellett a szakmai sikerek is mind azt bizonyítják, hogy a negyed évszázaddal ezelőtt kikísérletezett családi receptek tökéletesre sikerültek. Több különböző évben nyerték el a Legeredményesebb Kereskedelmi Főzde címet, Bolyhos Zoltán választották már az év vállalkozójának, míg László Pálinka Életmű díjban részesült. 2018-ban Magyarország Legszebb Birtoka versenyen a Bolyhos Pálinkafőzde a különdíjat nyerte el, míg ugyanebben az évben a Bolyhos Ágyas Szilva pálinka a champion és arany minősítés mellett elnyerte a 10.000 feletti palack kategóriadíjat is.

Kinek jó választás a Bolyhos pálinkák valamelyike?

Tulajdonképpen mindenkinek, aki kedveli a gyümölcsös ízeket és a gyümölcságyon érlelt pálinka különleges zamatát. Ha egyszer megkóstoltad, biztosan hamar a kedvenceddé válik majd és nem hiányozhat majd ez az ital egyetlen családi vagy baráti összejövetelről sem.