Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Árpád pálinka

Az Árpád Pálinka már több mint öt évtizede van jelen a piacon, ám minősége az évek alatt semmi sem romlott, sőt, ugyanazt találod a palackokban, mint amit akár még a nagyszüleid is jól ismertek és előszeretettel fogyasztottak. Ez természetesen nem véletlen, hiszen a gyártó a technológia mellett igen nagy hangsúlyt fektet a minőségi alapanyagok felhasználására is. Kiemelik, milyen szerencsésnek tartják magukat, ugyanis Magyarországon az éghajlati adottságoknak hála igen sokféle pálinkafőzésre alkalmas gyümölcs megterem, legyen az termesztett vagy vadon termő. Ezáltal lehetőségük nyílik arra, hogy a legszebb alapanyagokból készítsék el az italaikat. Így akár klasszikus ízekre vágysz, akár valamilyen különleges pálinkát kóstolnál meg, az Árpád termékek között biztosan megtalálod a számodra leginkább megfelelőt, amellyel jól esik koccintani egy-egy jeles alkalomra vagy akár csak úgy, egy hosszú munkanap után is. Mivel mindegyik ital 100%-ban magyar gyümölcsből készül, biztos lehetsz abban, hogy minden téren hazai az ital, amit fogyasztasz.

Termék szűrés

Ár
Űrmérték:
Rendezés:
Nézet:
Rendelhető (2 munkanap)
6.550 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
6.950 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
7.650 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
8.490 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
8.590 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
10.550 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
11.390 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
11.550 Ft

Az Árpád pálinkák minőségének több titka is van. Ilyen például a szenvedély, a türelem, a tudás és a kitartás, amely már ötven éve jellemzi a családi vállalkozást, ami generációról generációra száll. Természetesen a titok része az is, hogy 100%-ban magyar gyümölcsből készítik a pálinkáikat, ráadásul igen nagy odafigyeléssel és szakértelemmel zajlik a gyártás minden egyes mozzanata.

A pálinkakészítés művészete

Az Árpád Pálinka megálmodói és készítői szerint a pálinkakészítés egyfajta művészet, hiszen mindegy egyes részletre fontos odafigyelni, valamint az italok minden esetben magukon viselik a készítőjük „védjegyét”, hiszen egy pálinkafőző mester feladata igen sokrétű. Az ő dolga ugyanis odafigyelni a várható időjárásra, a legjobb minőségű gyümölcsök kiválogatása, valamint az főzés során a különböző ízharmóniák megteremtése is.

A pálinkakészítés tudományának fejlődése pedig soha nem áll meg – vallják az Árpád Pálinkánál, hiszen nagyon fontosnak tartják a minőség fenntartása mellett az állandó megújulást is, igazodva ezzel az aktuális trendekhez.

Milyen gyümölcsökből készítik a pálinkákat?

A hagyományos italok készítéséhez szilvát, barackot, almát, meggyet és körtét használnak, de találhatsz a választékban birs, szeder, szamóca, ribizli és akár cseresznye ízeket is, sőt, a vadontermő variációk sem maradhatnak ki a választékból. Így mindenki megtalálhatja a választékban a saját ízlésének leginkább megfelelőt.

Hogy készülnek az Árpád Pálinkák?

Az egész folyamat a gyümölcsök alapos kiválogatásával kezdődik, hiszen minőségi pálinka csak sértetlen, egészséges gyümölcsből készülhet. Mindezt a mosás követi, amely során megtisztítják az alapanyagokat, amelyek így készen állnak az aprításra és a magozásra. Fontos, hogy egyik gyümölcsből készült cefrébe se kerülhet bele a mag, legfeljebb szárítva, vászon zsákba téve az ízhatás kedvéért.

Innentől beszélünk a cefrézés folyamatáról, amely úgynevezett irányított fermentációval történik. Mivel a nagy méretű erjesztő tartályok keverővel és hűtőpalásttal vannak felszerelve, a gyümölcsök egy idő után alkohollá alakulnak a folyamat révén. Azt, hogy mindehhez mennyi idő szükséges, az adott gyümölcstől is nagyban függ. A desztilláció során egy igen érzékeny pontjához érkezik a pálinkakészítés, ugyanis ennek során úgy kell kinyerni az alkoholt a cefréből, hogy az aromák egy az egyben megmaradjanak.

Természetesen az így kapott ital még ennek ellenére sem tartozik majd az élvezhető kategóriába, ugyanis a tökéletes ízvilág kialakulásához szükség van egy kis pihentetésre, amit a hígítás, a hidegkezelés, valamint az átszűrés követnek. Innentől kezdve pedig már egyenes az út a boltok polcaiig.

Díjat is érdemeltek!

Az alapos és precíz munkának, valamint a fél évszázados hagyományok fenntartásának és a folyamatos innovatív hozzáállásnak meglett a gyümölcse, ugyanis 2016-ban Magyarország legjobb pálinkájának címét nyerték el az Árpád és Vadász Pálinkák, valamint ugyanebben az évben az Árpád Pálinkafőzde a legeredményesebb pálinkafőzdének járó elismerést is megkapta.