Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ebben a válogatásban van a te kedvenc pálinkád is!

Nem sok olyan családi esemény létezik Magyarországon, ahol ne kerülne elő a jó öreg pálinka, amit ha még kicsit fintorogva is, de lehúz az ember egy nagy levegővel. Azonban nem kell ennek így lennie, hiszen hála a hatalmas választéknak, biztosan te is megtalálod a legmegfelelőbb ízvilágú nedűt, amelyet akár lassan, kortyolva is szívesen elfogyasztasz. Így bátran merjük állítani, hogy webáruházunk pálinka kínálatában biztosan ott van valahol a te kedvenc italok is!

Termék szűrés

Ár
Űrmérték:
Rendezés:
Nézet:
Rendelhető (2 munkanap)
3.490 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
3.990 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
4.490 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
4.990 Ft

A pálinka hagyományos magyar párlat, amely minden esetben valamilyen gyümölcs, valamint esetleg törköly felhasználásával történhet. A gyümölcspálinka, valamint a törkölypálinka eredetvédettek az Európai Unióban, ami azt jelenti, hogy a „pálinka” elnevezést csak Magyarország, valamint négy osztrák tartomány használhatja. Így biztos lehetsz abban, hogy ha pálinkát vásárolsz, minőségi italt találsz majd az üvegben. A kérdés csak az, melyik palackot választod ki a hatalmas választékból.

Milyen ízek közül választhatok?

A pálinkákban az a jó, hogy bármelyik gyümölcs ízvilága is áll közel hozzád, biztosan találsz belőle kedvedre valót pálinka formájában is. Legyen az a klasszikus szilva, körte vagy alma, a különleges meggy vagy cseresznye, a kuriózumnak számító bodza, szőlő vagy barack, biztosan találsz rájuk számos különböző variációt. Hiszen bár az eljárás ugyanaz, mégis határozottan meg lehet különböztetni egyes gyártók termékeit. Ennek köszönhetően pedig rögtön több kedvencet is választhatsz magadnak, akár mézzel megbolondítva is.

Milyen gyártók palackjait találom meg a kínálatban?

Ma Magyarországon számos különböző olyan pálinkafőzde van, amelyek egytől egyik prémium minőséget állítanak elő. Így neked nem kell azon gondolkozni, hogy vajon milyen minőségű italt találsz egy-egy palackban. A feladatod csak annyi, hogy kiválaszd a számodra megfelelő ízvilágot.

Az Agárdon készülő nedűk bár ízükben eltérnek egymástól, azért néhány tulajdonságukban megegyeznek. Ilyen univerzális pozitívumuk a minőségük, amelynek megalapozása már az alapanyagok kiválogatásánál kezdődik. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen gyümölcs adja a pálinka karakterét.

Emellett az Árpád pálinka népszerűsége is vitathatatlan, hiszen ebben a nedűben mindent megtalálhatsz, amit egy minőségi alkohol esetében elvársz: karakteresség, markáns ízvilág, csodálatos szín, bódító illat, ámulatba ejtő ízharmónia. A titok az evidencia, amivel viszonylag kevesen rendelkeznek, hiteles, megbízható módon.

Kiemelendő a sorból a Bolyhos pálinka története is, amely az egyik legjobb példa arra, hogy mi fejlődhet ki egy egyszerű érdeklődésből. Ugyanis az 1994-ben még csupán bérfőzésre használt tápiószőlősi szeszfőzdében elsőként a kíváncsiság segítette a Bolyhos pálinka megszületését, hiszen a családi vállalkozás célkitűzése volt, hogy olyan pálinkát tudjon készíteni, mely a lehető legjobban tudja visszaadni a gyümölcs karakteres ízvilágát.

A Cornus pálinkák gyártója a Somló Spirit Pálinkaház, amely nem csupán festői környezetben fekszik, de minőségi alapanyagokból állítják elő különleges pálinkáikat, melyeket vétek lenne nem megkóstolni.

Mindemellett igen komoly repertoárt kínál a Gusto pálinka is, amelynek minden egyes kortya valódi gasztronómiai élményt kínál. Ez nem mondható el minden egyes égetett szeszről. Azok a fajták, amik csak “lehúzásra” jók nem nyújtanak semmilyen plusz érzetet. Ám a Gustonál a gyártási folyamatokra precizitás, aprólékos részletesség és újszerű innovációk a jellemzőek.

A minőségi pálinkafőzdék közül kiemelendő a Panyolai pálinka is, amelynek titka az alázat, a szakértelem, a hagyománytisztelet, megspékelve egy kis innovatív gondolkodással. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy Panyolán már a XVII. században is működött a pálinkafőzde. A magyar vidéken termő gyümölcs, az évtizedes, évszázados szakértelem, vagyis a múltban megszerzett tudásra támaszkodó hozzáértés együttesen olyan alapul szolgálnak, melyekből csak minőségi pálinkák születhetnek.

Szintén a kuriózumok között említendő a Rézangyal is, amely célul tűzte ki magának, hogy az igazi hungarikum termékének kikiáltott kis csodáit szerte a világban elvigye mindenkinek, ki egy finom italra vágyik a föld kerek egészén, a világhódítás érdekében pedig mindent meg is tesznek, mi szemnek vagy csak szájnak ingere lehet, nem beszélve az ízlelőbimbóinkról.

A Savanya Pálinkaháznak a szekszárdi borvidék dombjai adnak otthont, ahol számos különböző különleges párlat készül, amelyeket megtalálhatsz a választékunkban.

A Zsindelyes név mögött egy több mint 30 éves családi vállalkozás áll, amely a mai napig híres prémium magyar pálinkáiról. Amikor 1984-ben, mikor megalakult a pálinkafőző, a kezdeti termékeik kizárólag csak a kisüsti lepárló berendezéssel készültek, s a tájegység jellemző gyümölcseinek ízét vonultatták fel, ám mára már sokkal bővebb a választék.

A Zwack pálinka családjába számos ismert márka tartozik. Ilyen a Fütyülős, a Vilmos, a Kosher, a és a Hírös is. A számos különböző gyümölcsből készült pálinkák között klasszikusokat és különlegességeket egyaránt megtalálhatsz, így érdemes alaposan szétnézni.

Hogy válaszd ki a számodra megfelelő pálinkát?

Ha eddig azt gondoltad, hogy a feles pohárba töltött pálinkát csak egy levegővel lehet lehúzni és sürgősen le kell kísérni valamilyen üdítővel, akkor bizony te még nem találtad meg a számodra megfelelő italt. Ugyanis egy igazán jó pálinkát jól esik egy kicsit ízlelgetni és lassan elkortyolni. Sőt, arra sem vágysz majd utána, hogy azonnal lemosd a finom ízt, amely csak úgy simogatja a torkodat. Amennyiben szeretnéd átélni ezt az élményt, akkor itt az ideje, hogy megkeresd az ízlésednek leginkább megfelelő nedűt, amelybe mindig szívesen kortyolsz bele. Ennek pedig egyetlen módja, ha igyekszel minél többféle pálinkát megkóstolni. Hidd el, ha megtaláltad, akkor többé nem kell majd noszogatni a családi vagy baráti összejöveteleken, hogy fogyassz el egy pohárkával a kedvenc párlatodból! Éppen ellenkezőleg, minden csepp igazi élmény lesz majd.