Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

pálinka

2019. 10. 24. 17:16:55

A magyarok nemzeti itala a pálinka, ami többek között abban is megnyilvánul, hogy szinte nincs olyan háztartás a határon belül, ahol ne kerülne elő egy palack „tüzes víz” valahonnan, ha ünneplésről van szó. Emellett kóstoltatjuk külföldi vendégeinkkel, teszünk belőle egy üveggel a világ túlsó felébe küldött souvenir csomagba. Isszuk gyomorbajra, megfázásra, fájdalomcsillapítóként, a nyugodt alvásért, s persze élvezeti cikként is baráti, családi összejöveteleken. Megalapoz egy hamisítatlan magyar esküvőt, születésnapot. De hogy készülnek a legfinomabb pálinkák?

2019. 06. 06. 08:31:00

Pálinkás jó reggelt! - szól a jól ismert mondás, ami nem az egyetlen szeszes itallal kapcsolatos szólás a magyar nyelvben. Természetesen ez nem véletlen, hiszen ha létezik olyan alkohol, amely ma már nem hiányozhat egy hazai háztartásból és bármikor előkerülhet egy vagy több koccintás erejéig, az bizony a pálinka. Bár ma már természetes, hogy létezik az áttetsző párlat, azt csak kevesen tudják, milyen régre nyúlik vissza ennek az italnak a története. A helyzet ugyanis az, hogy az első ilyen jellegű alkoholokat már a 800-as években is ismerték, bár ezek még nyilván távolt álltak a ma ismert italok minőségétől.

2018. 06. 28. 13:20:00

Vajon minek köszönheti a Panyolai pálinka a sikerét? Az ugyanis korántsem véletlen, hogy ezrek nyúlnak a hűsítő cseppeket rejtő palackok után. A pálinka készítés hagyományait évszázadok óta ismerik a mesterek, és alkalmazzák is a megszerzett, megtanult tudást.