Miért tőlünk vásárolj?
Leírás
A japán whiskyk története Masataka Taketsuru nevéhez köthető. Családjának sörgyára volt, így elég korán megismerkedett már az alkoholgyártás folyamatával. Ennek tudományos hátterét a glasgow-i egyetemen sajátította el, amit később a skót whiskyk megismerésével továbbfejlesztett. Masataka később visszaköltözött Japánba, ahol 1934-ben megalapította a Nikka Whisky márkát, és létrehozta az üzemet is. Nikka Coffey Malt whisky, Aenas Coffey-ról kapta nevét Ő volt az oszlopüstös lepárló megalkotója és 1830-ban tökéletesítette a technológiát. A malátawhiskyk körében ennek a szokatlan eljárásnak köszönhetően a Nikka Coffey Malt rendkívül lágy és selymes ízvilágú, és elég népszerű a fogyasztók körében. A világos borostyán szinű párlatot 45% alkohol fokon .Fogyasztását magában, kevés jéggel vagy néhány csepp vízzel ajánljuk. italneked.hu
Érlelés | Fahordós. |
Illat | Olajos vajas, vaníliás és malátás édesség érezhető kevés fűszerkeverékkel. |
Íz | Malátára, dió félékre és pirított süteményekre emlékeztető aromák, könnyű pirított gabona jegyekkel. |
Lecsengés | Közepes hosszúságú, vajas és vaníliás utóízzel. |