Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Melyik Tatratea a legjobb?

Ízlés kérdése, hogy kinek melyik Tatratea fajta ízlik a legjobban, ám az kétség kívül vitathatatlan, hogy ezen nedűk valamelyike mindenki számára jó választás! Megízleled és megszereted! A Tatrateat készítő szlovák cég ugyanis pontosan tudja, hogy mivel kell megbolondítani a természetes alapot ahhoz, hogy még ellenállhatatlanabb ital legyen, igazi teakuriózum.

A Tatratea a Magas-Tátra hegyei között született. Az ott élők évszázadok óta forró itallal fogadják a hozzájuk érkező vendégeket, hogy gyorsan átjárja testüket a meleg a zimankóban. A helyiek a teát gyógynövényekből készült likőrrel dobták fel és ezt továbbgondolva született meg a Tatratea ötlete, amit titkos recept alapján főz a szlovák Karloff cég. Viszonylag fiatal italról van szó, 16 éve palackozzák a Magas-Tátrában élők kedvencét, de nagyon gyorsan népszerűvé vált világszerte ez a likőr, valamennyi Tatratea fajta kiérdemelten került a legnagyobbak közé.

A Tatratea fajták védjegye a természetesség

„A természet a beszállítónk” – szól a márka szlogenje, utalva arra, hogy kizárólag természetes összetevőkből készül ez az alkoholos ital. Tea, gyógynövények, fűszerek, melasz és víz adják a Tatratea fajták magját, ráadásul a víz se akármilyen: a Magas-Tátrából eredő kristálytiszta forrásvíz garantálja azt, hogy minden egyes palackba kerüljön egy kicsi a hegyekre jellemző tisztaságból, illatból, kincsből.

Teából likőr

A tealeveleket hideg alkoholban áztatják, közben a malátára jellemző ízt és sötét színt kivonják belőle. Az így nyert italt gyógynövényekkel és fűszerekkel ízesítik, majd tölgyfa hordóban érlelik nyolc héten át. Az alkoholban tökéletesen kioldódnak a gyógynövények és a fűszerek utánozhatatlan ízei, így alkotnak verhetetlen egységet a teával. Szűrik, majd pihentetés után kerül a termoszra hasonlító palackokba. Ez az, amire a hidegben testnek és léleknek szüksége van - az üvegek is ezt sugallják. A Tatratea eredetileg fekete és fehér teából készült, az utóbbi évek újításai során születtek meg a gyümölcs alapú változatok. Az úgynevezett első sorozat tagjaiban a tea jegyei erőteljesebbek. A második, gyümölcs alapú sorozat képviselőiből sem hiányzik a tea, de vörös teából készül, ez különbözteti meg őket a korábban született testvéreiktől. Az újhullámos palackokból összetéveszthetetlen gyümölcsillat- és íz kerül a poharakba.

Melyik a legjobb Tatratea?

Aki nem kóstolt még Tatrateat és az első üveg vásárlásakor szembesül a kínálattal, az joggal kérdezheti: melyik a legjobb Tatratea fajta? A választást nem teszi könnyebbé a válasz, minőségre ugyanis az ital mindegyik fajtája kiváló, első osztályú, mindegyik Tatratea fajta kiérdemelheti a legjobb jelzőt. Ízben, alkoholtartalomban különböznek egymástól ezek a teaalapú, gyógynövényekkel főzött likőrök – ízlés kérdése tehát, hogy kinek melyik jön be leginkább. Egy kis összesítőt készítettünk azért Neked, hogy ne csak az üveg színe alapján emeld le életed első Tatrateaját a polcról.

Az eredeti

Ha bírod az erős szeszt, akkor mindenképpen a Tatratea Eredetit ajánljuk elsőként megkóstolni. Mert ez az eredeti, az első. A klasszikus, leginkább a hagyományokra építő Tatratea fajta. És hiába született azóta számtalan ízesítés, ez letaszíthatatlan a trónról: évente félmillió üveggel adnak el belőle. Ehhez a fekete teaalapú likőrhöz adnak egy kis gyümölcskivonatot, de a tea íze dominál leginkább. 52 százalékos alkoholtartalmának köszönhetően már az első korttyal átjárja testedet a forróság.

Minden típus meghódította a piacot

A különböző ízek mellett az alkoholfok terén is igen széles a választék e nedűk között. A gyümölccsel ízesített variációk legtöbbje 62 százalékos alkoholtartalommal pezsdít fel a legnagyobb hidegben is, míg a Tatratea család legerősebbike 72 százalékos alkoholtartalommal bír. Van egészen könnyed, 22 fokos ital is a kínálatukban, de aki aranyközéputat keres, a 37 százalékos nedűk között is válogathat.

Hidegen, melegen

A helyzet az, hogy azzal még nem ér véget a történet, hogy megtalálod a számodra legjobb Tatrateat, ugyanis számos különböző italkülönlegességet is álmodhatsz belőle. (itt találsz több különböző Tatratea receptet is) A forró változat mellett tisztán lehűtve, jéggel is egyre többen fogyasztják, így frissítőként hat az erős és gyengébb változata egyaránt. Emellett koktélok is készülhetnek Tatrateaval, de a legtöbben továbbra is melegen fogyasztják, akárcsak a hegyekben élők. Ha egy kupica Tatrateát felöntesz 1,5 deci forró vízzel vagy teával, akkor egy igazán egyedi, utánozhatatlanul finom meleg italt kapsz, ami a legnagyobb hidegben is felpezsdít. Így mutatja meg ez a szlovák italkülönlegesség igazi arcát! Próbáld ki, dobd fel ezzel a leghidegebb estéket!

Ha még mindig nem sikerült dönteni, akkor nézd meg az összes elérhető Tatrateat ITT

Tetszett a cikk? Nyomj egy Like-ot

További bejegyzéseinket az Italneked Blogban olvashatod

Tartalomhoz tartozó címkék: tatratea