Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Ön itt jár: >

Külföldi borok

Bár sokak szerint a hazai boroknak nincs párja, ennek ellenére mi azt valljuk, hogy ahány bortermő vidék, annyi fajta bor létezik, így érdemes minél több típust megkóstolni. Hiszen egészen más zamata van egy olasz lankákon, portugál napsütésben vagy spanyol területen termett szőlőből előállított bornak. Hiszen a nedű minden cseppjében érezheted a napfény ízét, a gondosan kiválogatott szőlőszemek zamatát, az évszázadokra visszanyúló hagyományt, amely nyomán a bort készítették. A minőségi borászatok termékei között nincs olyan, amely ne repítene el azonnal az adott ország kultúrájának kellős közepébe már egy korty után is. Így hamar úrrá lehet rajtad a mediterrán életérzés, a nyugalom, ráadásul biztos lehetsz abban, hogy a leghidegebb napon is átjár majd a napsütés. Ha külföldi borokat vásárolsz, akár szervezhettek a barátaiddal „nemzetközi borkóstolókat”, így mindenki könnyedén megtalálhatja a kedvencét, akár az édes, akár a száraz ízekre esküszik. A programot pedig akár helyi sajtokkal is megbolondíthatod, amely tökéletessé teszi az élményt.

Ha minőségi borokról van szó, akkor minden egyes fajta megkóstolásával új élményekre tehetsz szert, ugyanis nem találsz majd két egyformát a különböző palackok között. Hiszen egészen más élmény lesz megízlelni egy portugál édes vörösbort, egy félédes spanyol finomságot vagy akár egy ausztrál száraz nedűt. Számtalan lehetőség rejlik ezekben a borokban, amelyeket vétek lenne nem kihasználnod. Ugyanis a különböző borászatok eltérő érlelési eljárásokat alkalmaznak, amelynek köszönhetően egészen más gasztronómiai élményt nyújtanak a különböző országokból származó nedűk.

Aperitifként is fogyaszthatod!

Tulajdonképpen a száraz és félszáraz borok mindegyike tökéletes választás aperitifként. Megalapozhatja az étvágyadat és a hangulatodat egyaránt egy Ausztráliából, Olaszországból vagy Portugáliából származó finomság attól függően, milyen menü kerül az asztalra.

Frissítő finomságok, melyek bármely napszakban jólesnek

Léteznek tipikusan olyan italok, amelyek bármely napszakban remek választásnak bizonyulnak, legyen szó egy hosszú munkanap utáni pihenésről, egy családi vagy baráti összejövetelről vagy egy finom vacsoráról. Egy portugál vagy spanyol száraz fehérbor tökéletes választás egy forró nyári napon vagy egy kellemes őszi estén egyaránt, egy Portugáliából származó rozé pedig valódi kuriózumnak számít akkor is, ha esetleg odakinn éppen tombolnak a mínuszok. Biztos lehetsz abban, hogy azonnal a mediterrán térségben találod majd magad már az első néhány korty után is.

Desszerttel felérő nedűk

Számos olyan különböző országokból származó bort találsz a kínálatunkban, amelyek tökéletesek egy-egy nagyobb étkezés után, desszertként fogyasztva. Ilyen például az olasz félédes eperbor, amely az eper és a szőlő találkozásával valódi gyümölcsbombának számít. Sötétpiros színe alapvetően elbűvöli az embert, illata pedig egyenesen megbabonáz, amelyre az íze teszi fel a pontot. Szintén remek választás egy édes portugál vörösbor is kiadós étkezések után, de a spanyol úgynevezett Sherry bor is, amelyet különleges érlelés nyomán nyeri el semmihez sem fogható zamatát.

Szervezz nemzetközi estéket barátaiddal!

Néhány külföldön készült bor beszerzését követően vétek lenne kihagyni, hogy a barátaiddal közösen megízleld az adott ország legfinomabb ételeit is. Ez pedig remek alapot nyújt egy-egy nemzetközi este megszervezéséhez, amely során felkínálhatsz helyi sajtokat vagy akár jellegzetes ételeket is, legyen szó tésztáról, tapasokról, húsételekről vagy desszertekről. A finomságok mellé felkínált, megfelelően behűtött borok pedig minden fogás mellé felteszik a pontot az i-re, amely az egész társaság számára elképesztő gasztronómiai élményt jelent majd.

Mi alapján érdemes választani a különböző külföldi borok közül?

Alapvetően érdemes azt figyelembe venni, melyik ízvilág áll hozzád a legközelebb, ugyanis a korosabb édes spanyol boroktól, a félédes eperboron át a száraz ausztrál különlegességekig számos variáció áll a rendelkezésedre. Ha van kedved, országonként is végig kóstolhatod a kínálatot, ilyen esetekben érdemes elveszni egy kicsit az adott nép kultúrájában, hogy még közelebb érezhesd magadhoz az élményt. Így úgy indulhatsz világkörüli bortúrára, hogy kitennéd a lábad a házból.