Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Kaktuszpárlat? Teeeequila!

Kaktuszpárlat? Teeeequila!  Először is nem. Tévesen elterjedt gondolat, hogy a tequila kaktuszpárlat lenne. A tequilát és mezcalokat az agavé növény erjesztett levéből párolják le, ami egy pozsgás növény. Sajnos, gyakran kaktusznak titulálnak, pedig rendszertanilag ez nagyon nem stimmel.

 Tequila:

 A kék agavé növény magas cukortartalmú levéből erjesztett cefre lepárlásával készül. Sok esetben a cefrébe egyéb terményeket is kevernek, de a törvények szerint az összetevők legalább 51%-a a kék agavé levéből kell álljon. A tequila Mexikóból származik, ahol nemzeti italnak tartják. Nevét egy Tequila nevű kis településről kapta, melyet Jaliscoban találhatunk meg. Hivatalosan a tequilát minimum 35, maximum 55%-os alkoholtartalommal lehet készíteni, de általában ez 38 és 40% között mozog. 


 Az Amerikai Egyesült Államokban és az Európai Unió területén és több más államban is elfogadott mexikói törvény szerint tequilának csak az az ital tekinthető és nevezhető, amelyet Jalisco államban, Guanajuato hét, Nayarit nyolc, Tamaulipas kilenc és Michoacán harminc községében állítottak elő, legalább 51%-ban kék agavé levéből.

 Sokan hiszik azt, tévesen, hogy a tequilát bizonyos esetekben egy kukaccal együtt palackozzák, de ez csak néhány Mezcalnál igaz, amiről részletesebben egy későbbi cikkünkben írunk majd.

Tartalomhoz tartozó címkék: tequila