Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Izgalmas ízeket kínáló vermut

Kevés olyan alkoholos ital van a boltok polcain, amit széles körben ismernek, fogyasztanak, ennek ellenére a neve hallatán mégsem jut az eszünkbe túl sok minden. 

Többek között a vermut is az italoknak ezt az izgalmas táborát erősíti, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem érdemes bővítened az eredetével, összetételével, illetve felhasználási területével kapcsolatos ismereteidet. A vermut lényegében nem más, mint egy erőteljes bor, amit válogatott gyógynövények hozzáadásával készítenek a hozzáértő szakemberek. Jellemzően Olaszországból, illetve Franciaországból származik ez a különleges ízvilággal rendelkező ital, amit eredetileg a gyógyászatban használtak a különböző gyomorbántalmak enyhítésére.

Később aperitifként vált elterjedté és szinte egy rendezvény sem kezdődhetett el anélkül, hogy a résztvevők ne kóstoltak volna meg egy ízletes vermutot. A századfordulót követően a vendéglátás területén is nagy változások mentek végbe, ami ahhoz vezetett, hogy ez az egyedülálló alkohol a bartenderek egyik legkedveltebb alapanyagává vált, amit a mai napig a koktélkészítéshez használnak fel. Ha megkérdeznéd a hozzáértőket arról, hogy mi a véleményük a gyártó cégektől beszerzésre kerülő vermutokról, akkor bizonyára azt a választ kapnád, hogy előszeretettel forgatják a kezükben ezeket a remek italokat, hiszen finomabbnál finomabb koktélokat tudnak készíteni a felhasználásukkal. Ami a különböző fajtáit illeti, sokféle csoportosítás létezik, de az általános besorolás szerint vannak száraz, illetve édes változatok. 

A valóságban előforduló repertoár ennél sokkal szélesebb, hiszen többek között vannak sápadt, úgy nevezett bianco és merészen fűszeres vermutok is, amiket rossonak hívunk, illetve a barna, kesernyés ízvilággal rendelkező változatok is nagy népszerűségnek örvendenek az alkoholkedvelők körében. Az ital érdekessége, hogy a hagyományos receptet megvalósító termelők évről évre új ízesítésű nedűket tartalmazó palackokkal lepik meg a vásárlókat, akik alig várják, hogy megízleljék az elképesztően izgalmas ízeket.

Tartalomhoz tartozó címkék: vermut