Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ivós játékok - a 10 legtutibb játék

Nincs is jobb annál, mint mikor összeülnek a barátok és néhány kellemes ital társaságában töltitek el az estét. Azonban ha feldobnátok egy kicsit a hangulatot és garantáltan olyan bulira vágytok, amit még évekkel később is emlegetni fogtok, akkor érdemes kipróbálnotok néhány ivós játékot is.

Ebben a bejegyzésen összegyűjtöttük a tíz legjobbat ezek közül!

1. Kings Cup

Amire szükségetek lesz ehhez a játékhoz, az némi ital és egy pakli francia kártya. A játékosok száma nem limitált, mindegy hányan vagytok, nyugodtan belekezdhettek. A lényeg, hogy mindegyik kártyához egy-egy feladat van hozzárendelve. Mikor egyesével húztok a kártyapakliból, ezt teljesítened kell. A kártyák jelentéséhez íme némi segítség, de természetesen szabadon variálhatjátok a szabályokat.

Ász: Aki húzott, az mond egy rövid beszédet, majd mindenki meghúzza a poharát.

2-6- fekete: Igyál annyi kortyot, (vagy bátrabban annyi felest) amennyi a kártya értéke.

2-6: piros: Készíts annyi italt, amennyi a kártyád értéke

7: Mindenki elkezd inni, de senki sem állhat meg, amíg a jobb oldaladon ülő nem veszi el a szájától a poharat.

8: Aki utoljára szólalt meg/ meg ki a mosdóba/rakja le a hüvelykujját, az iszik.

9: Az első mond egy mondatot, amit a bal oldalán lévőnek rímmel kell folytatnia és így tovább. Aki elrontja, az iszik.

10: A húzó választ egy kategóriát, - lehet az egy film, foglalkozás, ország vagy bármi más - a többieknek pedig mondaniuk kell egy hozzá kapcsolódó dolgot. Aki elrontja vagy ugyanazt mondja, az iszik.

Jumbo: A férfiak isznak.

Királynő: A nők isznak.

Király: Az első, a második és a harmadik, aki a királyt húzza, az egész játékidőre szóló feladatokat kap. Ezeket ti találjátok ki. Például: nem mondhatja ki az ivás szót, nem villanthatja meg a fogait, nem teheti a kezeit az asztalra. Aki megszegi ezt bármikor, természetesen iszik. Az utolsó király kihúzásával a játék véget ér.

2. Pisont

Ehhez a játékhoz szükségetek lesz két dobókockára, valamint olyan italokra, amelyeknek alacsony az alkoholtartalma. Lehet ez sör, bor, de akár koktél vagy long drink is. A dobókockán szereplő és „kidobható” számkombinációk más-más feladatot jelentenek:

Ha a két kockával összesen 5-t dobtál: A tőled balra ülő iszik egy kortyot.

Ha a két kockával összesen 6-t dobtál: - Mindenkinek meg kell fognia az orrát. Aki utoljára fogja meg, az iszik egy kortyot.

Ha a két kockával összesen 7-t dobtál: - A Tőled jobbra ülő iszik egy kortyot.

Ha a két kockával összesen 10-t dobtál: - Mindenki iszik egy kortyot.

Ha dupla számok jöttek ki, például mindkét kockán egy 4-es szám, akkor annyi kortyot kell innod, amennyi az egyik kockán van. A többit eloszthatod a többiek között, vagyis a példa esetében négyet te iszol, négyet pedig szétoszthatsz a játékosok között a neked tetsző módon.

Ha az 1+2 kombinációt dobod ki, akkor viszont ezentúl ha bárki olyat dob, amiben az egyik kocka 3-at mutat, akkor neked annyi kortyot kell innod, mint amennyit a másik kocka mutat. Addig vagy ebben a szerepben, amíg más valaki nem dob újra 1+2 kombinációt, vagyis át nem veszi a feladatodat.

3. Bumm

Ehhez a játékhoz csak italokra van szükség és igazán egyszerű játékról van szó. Minden játékos mond egy pozitív, egész számot hangosan, 1 -től kezdve. Tilos viszont a 7-est, annak többszöröseit vagy olyan számot mondani, amiben szerepel a 7-es. Ha valaki elrontja, a többiek azt mondják: bumm és aki hibázik, az iszik. Egy idő után egyre gyorsul majd a játék és nagyon mókás szituációk születhetnek belőle.

4. Legvalószínűbb

Az egyetlen kellék ehhez a játékhoz is az italok. Üljetek körbe és tegyetek fel egymásnak kérdéseket, amelyek mindegyike úgy kezdődik: „Ki a legvalószínűbb…?”. Például Ki a legvalószínűbb, hogy a leghamarabb befog rúgni/legközelebb megnősül/megijedne ha egy idegek lépne a szobába? Ezt követően mindenki arra a személyre mutat, aki szerinte a legvalószínűbb. Akire a legtöbben mutatnak, az iszik és annyit, ahányan mutattak rá.

5. Sörpong

Sörpong

Igazi klasszikus, egy pingpong labdára, 12 pohár sörre és két csapatra lesz hozzá szükségetek. A poharakat hatosával az asztal végére helyeztek, mintha csak bowling bábukat rendeznétek el. Mindkét csapatnak a sörök mögött kell elhelyezkednie. Amikor ti jöttök, akkor bele kell dobni a labdát a másik csapat poharaiba. Ha sikerül és a megfelelő helyen landol, akkor annak a pohárnak a tartalmát azonnal meg kell innia a csapatnak.

6. Én még soha nem...

Korosztálytól függetlenül nagy kedvenc ez a játék, amihez szintén csak italokra lesz szükségetek. Vigyázat, az őszinteség is nagyon lényeges, ráadásul olyan információkat tudhatsz meg a másikról, amelyeken meglepődhetsz. A feladat: Amikor rád kerül a sor, árulj el valamit a többieknek, amit még soha nem tettél meg. Például: Én még soha nem ittam sört a liftben/mentem ki meztelenül a kertbe/vallottam szerelmet valakinek nyilvánosan. Viszont ha valaki ezt megtette a jelen lévők közül, annak innia kell.

7. Dzsibuti

Ehhez a játékhoz az italok mellett némi koncentráció is szükséges, ugyanis számolni kell majd közben. A lényeg, hogy hangosan sorba kell mondani a számokat az egymás mellett ülőknek1-től kezdve úgy, hogy mindenki mond egy számot Fontos azonban, hogy a számok helyett, amiben szerepel a 7, vagy 7-tel osztható, azt kell mondani: dzsibuti. Ekkor megfordul a sor és a másik irányba kell folytatni ugyanezt. Ha valaki elrontja, az iszik és tőle kezdődik újból a számolás. Emellett az is a szabályhoz tartozik az is, hogy ha rád kerül a sor és sokáig gondolkozol, akkor is innod kell.

8. Ivós Jenga

Az italok mellett elő kell vennetek a Jenga nevű játékot is. Valójában ugyanúgy kell játszani mint a klasszikus változatot, azonban ebben az esetben a Jenga kockákon különböző feladatok és kihívások szerepelnek. Kicsit olyan ez, mint a felelsz vagy mersz továbbgondolása. A szabályok nagyon egyszerűek: ha felépítettétek a tornyot, húzzatok ki sorban egy-egy kockát, majd helyezzétek a tetejére, ezután pedig teljesítsétek az adott kockán lévő kihívást. Ha a torony összedől, a kihívást duplán kell teljesíteni.

9. Pohárforgatás

Négy-öt személyes csapatokat kell felállítanotok ehhez a játékhoz, a tagok közül pedig mindenki egy-egy itallal teli poharat tart a kezében. Amint az első játékos kiissza a pohár tartalmát, azonnal le kell fordítania az asztalra, majd a következőnek. Azok nyernek, akinek a csapata előbb végez, így ajánlott alacsony alkoholtartalmú nedűket választanotok.

10. Ivós póker

Egy pakli kártyára is italra lesz szükségetek, ha ezt a játékot választjátok. Mindenki kap egy lapot, amit úgy rak a homlokához, hogy közben nem nézi meg és nem tudja, mi van a sajátján. Mindenki mond egy tétet, ez lehet egy pohár sör, egy feles vagy akár egy pohár víz is. A feladat az, hogy tippeld meg, milyen lap van a homlokodon. Miután mindenki mondott valamit, megnézve a lapokat, a legalacsonyabb értékűt birtokló issza meg az összeset. A legjobb az egészben az, hogy néhány játékot úgy is játszhattok ha nem vagytok egy szobában és online iszogattok a barátaiddal, így ha távol vagytok egymástól, akkor sem kell lemondanotok az élményről.

Ha kedvet kaptatok valamelyik feladathoz, itt az ideje, hogy beszerezzétek a hozzá szükséges italokat, amelyeket most házhoz rendelhetsz webáruházunkból!

Tetszett a cikk? Lájkot nyomtál már?

Nézd meg többi bejegyzésünket is ital blogunkban