Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ír whisky, legenda palackba töltve

Az ír whisky nem véletlenül az egyik legkedveltebb ital a világon. Külön hangsúlyos, hogy az “ír”, hiszen manapság már több nemzet is csatlakozott a whiskygyártók táborához, mégis a tradíciókat az írek tartják a legélénkebben életben. 

Az ital kedvelői szerint ez magán a nedűn is érezhető: karakterében, ízharmóniájában mással egyszerűen összetéveszthetetlen. Érdekes tény, hogy az Európai Unió területén szigorú szabályok írják elő, hogy milyen jellemvonású alkohol illethető whisky elnevezéssel. Az érlelésnek kulcsfontosságú szerepe van. Három év a minimum, amit tölgyfahordóban kell eltöltenie az alapanyagnak ahhoz, hogy elérje a megfelelő minőséget.

Természetesen a gyakorlat azt mutatja, hogy ennél jóval több idő a kifizetődő, a tökéletes ízvilág megteremtésének reményében. Ez már csak azért is kiemelendő tény, mert egyes területeken például Amerikában nem feltétlenül fektetnek akkora hangsúlyt az érlelésre. Ezért is tapasztalható olyan markáns különbség az egyes nemzetek termékei között. Az ír variációk blended, vagyis kevert eljárással készülnek a leggyakrabban. A single variációk ritkábbak, vagyis a csak egy-egy gabonafélét felhasználó típusok nem annyira jellemzőek, ettől függetlenül gyártják őket. A lepárlás akár háromszoros is lehet, de ezen a területen ténylegesen nagy eltérések mutatkoznak a manufaktúrák között.

Mindenesetre az kijelenthető, hogy a kisüsti eljárást csak az írek preferálják, tehát ilyen alapokkal büszkélkedő nedűt csak az ő kezük nyomán kóstolhatsz! Ír whisky - minden cseppje megéri! Ha végig nézed a kínálatunkat, akkor láthatod, hogy megannyi gyártó, kiszerelés közül válogathatsz. Bár az egyes termékek eltérnek egymástól, egy valamiben, azonban megegyeznek, ez pedig a prémium minőség.

Tartalomhoz tartozó címkék: ír whisky tradicionális ír whisky