Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Italneked Blog

Folyamatosan frissülő blogunkban megismerheted a világ legjobb és legkülönlegesebb alkoholos italait. Bemutató cikkeinkben ezek mellett igyekszünk új szempontokból megvilágítani a hazánkban is jól ismert italokat. Kövesd cikkeinket, kóstolj bele új ízekbe.
2019. 07. 11. 09:35:50

Egy forró kávé mindig jól esik az ember testének és lelkének. Van, aki a reggeli napsugarak fényében kortyolgatja szívesen, míg mások napközben kényeztetik magukat az ízletes fekete itallal. Persze van, aki tejjel teszi különlegesebbé, míg más a tejszínre vagy a cukorra esküszik. Azonban ezek közül variáció sem olyan egyedi, mint a whiskey segítségével megbolondított ír kávé. Ám joggal merül fel a kérdés, hogy a számtalan márka közül melyik párlat a legjobb választás ehhez az alkoholos kávékülönlegességhez! Erre a kérdésre kereste a választ az uproxx.com egyik szerzője is, aki a legjobb bártenderek véleményét kérte ki ezzel kapcsolatban. Lássuk, melyik ír whiskey-t választották a szakma legjobbjai!

2019. 07. 04. 10:28:00

Igen sokan vágnák rá a fenti kérdésre automatikusan, hogy bizony magyar ember bort iszik, legfeljebb pálinkát, nyilván ezt vagy valami ehhez hasonlót ittak az őseink is. A helyzet azonban az, hogy a honfoglalás idején nem egészen így volt ez, a szőlőműveléssel pedig csak már az új hazában, a rómaiak hagyatékaként ismerkedett meg a magyar nép, bár igen hamar népszerűvé vált a hazai szőlő, ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a sör elődjéről sem. Lássuk, mi mindent fogyasztottak a felmenőink!

2019. 06. 27. 10:09:46

Nyilvánvalóan nem kevés olyan sztori van a te tarsolyodban sem, amelyek a baráti társaságodban születtek és nagy eséllyel közük van az este folyamán elfogyasztott alkoholhoz. Nos a helyzet az, hogy ez nem egy új keletű dolog és nem vagy egyedül, ugyanis a történetelem során is okozott bonyodalmakat a szeszes ital. Olyannyira, hogy még az is elképzelhető, hogy ha az adott szereplők nem ittak volna, egészen más fordulatot vesznek az események és ma mást tanulunk a történelem könyvekből. Összegyűjtöttünk nektek néhány igazán izgalmas momentumot a történelemből, ahol igen komoly szerepet kaptak a különböző italok legyen szó vérszerződésről, ivóversenyről, gyilkosságról vagy akár egy egyszerű kávézóról akár hazai, akár nemzetközi színtéren.

2019. 06. 24. 12:52:05

Ha most azt gondolod, hogy márpedig neked biztosan nincs kedvenc Tatratead, annak csak egyetlen oka lehet. Mégpedig az, hogy egészen eddig nem kóstoltad az ízlésednek megfelelő változatot. Ugyanis míg az 52, 62 és 72 fokos típusok az igazi kemény játékosoknak valók, addig a különböző ízesítésű likőrök a legfinomabb hölgyeket is leveszik a lábukról. A legjobb az egészben az, hogy bármelyikre is esik a választásod, az remek választás lesz egy baráti összejövetelhez egy nyári kerti partyhoz egy téli családi körben töltött estéhez, de egy jeles esemény vagy nyaralás alkalmával sem maradhat a polcon ez az ital. Ám nem ez az egyetlen olyan dolog, ami miatt annyira különleges ez az ital.

2019. 06. 20. 13:22:40

A Forma-1-es versenyekhez igen szorosan hozzátartozik a rituálé, amely során a győztes versenyzők a futam végén hatalmas pezsgősüveg társaságában ünnepelnek a dobogón állva és a nedű nagy részét szét is locsolják a pódiumról. Neked is megvan ez a jól ismert kép, igaz? Sőt, még azok is ismerik ezt a szokást, akik egyébként nem követik figyelemmel e sportág eseményeit. Azonban azt csak kevesen tudják, hogy a pezsgő locsolás egy véletlennel kezdődött, amely csak később alakult hagyománnyá az autósport történetében. Ebből a cikkből most megtudhatod!

2019. 06. 13. 13:02:00

Ha valamiről messze földön híresek a spanyolok, akkor az bizony a forró vérük és a laza hozzáállásuk. Persze tudjuk, hogy a hétköznapi életben nem minden csak sziesztából és fiesztából áll ebben az országban sem, ám nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy milyen derűsek az itt élők és mennyire szeretik az életet. Valamint tény az is, hogy mindehhez szorosan hozzátartoznak a kedvenc alkoholos italaik is, amelyek híre mára már az egész világba eljutott. Összegyűjtöttük az ország hat legnépszerűbb nedűjét, amit érdemes megkóstolni, ha náluk jársz.

2019. 06. 06. 08:31:00

Pálinkás jó reggelt! - szól a jól ismert mondás, ami nem az egyetlen szeszes itallal kapcsolatos szólás a magyar nyelvben. Természetesen ez nem véletlen, hiszen ha létezik olyan alkohol, amely ma már nem hiányozhat egy hazai háztartásból és bármikor előkerülhet egy vagy több koccintás erejéig, az bizony a pálinka. Bár ma már természetes, hogy létezik az áttetsző párlat, azt csak kevesen tudják, milyen régre nyúlik vissza ennek az italnak a története. A helyzet ugyanis az, hogy az első ilyen jellegű alkoholokat már a 800-as években is ismerték, bár ezek még nyilván távolt álltak a ma ismert italok minőségétől.

2019. 05. 30. 12:05:35
Sokat gondolkoztunk, hogy mivel tudnánk meghálálni neked, hogy ilyen hűséges vevőnk vagy. Úgy döntöttünk, hogy talán a legjobb mód erre, ha bevezetjük a hűségpont rendszer.
A részleteket itt találod -> https://italneked.hu/husegpont-rendszer
2019. 05. 30. 08:31:00

Ha most arra gondolsz, hogy dehogy kóstoltál ilyesmit, hiszen azt sem tudod, hogy kell ennek az italnak a nevét pontosan kiejteni, ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül. A „kásászá” ugyanis egy Brazíliából származó különlegesség, amely itthon csak nemrég robbant be a köztudatba és jellemzően csak hazájában fogyasztják tisztán. Magyarországon leginkább a Caipirinha alapanyagaként ismert. Pedig egy igazán izgalmas és ízletes nedűről van szó, amelyet érdemes legalább egyszer kipróbálnod egy buli vagy összejövetel alkalmával.

Ismerd meg jobban a cikkünkből (a cikk végén meglepetés vár ;) )

2019. 05. 23. 09:17:04

A Chivas Regal neve ma már egybe forrt a legfinomabb skót wkisky fogalmával és határozottan helye van a luxus márkák között. Nem véletlen, hiszen ezekben a palackokban található gyümölcsös, mézes íz semmi más párlatéhoz nem hasonlítható. Azt szokták mondani, hogy az „érett emberek itala” ez, hiszen ők tudják értékelni mindazt, amit ez az ital sugall számukra és felidézi bennük a múltban átélt különleges élményeket. Hiszen a titok ennek az italnak a zamatában rejlik. Illetve persze a történetében, ami szintén nem hétköznapi.

Ebből a cikkből megismerheted ennek a kiváló italnak az életútját!

2019. 05. 16. 13:01:05

Az Unicum neve már igazi ikonnak számít, különösen a hazai berkeken belül. A recept, - amely pontos összetevői egyébként a mai napig titkosak -az 1700-as évek végén jelent meg, végül pedig 1883-ban szabadalmaztatta e nedűt Zwack János és Társa nevű cég. Azóta már helyet kapott a termék a hungarikumok között is. Ma már számos különböző típusát megtalálod a polcokon, így a klasszikusok kedvelői mellett a gyümölcsösebb és markánsabb ízek szerelmesei is megtalálják kedvencüket.

Ebben segítünk most, hogy a számtalan típus közül megismerhesd melyik milyen fajta.

2019. 05. 09. 13:12:48

Ha szétnézel a Tatratea italok kínálatában, láthatod, hogy a választékban található számos különböző fajta már alapvetően lehetőséget ad arra, hogy eltérő kombinációkat próbálhass ki. Ám mindezek felett eláruljuk neked, hogy long drinkek, koktélok és forró italok tárháza nyílik meg számodra ezzel az itallal. Tulajdonképpen megszámlálhatatlan, milyen sokféle nedűt álmodhatsz meg magadnak ilyen módon, akár a legnagyobb kánikulában frissítenéd fel magad, akár a mínuszokban melegítenéd fel a testedet és lelkedet egyaránt. Ha eddig azt gondoltad, hogy a Tatratea feliratú palackokban csupán különböző alkoholtartalmú szeszes italokat találsz, akkor itt az ideje, hogy velünk tarts, ugyanis bevezetünk egy egészen elképesztő világba!

2019. 05. 02. 09:26:00

Bárhogy is, de az italoknak bizony helye van a mindennapi életünkben. Hiszen legyen szó egy ünnepi alkalomról, egy születésnapról, egy rég nem látott barát érkezéséről, egy családi összejövetelről vagy szimplán csupán egy hosszú munkanapot követő estéről, a különböző, finom nedűk biztosan főszerepbe kerülnek. A jó hír az, hogy hála az ital webshopnak, most kényelmesen válogathatsz az igen széles kínálatban anélkül, hogy kitennéd otthonról a lábadat. Sosem volt még ennyire egyszerű az ital rendelés! Íme öt ok, ami miatt érdemes online megrendelned a különböző italokat.

2019. 04. 29. 14:57:37

Egy hűsítő koktél a kerti partin, vagy egy baráti összejövetel alkalmával, milyen jól is tud esni. Na igen, de ha a nyári formát el akarjuk érni akkor bizony a kemény diétába nem férnek bele ezek a cukortól tengő, mégis finomabbnál finomabb koktélok. Csak sóvárogva gondolunk rá, hogy milyen jó lenne, de hát mégsem kellene…

Azaz nem kellett volna, elhoztunk 6 koktélt amit büntetlenül, kalória számlálgatás nélkül fogyaszthatsz.

2019. 04. 26. 11:06:42

Ha áttekinted a rum történetét, akkor láthatod, milyen színes, izgalmas és fordulatos múlt áll az ital mögött, amelyet évszázadok óta fogyasztanak előszeretettel kalózok, művészek és ínyencek egyaránt. Sokan ma már elképzelni sem tudnának egy esti kiruccanást az ital nélkül, legyen az egy koktélozós este a barátokkal vagy egy átmulatott éjszaka. Nem volt ez másként hosszú évtizedekkel ezelőtt sem, hiszen már Byon is úgy fogalmazott: „Semmi kétség, nincs ami a szellemet jobban nyugtatná, mint a rum és az igaz vallás.” Nos, ha nem is a lélek megnyugtatására, de a hangulat oldására és az ízlelőbimbók kényeztetésére tökéletesen alkalmas ez a különleges nedű.

Íme néhány érdekesség a rumról, amelyeket ha elolvasol, még izgalmasabbnak találod majd a különböző változatait.

2019. 04. 20. 10:35:00

Ha valahol a whiskykről van szó, akkor elkerülhetetlen, hogy felmerüljön Jack Daniel neve, aki annak idején egy valódi legendát hívott életre, a márka alatt futó italoknak pedig a mai napig töretlen a népszerűsége. Amilyen fordulatos volt a névadó élete, annyira változatos magának az italnak a története is, nem beszélve arról a számtalan hihetetlen érdekességről, amelyek mind ezzel a nedűvel kapcsolatosak.

Épp ezért mai cikkünkben egy pár érdekességet megmutatunk neked most. Olvasd tovább

2019. 04. 15. 19:11:00

Ha azt mondjuk, skót whisky, akkor neked rögtön a Johnnie Walker ugrik be? Ez nem véletlen, hiszen ez a név a világ legtöbb pontján forgalmazott márkáját jelzi, amelyet a legnagyobb arányban értékesítenek a különböző országokban. Viszont hazánkban a legtöbben a „piros címkés” változatot ismerik és azonosítják a márkával, amit valaki vagy nagyon szeret vagy kifejezetten nem kedvel. Bármelyik típusba is tartozol, érdemes kipróbálnod a márkacsalád többi tagját is, biztosan találsz közöttük új kedvenceket. Épp emiatt összegyűjtöttünk egy csokorra való különlegességet.

2019. 04. 10. 13:01:30

A whisky szó már ha csak kimondjuk is számos érzést és benyomást hordoz magában. Hiszen nem csak azoknak vannak elképzelései ezzel az itallal kapcsolatban, akik fogyasztják, hanem azoknak is él egy kép a fejükben erről az egészről, akik még sosem kóstolták. Hiszen ez a nedű már számos filmben, sorozatban és könyvben kapott igen fontos „szerepet”, legyen szó cowboyokról, üzletemberekről vagy éppen szórakozó fiatalokról. Ezzel azonban még koránt sincs vége a whiskyvel kapcsolatos érdekességek sorának.

Íme néhány nem mindennapi tény erről a koránt sem hétköznapi nedűről! Kattints!

2019. 04. 01. 11:26:00

Ha a cím alapján hirtelen a só és a citrom jutott eszedbe, esetleg a narancs és a fahéj íze ugrott be, akkor ugyan nem jársz messze a valóságtól, ám jobb ha tudod, mindezzel csak a jéghegy csúcsát kapargatod. Ugyanis a tequila fogyasztása sokkal többet jelent annál, mint hogy egy szórakozóhelyen a pult mellett állva rászórsz egy kis sót a kezedbe és lehajtod a felesedet. Mutatjuk, mi mindent érdemes tudnod a tequiláról és a fogyasztásáról, valamint azt is megtudhatod, miként készülnek a különböző variációk.

2019. 03. 25. 09:31:00

Vannak tipikusan olyan filmek, amelyekben igen komoly szerepet játszanak az alkoholos italok is. Sőt, vannak olyan tipikus szereplők, akiket már el sem tudsz képzelni a poharuk nélkül. Ezen alkotások között számos olyan klasszikus is szerepel, amelyeket mindenképpen látnod kell, így érdemes előkészíteni a bakancslistádat, ugyanis számos remek alkotás megtekintését kell most felvésned rá. Íme tíz olyan film, amelyekben a remek színészi alakítások mellett az alkohol is igen komoly szerephez jutott. Így bizony ha ezekben a kasszasikerekben nem emelték volna a szájukhoz a poharat a szereplők, biztosan nem lett volna ugyanaz a hatás. A legjobb pedig, hogy a 60-as évek magyar alkotásaitól a legfrissebb amerikai filmek is helyet kaptak a válogatásban.