Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hogyan született meg a japán whiskey?

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy az ízletes alkoholos italok nem csak Amerikából vagy Európából származnak, hanem adott esetben a Távol-Keleti szegletből indultak hódító útjukra. 

Ezek közé tartozik a japán whisky is, aminek hallatán könnyen azt gondolhatnád, hogy valami újonnan piacra kerülő italkülönlegességről van szó. Ez azonban hatalmas tévedés lenne a részedről, hiszen Oszakában már a 19. században készítettek japán whiskyt a brandy és a sör mellett. Valószínűleg ez a kiváló ital nem lett volna olyan nagyszerű, ha Taketsuru Masataka nem jön a világra, hiszen ő volt az, aki Európába utazva magába szívta a whiskygyártással kapcsolatos ismereteket.

Végigjárva a híresebbnek titulált szeszfőzdéket, aprólékos tudással tért vissza hazájába, ahol létrehozta Japán első valódi whiskylepárlóját. A japán whisky elterjedésében a helyi haditengerészet is nagy szerepet játszott, hiszen az ottani katonák számára olyan volt a whisky, mint az angoloknak a rum. Sok esetben megfigyelhető, hogy a japán termékfejlesztés egyik legalapvetőbb eszköze a mintakövetés. Ez azt jelenti, hogy kiválasztják a csúcskategóriás termékeket és végtelen sok türelemmel és kitartással addig gyakorolják az elkészítésüket, míg végül sikerül tökéletesen lemásolniuk.

A japán whisky esetében sem volt ez másképp, hiszen annak idején Taketsuru Masataka is alaposan megfigyelte a profik által alkalmazott technológiát, majd hazatérve ennek mintájára alkotta meg a saját módszerét. Tény, hogy a japán whisky nem annyira híres, mint az ír, a skót vagy az amerikai, de ennek ellenére ez az ital is élményteli pillanatokat nyújt azoknak, akik megkóstolják.

Tartalomhoz tartozó címkék: japán whisky különleges japán whisky