Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hogyan alkotják meg a whisky árakat?

Ha azt vesszük alapul, hogy milyen bonyolult procedúra alapján készülnek el ezek az italok, akkor azt mondhatjuk, hogy – bármilyen meglepő is -, a hozzájuk társuló ár minimálisnak mondható. 

És akkor még a prémium minőségi és limitált kiadású italokról nem is beszéltünk. Kiemelkedő hírnévnek örvendenek a skótok, de az írek, amerikaiak, japánok is gyártanak whiskey-t. A whisky árak kapcsán tehát meghatározó, hogy prémium minőségű vagy egyszerűbb whiskey-t készítenek el és az összetevők minősége is sokat számít. Többnyire gabonából, élesztőből és vízből készül el ez a népszerű ital.

Az ár tekintetében pedig meghatározó tényező még az érleléssel kapcsolatos folyamat is, ami tölgyfahordóban történik és természetesen ennek időtartama is sokat számít. Általában minimum három évben gondolkodunk minimálisan, melyet törvény ír elő.  És ami az elfogyasztását illeti, jéggel vagy anélkül is bátran fogyaszthatjuk ezt a különleges nedűt. A japánok pedig egy modernebb változatát alkották meg a whiskey kultúrájának. Ők ugyanis a tizenkilencedik században ismerkedtek meg ezzel az alkohollal és Glasgowig utaztak a tudásért. Tanulmányozták a híres szeszfőzdéket, hogy biztosra menjenek.

Ezután modern köntösben kezdték el áruba bocsátani azt. Példának okáért nem minden esetben tölgyfahordóban érlelik évekig a whiskey-t, így szakítva a tradíciókkal. Ezek az új próbálkozások sok esetben hoztak újszerű megoldásokat, mely egyfajta fejlődésnek tekinthetőek. Ezekben a különleges italokban az a jó, hogy gyakorlatilag minden alkalomhoz illenek kísérőként és ajándékba is jó választás lehet. Érdemes ezek közül válogatnod, hiszen széles kínálat vár honlapunkon. 

Tartalomhoz tartozó címkék: whisky árak