Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A Grey Goose vodka története

Ha a vodka kapcsán neked is azonnal az orosz uborkás verzió vagy a lengyel termékek jutnak az eszedbe, akkor itt az ideje, hogy egy kicsit egy másik országban is kalandozz e párlatok tengerén. Az egyik világhírű szuperprémium vodka, a Grey Goose ugyanis Franciaországból származik és bár csak a kilencvenes évek közepe óta jelen van a piacon, hatalmas karriert futott be. E nedű története egészen egyedi és fordulatos, a népszerűsítéséhez alkalmazott marketing fogások pedig a mai napig iskolapéldaként szolgálnak a szakmabeliek körében. Mindennek köszönhetően „szürke lúd” már világszerte ismert és a legnépszerűbb nedűk között tartják számon. Vagyis Sidney Frank, a Grey Goose megálmodója évekkel ezelőtt olyan italt alkotott, amely a mai napig meghatározója a komoly üzleti megbeszéléseknek és az exkluzív partyknak egyaránt.

A Grey Goose vodka megszületésének története

Míg sok vodka igen komoly múltat tudhat maga mögött, a Grey Goose igen fiatalnak mondható a sorban, hiszen a kilencvenes évek közepén alkotta meg először Sidney Frank. Az alap ötlet, amely ihletett adott a fiatalembernek az volt, hogy szeretett volna az újgazdag fiatalok számára egy kis különleges itallal szolgálni. Persze mindezt nem bízta a véletlenre, alaposan feltérképezte a ma piacon levő vodkákat, ehhez pedig beszerző körútra kellett küldenie a munkatársait. Sokak szerint ekkor hangzott el a ma már ikonikusnak számító mondat is: „Menjetek Franciaországba és gyertek vissza egy vodkával!”

Mindezek nyomán pedig megálmodott egy vodkát, amelyet máig a Cognac vidék tradíciói szerint párolnak, a legjobb minőségű francia búza felhasználásával, valamint kristálytiszta forrásvízzel készült, amely Champagne mészkőrétegén szűrődött át. A lepárlást pedig egy öt lépésből álló, precíz folyamat előzi meg, amelynek minden egyes mozzanatát ellenőrzi a pincemester.

A palack mellett sem szabad elmenni szó nélkül!

Különleges italnak nem mindennapi palackban van a helye. E gondolatmenet alapján és a „szürke lúd” elnevezést alapul véve született meg a mai is ismert üveg. A rajta levő távolba repülő ludak csillognak, így tükröződnek vissza az üvegről. Szintén egyedinek tekinthető, hogy a kezdetekkor kizárólag fából készült dobozokban szállították ezeket a vodkákat, ahogy a francia borokat szokás. Ám ezzel még nem ér véget a palackkal kapcsolatos történetszál, nagy jelentősége volt ennek a népszerűsítés kapcsán is!

Az ár igen meghatározó volt!

A Grey Goose a történetében elérte azt a pontot, amikor szükség volt egy kis lökésre. Frank ekkor elképesztő és egyedi ötlettel rukkolt elő. Az egyik trükk a dologban az volt, hogy a legjobb helyeken jelentetett meg olyan reklámokat, amelyek mindegyike azt hangsúlyozta, hogy ez egy szuperprémium vodka. Emellett megháromszorozta az ital árát, így máris hatott az emberek tudatalattijára és magasabb minőségűnek tartották. Harmadrészt pedig a palack kitalálásánál odafigyelt arra is, hogy magas és keskeny legyen, ugyanis így a bárok polcain magasabbra kellett tenniük az ott dolgozóknak, igazából praktikus okokból.

Ezzel pedig máris a drágább és minőségi italok között kapott helyet. A trükk bejött, ugyanis 1998-ban a nedű megkapta a „best tasting” címet, a 2000-es évek elején pedig 2,2 milliárd dollárért adta el a márka használati jogát az American Bacardi Corporationnek. Ebből a fogyasztók azonban semmit sem vettek észre, ugyanis a készítés módja és a recept semmit sem változott. Minden pontosan ugyanolyan, ahogy azt Sidney Franck ezt annak idején megálmodta, elkészítette és piacra dobta.

Valódi ikon született

Így történt az, hogy egy különleges vodkával együtt egy nem mindennapi történet és napvilágot látott, amelyet mind az italok, mind pedig a marketing területén valódi sikertörténetként tartanak számon. Így lett gazdagabb a világ egy szuperprémium vodkával, amelynek helye van minden egyedi eseményen.

Tetszett a cikk? Nyomj egy like-ot!

A többi cikkünket olvastad már? Nézz szét a blogban!

Ha te is szeretnéd megízlelni ennek a nem mindennapi nedűnek az ízét, ide kattintva máris megrendelheted webáruházunkból.