Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Four roses

Az amerikai Four Roses bourbon whiskey gyártója a 19. század végén alakult, ma pedig a japán Kirin Brewery Company tulajdonolja a márkát. Lepárlójuk a Kentucky-ban található Lawrenceburgben épült 1910-ben, mely azóta a történelmi épületeik listájára is felkerült, palackozó és érlelő épületeik pedig Cox's Creekben találhatóak. Az alapítója a márkának Rufus Mathewson Rose volt, valószínűleg róla, illetve testvéréről és az ő két fiáról (Four Roses = A négy Rose), habár több teória is napvilágot látott. Például a Kirin, a márka új tulaja nem említi Rufust, hanem Paul Jones Juniort tekinti a márka atyjának, aki 1888-ban jegyezte be a védjegyet, de már az 1860-as évek óta gyártotta az italt. Bármi is legyen az igazság, az biztos, hogy egy kalandos életút áll a márka mögött - több profil- és tulajdonosváltás után 2002-ben került mostani gazdájához, akik végül úgy döntöttek, hogy teljes egészében a straight bourbon whiskey felé terelik a gyártást.

2019 elején a Four Roses egy 55 millió dolláros projekt keretében több bővítést is végrehajtott, ezáltal 4-ről 8 millió gallonra tudták növelni termelésüket, így pedig évente 130 ezer (!) hordót tudnak készíteni ebből a kiváló párlatból.

Ha bele szeretnél te is kóstolni, akkor nincs más dolgod, mint lejjebb görgetni és rendelni egy (több) palackkal belőle!