Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Fehér rum – váljék egészségedre!

Ha a fehér rum a kedvenced, akkor nem is kérdés, hogy mivel tedd az ünnepek fényét még ragyogóbbá, csillogóbbá. A koccintós poharakba csak ez a nedű kerülhet, feltéve az i-re a pontot, megalapozva a mámorító boldogságot.

Egy apró érdekesség, hogy régen a könnyű, világos rumokat leginkább koktélok elkészítéséhez használták, kizárólagosan. Manapság már nem is lehet kérdés, hogy a prémium minőséget kínáló termékeket önmagukban érdemes fogyasztani, kiélvezni a cseppekben összpontosuló aromát, zamatot, és karaktert. A koktélok elfedik a rum jellegzetes ízvilágát. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy nem alkalmazható egy-egy speciális italkeverékbe alkalmanként, de a legjobb, ha házasítás nélkül kiaknázod a benne rejlő pozitívumokat.

Persze a rum értékének mértéke sohasem volt kérdéses. Egykor a tengerészek, kalózok italának számított, de bizony főszerepet játszott a cserekereskedelemben is. A rabszolga-tartás, a szervezett bűnözés, vagy a felkelések elképzelhetetlenek voltak rum nélkül.

A rum elődjeit már az ókorban is ismerték, nem véletlenül. A cukornádszirupból erjesztéssel előállított italok nagy valószínűség szerint Indiából, Kínából terjedtek el. Kiváló példa erre a brum, melyet a maláj nép fogyasztott előszeretettel.

Mivel minden országban, ahol egy kicsit is foglalkoznak a rum gyártásával mások a szabályozások, így a palackozott nedűket problematikus osztályozni. Nincs egységes szeszfok meghatározás, vagy éppen az érlelés követelményei is merőben mások.

Ettől függetlenül, ha számodra a fehér rum az az ital, ami pohárba való, akkor nem érdemes tovább kutatnod, elég ITT szétnézned.

Egyetlen tulajdonságot tarts a szemed előtt: a magas minőséget. Ha a kínálatunkban kapható prémium kategóriás termékek közül vásárolsz, akkor garantált, hogy a cseppek ízlelésekor nem ér csalódás!

Tartalomhoz tartozó címkék: rum fehér rum