Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Vermut a likőrborok királya

Termék szűrés

Ár
Űrmérték:
Rendezés:
Nézet:
Rendelhető
A Martini a világ egyik legkedveltebb itala.
490 Ft
Raktáron
A legkedveltebb Garrone vermut válogatott borokból, eredeti olasz recept alapján készül.
1.450 Ft
Raktáron
Garrone vermut ízesítéséhez a tradicionális Garrone recept alapján, több mint 30 féle gyógy- és fűszernövényből nyert aromát használnak.
1.450 Ft
Raktáron
Garrone Rosso vermut válogatott borokból, eredeti olasz recept alapján készül.
1.490 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
1.490 Ft
Raktáron
Garrone Cherry aperitif válogatott borokból, a mediterán nap alatt érlelt a maraschinoi csereszenye természetes aromájának hozzáadásával készül. 
1.590 Ft
Raktáron
Garrone Pesca barack ízű ízesített boralapú ital.
1.590 Ft
Raktáron
Íze édes és fűszeres, melyet vanília és szőlő zamata kíséri. 
2.590 Ft
Raktáron
Különlegesen száraz, fehér, fűszerezett bor. A Világ egyik legkedveltebb itala, klasszikus aperitív. 
2.590 Ft
Raktáron

Egy ikon Olaszországból. 

Az eredeti Martini Luigi Rossi hozzáértő szeme előtt készült.

2.590 Ft
Raktáron
2.590 Ft
Raktáron
A Vermutok Rolls Royse-ának nevezik.
4.150 Ft
Raktáron
Keserédes olasz aperitif.
4.290 Ft
Raktáron
James Bond Vesperet koktélja.
5.490 Ft
Rendelhető (2 munkanap)
Joseph Noilly 1813-ban alkotta meg a mára világhírűvé vált italt....
5.750 Ft

A vermut gyógyító erejére már maga Hipprokratész is esküdött, hiszen a ránk maradt iratok alapján mind a frissítő, mind pedig a gyógyító kezeléseihez gyakran használta kísérőként az italt, s habár sok más növényi alap hozzáadásával készült ital hírnevét egyaránt megtépázta a XIX. - XX. század, lévén, hogy az összetevőiket mérgezőnek kiáltották ki, a vermut túlélve a vádakat mind a mai napig nagy népszerűségnek örvend! Napjainkban közkedvelt alapanyag koktélok előállításánál, valamint a konyhai felhasználása is igen kedvező, amennyiben valaki a fehérbort szeretné kiváltani, s lévén, hogy alkoholtartalma kimerül az alacsonyabb, 15-18 százalék között, szobahőmérsékleten is tárolható! - Ehhez persze hozzátartozik, hogy a nagy vermut-fogyasztók úgy vélik, a felbontott üvegcse szabad levegőn hagyva körülbelül egy hónapig fogyasztható mindössze, azon felül megváltozik az íze, így hosszabb nyitva tartás esetén érdemes hűteni az ízvilág megtartása érdekében az italt.

Hogyan fogyaszd? Ha vermutról beszélünk, akkor összesen három kategóriába sorolható az ital, a száraztól az édesig rangsorolva ezek a következőek: száraz, fehér (bianco), valamint végezetül az édes (vagy vörös néven is ismert). A legelső, vagyis száraz vermut leginkább koktélokban fordul elő, míg az utolsó, az édes kategóriát sokszor önmagukban is fogyasztásra szervírozzák, valamint ez a híres Manhattan koktél alapanyaga is a két rész whisky hozzáadása mellett - ami Marilyn Monroe Van, aki forrón szereti című 1959-es filmjében szerzett magának örök hírnevet világszerte. Kétség sem férhet hozzá, ha egy mozis estét terveztek, s erre a filmre esik a választás, kétség sem férhet a kísérőhöz! A kínálatunkban is fellelhető ismert vermutmárkák: Martini, Garrone, Angelli, Cinzano, Gancia Americano, Lillet Blanc és a NoillyPrat, melyek neve mellett minden esetben szerepel a fentebb említett 3 kategóriába való besorolása is! Kóstold meg mind, és döntsd el, melyik a Te kedvenced!