Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Abszint választékunk

Mi lehetne izgalmasabb egy olyan italnál, mint amit az 1900-as években betiltottak az úgynevezett fiktív szindróma miatt? Nem csoda, hogy azóta is igen megoszlanak a vélemények a „zöld tündérről”, amely bizonyos nézetek szerint különös hatással van a fogyasztókra. Természetesen később kiderült, hogy az abszint sem veszélyesebb, mint más alkoholos italok, ráadásul mértékkel fogyasztva semmilyen gondot nem okoz. Sőt, különleges ízvilága valódi kuriózumnak számít, amelyet alapvetően a fehér üröm és az ánizs, valamint a különböző fűszernövények határoznak meg.

Ma már persze nem csak a jellegzetes zöld színben elérhető, hiszen a választék hatalmas, így biztosan te is megtalálod a színes kínálat között s kedvencedet. Ennek az italnak a története egyébként egészen az ókori Egyiptomig nyúlt vissza, ugyanis a fehér üröm gyógyító hatását már ekkor ismerték és előszeretettel használták, ám az első, a maihoz hasonló ital elődje az 1700-as évekbeli Svájcból származik. Azóta pedig a világ számos művészt is megihletett, nem beszélve arról, hogy hány baráti körben töltött estét dobott már fel a különleges abszint.

Termék szűrés

Ár
Űrmérték:
Rendezés:
Nézet:
Raktáron
4.990 Ft
Raktáron
Nagyon magas alkoholtartalmú ital, melynek a fogyasztását mértékkel ajánljuk!
6.950 Ft
Raktáron
Nagyon erős alkoholtartalmú ital, fogyasztását mértékkel ajánljuk!
7.950 Ft
Raktáron
16.750 Ft

Az abszint egy igazán jellegzetes ízű ital, amelyet általában tisztán vagy egy kockacukor társaságában fogyasztanak el, ezzel még inkább kiemelve a különleges aromákat. Számos variációja különböző színekben, eltérő ízvilágokkal és alkoholtartalommal érhető el, amelyek közül a legmagasabb a 80%. Annak idején ez a nedű olyan embereket ihletett meg, mint Pablo Picasso, Manet vagy Henri de Toulouse-Lautrec, akik igen komoly nyomot hagytak a történetemben a művészet terén. Pont emiatt egyszerűen nem szabad kihagyni, hogy megkóstold ezeket a különleges italokat.

Miből készül az abszint?

A legfőbb összetevője a fehér üröm, amelyet pont emiatt sokan abszintürömnek is neveznek. Magyarországon már a középkorban is elterjedt fűszer- és gyógynövény volt, ám írásos bizonyítékok vannak arra is, hogy már az ókorban is ismerték és használták ezt a növényt különböző variációkban. Emellett érezheted az italban az ánizs ízét is, valamint számos jellegzetes ízű fűszernövényt aromáját is elrejtették a palackban.

Miért tartották sokáig hallucinogén italnak az abszintot?

Az abszint legendájához szorosan kapcsolódik, hogy az 1900-as években számos országban betiltották hallucinogén mivolta miatt. A helyzet az, hogy mindez csupán ez mítosz, ugyanis bár tény, hogy ha túl sokat fogyasztasz ebből az italból, az okozhat hasonló tüneteket, de ez a tény minden alkoholos nedű esetében helytálló. Így tulajdonképpen nincs is miről beszélni. Egyébként a benn levő tujont azonosították tévesen a marihuána egyik származékaként, innen eredt a félreértés. Szóval ha mértékkel fogyasztod, biztosan nem okoz majd gondot az abszint.

E téma kapcsán joggal merül fel a kérdés, hogy ha nem volt hallucinogén, miért volt nagy hatással a művészekre? A felvetés jogos, viszont a helyzet az, hogy pont abban az időszakban robbant be az abszint a francia piacra, amikor olyan nagy nevek alkottak, mint például Pablo Picasso. Mivel sok ismert művész fogyasztotta előszeretettel a párlatot, sokan vontak párhuzamot a hallucinációk és a kreativitás között, a tények azonban azt mutatják, hogy nem volt ez az ital sokkal népszerűbb, mint a sör vagy a bor.

Miért léteznek különböző színű variációk?

Ha egy kicsit elmerülsz a választékban, azt is láthatod, hogy különböző színekben érhető el ez az ital, ami természetesen nem véletlen. A helyzet az, hogy az abszint, amikor elkészül a lepárlóüstben, színtelen, a különböző színeket úgy nyerik, hogy a palackozás előtt a párlatot még egyszer fűszerekbe áztatják. Ezek rendszerint főleg az izsóp, valamint a római üröm. Sőt, van olyan variáció is, amely esetében már a lepárlás előtt hozzáadják ezeket a növényeket, ennek nyomán születik például a jól ismert zöld abszint. Ezek az eljárások nem új keletűek, ugyanis már a 18-19. század fordulójától kezdve alkalmazzák. A piros variáció a hibiszkuszból nyeri a színét.

Fontos tudnod, hogy nagyon sokan megpróbálják hamisítani ezeket az italokat, azonban ezekben az esetekben a különböző árnyalatokat ételfestékből nyerik, ami nem csak illúzióromboló, hanem sokat elvesz az ital élvezeti értékéből is. Éppen ezért webáruházunkban különösen figyelünk arra, hogy kizárólag minőségi abszintokat vásárolhass nálunk.