Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

cognac

2019. 11. 05. 09:22:00
A konyak. Már maga a szó is magasztosságok, komolyságot és jó ízlést sugall, még azok számára is, akik soha nem kóstolták korábban ezt a típusú italt. A brandyk széles családjának tagjaként igen szigor szabályozások vonatkoznak az elkészítésére, többek között innen is eredhet az, hogy valódi kuriózumnak számít a szeszes italok között. Egyébként nyilván nem véletlen az sem, hogy ez a fajta ital volt az, amelyre Napoleon is esküdött, olyannyira, hogy tőle ered a mai napig méltán híres mondás, mely szerint: „Bor este, konyak reggel!” Lássuk, miben rejlik ez a különlegesség, ami miatt sokan az „angyalok szárnyának” is neveznek.
2019. 09. 02. 14:23:40

A konyak tipikusan az az ital, amely egy búskomor téli estéhez és egy barátokkal töltött nyári összejövetelhez is tökéletes választás. Egy elegáns, ám ugyanakkor igazán izgalmas nedűről van szó, amelynek a fogyasztása megkövetel bizonyos elvárásokat annak érdekében, hogy tökéletes élmény legyen a konyakozás, bármelyik márkát és évjáratot is választod. Éppen ezért ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat mindezzel kapcsolatban. Hiszen ne felejtsd el, hogy ezek a francia borpárlatok hosszú évszázadok hagyományait őrzik a palackokban, így minden pillanat, amikor belekortyolsz a poharadba, az bizony egy különleges momentum lesz.

2018. 11. 17. 09:37:00
Minden konyak brandy, de nem minden brandy konyak, szól a mondás, azonban ezzel még hírül sem merítettük ki mindazt, ami ebben a témában rejlik. Figyelem, szükség lesz az orrodra és az ízlelőbimbóidra is, ha velük tartasz ebbe a világba, ugyanis eláruljuk neked, mi jelent a brandy, mi is az Armagnac, sőt, letisztázzuk azt is, mi a különbség a különböző borpárlatok és a cognac között. Sőt, most már azt is tudni fogod, milyen az a V.S.O.P Brandy. Olvass tovább...
2018. 09. 12. 10:17:00

A konyak francia eredetvédelem alá eső, tölgyfahordóban érlelt borpárlat. A keresztelő az előállítási helyéhez köthető (Cognac község borvidéke). 

2018. 08. 20. 13:16:00

A Cognac karakterét vitathatatlanul a tölgyfahordós érlelés adja. Az eredetvédett francia nedű gyakorlatilag borpárlat, s a keresztelőjét a franciaországi Cognac község borvidékének köszönheti, mely fehérboráról vált világhírűvé. 

2018. 05. 25. 11:39:00

Miért különböznek egymástól olyan jól érzékelhető módon az egyes konyak fajták? Jó a kérdés, hiszen alapvetően egyetlen típusról beszélünk, mégis a különböző gyártók egészen más ízvilágot rejtenek a dugók alá, a palackjaikba. 

2018. 03. 27. 14:11:00
 A konyak története valójában a harmadik században kezdődik. Mind a régió, mind az ital, melynek neve Cognac (konyak), hosszú történettel büszkélkedhet, amit mindenféle nemzet, kereskedő társaságok, királyok és nemesek, természeti katasztrófák, háborúk és rettentő hideg telek alakítottak. Mindezek ellenére, e nemes ital egyre jobb és jobb lett az évszázadok alatt.
 Jöjjön hát a konyak, az „istenek szelleme” hiteles történelme.  
2018. 01. 19. 08:13:00
Az eredetvédett francia, tölgyfahordóban érlel borpárlat nevét származási helyéről, a franciaországi Cognac község borvidékéről kapta, ahol előbb a fehérbor, majd a belőle készült párlat vált híressé.