cognac
A konyak tipikusan az az ital, amely egy búskomor téli estéhez és egy barátokkal töltött nyári összejövetelhez is tökéletes választás. Egy elegáns, ám ugyanakkor igazán izgalmas nedűről van szó, amelynek a fogyasztása megkövetel bizonyos elvárásokat annak érdekében, hogy tökéletes élmény legyen a konyakozás, bármelyik márkát és évjáratot is választod. Éppen ezért ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat mindezzel kapcsolatban. Hiszen ne felejtsd el, hogy ezek a francia borpárlatok hosszú évszázadok hagyományait őrzik a palackokban, így minden pillanat, amikor belekortyolsz a poharadba, az bizony egy különleges momentum lesz.
A konyak francia eredetvédelem alá eső, tölgyfahordóban érlelt borpárlat. A keresztelő az előállítási helyéhez köthető (Cognac község borvidéke).
A Cognac karakterét vitathatatlanul a tölgyfahordós érlelés adja. Az eredetvédett francia nedű gyakorlatilag borpárlat, s a keresztelőjét a franciaországi Cognac község borvidékének köszönheti, mely fehérboráról vált világhírűvé.
Miért különböznek egymástól olyan jól érzékelhető módon az egyes konyak fajták? Jó a kérdés, hiszen alapvetően egyetlen típusról beszélünk, mégis a különböző gyártók egészen más ízvilágot rejtenek a dugók alá, a palackjaikba.
Jöjjön hát a konyak, az „istenek szelleme” hiteles történelme.