Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Célkeresztben a tequila ár

A tequila ár, ha nálunk vásárolsz, nem ijeszthet el. Kedvező feltételek mellett kortyolhatsz bele a prémium minőségbe. A mexikóiak kedvelt italát a kék agavé cukorban gazdag tövéből erjesztik és párolják, többnyire egyéb termények hozzáadásával. 

A méltán népszerű égetett szesz alkoholtartalma az esetek többségében 38-40%, de a hivatalos előírások szerint 35-55% között gyártható. A tequila eredet védelem alá esik, mind Amerikában, mind az Unióban csak a mexikói párlatokat árusíthatják tequila elnevezéssel. Akad néhány érdekes tévhit a témában. Az egyik, hogy a nedűt kukaccal palackozzák.

Ne ijedj meg, ez a prémium minőségű kategória tagjainál nem fordulhat elő. A másik fals elképzelés, hogy a mexikói ital tulajdonképpen kaktuszpárlat. A valóságban, azonban a kék agavénak semmi köze sincsen a kaktuszfélékhez. A két legismertebb fajtája a sylver érleletlen, ízesítetlen illetve a gold, mely lehet érlelt és érleletlen párlatok keveréke, vagy olyan érleletlen párlat, melyet az érlelt variációknál alkalmazott adalékokkal ízesítenek. A mexikóiak tisztán fogyasztják nemzeti italukat, semmilyen adalékot nem tesznek hozzá, magában élvezik a kortyolni való nedű karakterét. Ezzel szemben a világ más tájain szertartásként terjedtek el a különböző “kísérők”.

A slyvert így sokan sóval és citrommal bolondítják meg, míg a goldot fahéjjal és naranccsal. Hogy honnan jön ez a szokás? A nem minőségi alternatívákat egykor csak így lehetett élvezhetővé tenni, és a rossz mellékízt elnyomni. A tequila ár nálunk a földön jár! A kínálatunkban kizárólag prémium kategóriás termékeket találsz, vagyis sem kukacoktól nem kell tartanod, sem kísérőkkel nem kell készülnöd - persze, ha te így szereted, akkor váljék egészségedre!

Tartalomhoz tartozó címkék: tequila tequila ár