Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Captain Morgan a fedélzeten

A rum a kalózok és matrózok italaként vált ismertté. Nem véletlen, hogy ez a párosítás igen sok filmkészítőt is megihletett. A megfilmesített sztorik alapján úgy képzeljük, hogy a kalózoknak mindegy volt, milyen, csak rum legyen. Ez így valószínűleg nem igaz, hiszen nem csak a rum világszerte való elterjedése köszönhető a kalózoknak, hanem a különböző fajták, ízek megjelenése is. Szerették ezt az italt, szorosan hozzá tartozott mindennapjaikhoz, s szerették volna minél jobbá tenni, a maguk ízléséhez igazítani.

A leghíresebb ital, ami igazi kalóz kezei közül került ki, a Captain Morgan – a mai napig tart hódító útja, s már nem csak a tengeren túl, hanem innen is.

Rum(kis)okos

A rum nagyon sokszínű ital, mivel nincs meghatározva, hogy milyen eljárással készüljön és arra sincs szabály, hogy milyen hőfokon, mennyi ideig érleljék. Ahány lepárló, annyiféle rum, az biztos csak csupán, hogy a nádcukorgyártás melléktermékéből, a melaszból erjesztik. A palackozott italok színe is széles skálán mozog az áttetszőtől az aranyszínűn és a barna mindenféle árnyalatán át egészen a feketéig.

A fehér rum pár hónap érlelés után palackba került, míg a barnához több évnyi érlelés szükséges. Az aranyszínűek fűszerezettek. Ennyit általánosságban a rumokról, amelyek között kitüntetett helyet foglal el a Captain Morgan, hisz ez az egyik legnépszerűbb márka a világon.

Itt olvashatod a rum készítés menetét

Koktélhoz és önmagában is kitűnő a Captain Morgan

Mindhárom rumfajtával képviselteti magát a polcokon a karibi, Jamaicában készülő Captain Morgan, s mindegyik kitűnő minőségű, prémium rum.

A Captain Morgan White Rum könnyed, nyárias jelleget képvisel a rumok sorában. Fogyasztása önmagában nem igazán szokás, koktélokhoz viszont annál inkább az egyik legjobb választás. Többek között a mojito is csúcs Captain Morganből készítve, minden kortyában érezhetjük a tengerparti életérzést.

Morgan kapitány Dark Rumját ezzel szemben érdemes önmagában megízlelni, a rumkedvelők legnagyobb kedvence ez. Telt, férfias italról van szó, amelynek ízvilágában melaszos, gyümölcsös, mézes jegyeket fedezhetünk fel.

A Captain Morgan Spiced Gold Rum pedig az abszolút kuriózum, a rum gazdagon fűszerezett változata. A tölgyfahordóban való érlelés után vaníliával, fahéjjal, szegfűszeggel, karamellel bolondítják meg a kalózok italát, ezek hozzáadásával semmihez sem hasonlítható, egyedi, különleges ízű rumot kapunk. Ez az az ital, amit vétek bármivel is keverni – töltsd jégre és kortyold! Első cseppjétől az utolsóig hamisítatlan karibi hangulatba hoz ez az ital. Alkoholtartalmát tekintve 35-37,5 százalékos - hat, de nem annyira erős, hogy elnyomja az utánozhatatlan ízeket.

Morgan tökéletesen tisztában volt azzal, hogy milyen a tökéletes rum és meg is alkotta. Bár igaz, hogy az ital csak 1944 óta őrzi a nevét, ekkor született meg ugyanis a Captain Morgan mint márka, de 1680 óta palackozzák ezt az italt az ő receptjét követve.

Horgonyt felhúzni, hajózz Morgan kapitánnyal!

De ki is volt ez a jól ismert kapitány? Morgan valódi történelmi személy, s ez a tény még érdekesebbé, különlegesebbé teszi ezt az italt. Kortyolgatása közben minden cseppjében érezhetjük a történelmet, képzeletben ott lehetünk a kapitány hajójának fedélzetén és vele együtt vívhatjuk meg a nagy tengeri csatákat. Egy kis rum és képzeletünknek semmi sem szabhat határt!

Henry Morgan az 1600-as évek walesi kalóza. A történelem egyik leghírhedtebb karibi kalóza volt, de nem csak tengeri akcióival írt történelmet. Élete számos írót és rendezőt megihletett, s az általa született rum is máig őrzi nevét az utókornak. A névadó kalóz Anglia Spanyolország ellen vívott háborúja idején tevékenykedett aktívan és bármilyen meglepő, tulajdonképpen legálisan. Az angolok ugyanis ekkoriban engedélyt adtak a kalózoknak a spanyol hajók megtámadására, a spanyol városok kifosztására.

A rettegett tengeri haramiák közül is kiemelkedett Morgan kapitány, ugyanis 1668-ban az ő csapata fosztotta ki a panamai Portobelót. Ez volt „zsákmányai” között a legnagyobb, amellyel véglegesen beírta magát a történelembe. A kalóztörvények is az ő nevéhez köthetők, nem csak kegyetlenkedéseiről híres ugyanis, hanem igazságosságáról is. A kalózok tisztelték, elismerték, követték. Így tudott óriási sikereket elérni, s ennek köszönheti, hogy gaz kalózból később Jamaica kormányzója lett.

Tudtad, hogy számtalan országban készítenek rumot?

Helyt állt a tengeren és a szárazföldön egyaránt, nem csak a kalózok ismerték el rátermettségét, hanem Anglia vezetői is, így köztiszteletben álló politikusként fejezhette be életét. Ám kalózként kezdte, s akként is maradt fent neve. Így pedig nem vetette meg ő sem a rumot, sőt, élete végéig időt és energiát szentelt saját itala tökéletesítésére.

Az általa készített rum rövid idő alatt a kalózok kedvencévé vált, sőt, hamar bevette a szárazföldet is és ma is tart hódító útja.

Nem csoda, hiszen ki tudhatta volna jobban, mint őt, hogy mi kell egy kalóznak, hogy milyen a tökéletes rum? A Captain Morgan minden palackja igazán kapitányos.

Palackba zárt életöröm

Ha vágysz egy kis karibi pezsgésre, akkor a Captain Morgan-re van szükséged! Kortyolgasd és élvezd, ahogy átjár a tengerpari lazaság, vidámság, életöröm! Ha pedig másnak is adnál ebből az élményből, akkor válassz díszdobozos palackot, amelyhez korsó is jár – exkluzív ajándék bármilyen alkalomra!

Webáruházunkból most akár azonnal meg is rendelheted a kedvencedet, nézd meg a Captain Morgan rum kínálatunkat!

Tetszett a cikk? Nyomj egy like-ot!

További cikkeinket a Blogunkban olvashatod, vagy címkék alapján is tudsz keresni

Tartalomhoz tartozó címkék: rum