Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Cachaca kisokos

A brazilok nemzeti itala erjesztett cukornádból készülő, magas alkoholtartalmú párlat. A cachaca íze könnyű, aromás, amit a cukornádból frissen préselt cukornádlének köszönhet. 

A végül pohárba kerülő nedű minőségét számos külső tényező befolyásolhatja. Az időjárási viszontagságok korántsem lényegtelenek. Az éghajlatra jellemző specialitások, a talaj milyensége, a csapadék eloszlása és mennyisége legalább annyira meghatározóak, mint az érlelés során alkalmazott hordó jellemvonásai, vagy a hagyományosnak tekinthető eljárások és az innovatív technológiák aránya.

Persze a cukornád tulajdonságai is prioritást élveznek. Harminchét fajta cukornád létezik, s bármelyikből készíthető cachaca. A trópusi, szubtrópusi körülményeket kedvelő növénynek évi hatvan centiméter esőre van szüksége a megfelelő fejlődéshez. Az aratás után nem kőbe vésett, de roppantul lényeges szabály, hogy minél előbb ki kell nyerni a cukornádlevet, vagyis a préselést minél előbb meg kell kezdeni. Az így kapott nedűt előbb átszűrik, aztán ülepítik, így mindenféle káros szennyeződés könnyedén eltávolítható. Ha ízleltél már rosszabb minőségű italt, aminek égett ízét érezted, akkor ez a gyártás során előforduló hanyagságnak köszönhető, ugyanis a nem megbízható forrásból származó nedű alapanyagáról nem egyszer leégetik a leveleket, aminek hála hamu kerül a lébe.

Ezért olyan lényeges, hogy optimális forrást preferálj a beszerzéseidhez. Például minket. A cachaca megismerésre méltó alkoholfajta! Ha eddig még nem kóstoltad ezt a különlegességet, akkor itt az ideje közelebbről is megismerned. A kínálatunkban kedvező anyagi feltételek mellett juthatsz hozzá a dél-amerikai kortyolni valóhoz.

Tartalomhoz tartozó címkék: cachaca cachaca ára