Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Italneked Blog

Folyamatosan frissülő blogunkban megismerheted a világ legjobb és legkülönlegesebb alkoholos italait. Bemutató cikkeinkben ezek mellett igyekszünk új szempontokból megvilágítani a hazánkban is jól ismert italokat. Kövesd cikkeinket, kóstolj bele új ízekbe.
2019. 04. 15. 19:11:00

Ha azt mondjuk, skót whisky, akkor neked rögtön a Johnnie Walker ugrik be? Ez nem véletlen, hiszen ez a név a világ legtöbb pontján forgalmazott márkáját jelzi, amelyet a legnagyobb arányban értékesítenek a különböző országokban. Viszont hazánkban a legtöbben a „piros címkés” változatot ismerik és azonosítják a márkával, amit valaki vagy nagyon szeret vagy kifejezetten nem kedvel. Bármelyik típusba is tartozol, érdemes kipróbálnod a márkacsalád többi tagját is, biztosan találsz közöttük új kedvenceket. Épp emiatt összegyűjtöttünk egy csokorra való különlegességet.

2019. 04. 10. 13:01:30

A whisky szó már ha csak kimondjuk is számos érzést és benyomást hordoz magában. Hiszen nem csak azoknak vannak elképzelései ezzel az itallal kapcsolatban, akik fogyasztják, hanem azoknak is él egy kép a fejükben erről az egészről, akik még sosem kóstolták. Hiszen ez a nedű már számos filmben, sorozatban és könyvben kapott igen fontos „szerepet”, legyen szó cowboyokról, üzletemberekről vagy éppen szórakozó fiatalokról. Ezzel azonban még koránt sincs vége a whiskyvel kapcsolatos érdekességek sorának.

Íme néhány nem mindennapi tény erről a koránt sem hétköznapi nedűről! Kattints!

2019. 04. 01. 11:26:00

Ha a cím alapján hirtelen a só és a citrom jutott eszedbe, esetleg a narancs és a fahéj íze ugrott be, akkor ugyan nem jársz messze a valóságtól, ám jobb ha tudod, mindezzel csak a jéghegy csúcsát kapargatod. Ugyanis a tequila fogyasztása sokkal többet jelent annál, mint hogy egy szórakozóhelyen a pult mellett állva rászórsz egy kis sót a kezedbe és lehajtod a felesedet. Mutatjuk, mi mindent érdemes tudnod a tequiláról és a fogyasztásáról, valamint azt is megtudhatod, miként készülnek a különböző variációk.

2019. 03. 25. 09:31:00

Vannak tipikusan olyan filmek, amelyekben igen komoly szerepet játszanak az alkoholos italok is. Sőt, vannak olyan tipikus szereplők, akiket már el sem tudsz képzelni a poharuk nélkül. Ezen alkotások között számos olyan klasszikus is szerepel, amelyeket mindenképpen látnod kell, így érdemes előkészíteni a bakancslistádat, ugyanis számos remek alkotás megtekintését kell most felvésned rá. Íme tíz olyan film, amelyekben a remek színészi alakítások mellett az alkohol is igen komoly szerephez jutott. Így bizony ha ezekben a kasszasikerekben nem emelték volna a szájukhoz a poharat a szereplők, biztosan nem lett volna ugyanaz a hatás. A legjobb pedig, hogy a 60-as évek magyar alkotásaitól a legfrissebb amerikai filmek is helyet kaptak a válogatásban.

2019. 03. 18. 10:31:00

Egy szeszes ital esetében alapvetően két dolog számít igazán. Az egyik az alapanyag és ezzel együtt az ízvilág, a másik pedig az alkoholtartalom. Ugyanis ez adja meg azt a karaktert a különböző nedűknek, amelyek miatt különlegessé válnak a különböző tételek. Ebben a válogatásban összegyűjtöttük neked a világ 10 legmagasabb szeszfokkal rendelkező italát, amelyekkel garantáltan feldobhatod az estédet a barátaiddal. Ha eddig azt gondoltad, hogy a abszint és a spitz rum a teteje ennek a kategóriának, akkor most nagyon sok újdonságot mutatunk neked.

2019. 03. 11. 12:42:45

Olaszország számos különleges dolgot adott a világnak, legyen szó a spagettiről, a pizzáról, a művészetekről vagy az építészetről. Ide sorolható számos jellegzetes olasz ital is, amelyeket vétek lenne nem megkóstolni legalább egyszer az életben. Amilyen színes ez a nemzet, olyan sokfélék az italaik is, pont ezért helye van ebben a válogatásban a pezsgőnek, a likőrnek, valamint a vermutnak is. Bármelyikre is esik a választásod, biztos lehetsz abban, hogy különleges élményben lesz részed, ugyanis mindegyik tétel egytől egyig valódi kuriózum, amely egyszerre kényezteti a testedet és a lelkedet, nem beszélve az ízlelőbimbóidról.
Ebben a cikkben összegyűjtöttünk neked négy kiváló olasz italt!

2019. 02. 18. 11:54:16

A fehér rum rendszerint az egyike azoknak az italoknak, amellyel a fiatalok először ismerkednek meg a bulik alkalmával. Persze ilyenkor még rendszerint kólába kerül majd szóda és lime segítségével bolondítják meg, ami nem csoda, hiszen nagyon finom italok álmodhatók meg belőle. Fontos azonban tudnod, hogy sokkal több rejlik a fehér rum mögött, mint koktélok és a long drinkek színes világa. Története ugyanis több száz évvel ezelőttre nyúlik vissza, az íze pedig nem hiányozhat a forró nyári estékről.
Most bemutatjuk neked bővebben is.

2019. 02. 13. 10:28:00

Amikor egy hosszú nap estéjén végre van egy kis időd magadra, mi sem lehetne jobb kikapcsolódás, mint leemelni egy palack különleges italt a polcról, kitölteni egy pohárba, majd a nappaliban, a fotel ölelésében lassan lemosni vele a nap bosszúságait és stresszes élményeit. Figyelem, mindez kizárólag minőségi itallal kivitelezhető! Tökéletes választás ehhez a francia borpárlat, az armagnac, amely sokkal többet nyújt, mint egy egyszerű ital.

Olvasd el a cikket...

2019. 02. 08. 16:46:18
Nagyon fontos, hogy prémium minőségi alkoholt válasszunk, mikor iszunk, mely mértékkel történő fogyasztása ünnepet teremt számunkra és egy pl. jó minőségű bor egészséges szervezetünk számára is. Mi ehhez kínálunk segítséget exkluzív és prémium Italkereskedésként, ital webshopként. Legyen szó egy családi vagy baráti összejövetelről, vagy egy nosztalgikus estéről, nálunk minden alkalomhoz megtalálható a legmegfelelőbb ital.
2019. 02. 03. 10:43:00

Képzeld el, hogy éppen perzselő nyár van, te pedig a tengerparton fekszel egy kényelmes napozóágyban. A bőrödet kellemesen simogatják a nap sugarai, a szádon érzed a sós pára ízét és végre az égvilágon semmi dolgod nincs. Nem csörög a telefon, nem kiabál a főnököd és nem nyaggatnak a gyerekek sem. Most csak te vagy és minden, amit szeretsz. Őszintén, te milyen italt innál legszívesebben egy ilyen napon? Ha rögtön egy finom, frissítő, nem túl édes, színes koktél jutott eszedbe, akkor gratulálunk, te már beléptél a curacao igazán különleges világába.

2019. 01. 24. 12:04:36
Ha van olyan ital, amelyről bátran állíthatjuk, hogy évszázadokkal ezelőtt is fogyasztották már az őseink, akkor a vodka biztosan az. Ez az ital egyes feljegyzések szerint már a tizenhatodik század óta jelen volt, de vajon tudod, hogy készül? Olvasd el bejegyzésünket és eláruljuk neked.
2018. 12. 19. 09:35:00
Sokak fejében él az a téves kép a vodkáról, hogy tulajdonképpen egy gabonából előállított, színtelen italról van szó, amely egy kis narancslével hígítva válik ihatóvá. Természetesen szíved joga koktélt keverni a legjobb minőségű vodkából is, azonban előtte érdemes egy kicsit tisztán is megízlelned és kipróbálnod a számos különböző összetevőkből, eltérő eljárási technikával készült változatokat is. Erről szól ez a mostani cikkünk, kattints a címre!
2018. 12. 14. 23:04:00
Hagyomány, luxus, és prémium minőség palackba zárva? Nálunk minden egyes üveg vodka ezt a verhetetlen ötvözetet kínálja. Ha úgy érzed, hogy itt az idő az exkluzív perceket még fényesebbé varázsolni, akkor nem érdemes más nedű után kutatni. 
2018. 12. 10. 10:44:50
A karácsonyi időszak több szempontból is különleges része az évnek. Ilyenkor egy kicsit mindenki megáll a hétköznapok rohanásában és kizökken is kicsit a szürke és monoton életvitelből. Ezekben a napokban lehet egy kicsit tovább lustálkodni, szabad egy kicsit csalni a diétával, ráadásul a sokszor csak ritkán látott családtagokkal és barátokkal is eltölthetünk végre egy kis minőségi időt. Ehhez pedig mindenképpen valamilyen különleges ital illik. Mutatunk is egy kis listát hölgyek számára.
2018. 12. 06. 14:27:00
Ez a kérdés igen gyakran felmerül és rendszerint igen nagy dilemmát tud okozni, különösen akkor, ha két palackot tartasz a kezedben, amelyek közül az egyiken a whisky, a másikon pedig a whiskey felirat szerepel. A helyzet az, hogy ezek a szócskák többet árulnak el az üvegben levő italról, mint gondolnád. Megmutatjuk neked, hogy mit jelent ez a néhány betűnyi eltérés és mi rejlik a különböző írásmódok között. Olvasd el cikkünket, ahol eláruljuk a különbségeket.
2018. 12. 02. 16:47:14

Egy harmincadik születésnap minden ember életében nagyon különleges. Hogy miért? Mert ez első olyan kerek születésnap, amikor már igazán felnőtt az ünnepelt. A tizediken még az érdekel, mit rejtened a csomagok és megkaptad-e az áhított játékot, a huszadik pedig nyilván a mérhetetlen bulizásról és a barátokkal töltött időről szól. A harmincadik viszont egészen más. Már felnőtt vagy, van munkád, sőt, talán már saját családot is alapítottál vagy éppen a karriered csúcsán vagy. Éppen ezért egy ilyen kerek születésnap felett nem szabad csak úgy elsiklani. Ugyanis a harmincadik év betöltéséhez 30 éves ital is dukál! Hogy mire is gondoltunk? Mutatjuk!

2018. 11. 24. 11:24:56

A szilveszteri hangulat elképzelhetetlen anélkül, hogy legalább egyszer ne hallanánk a pezsgős dugó pukkanását és a poharak csilingelését. Nem véletlen azonban, hogy éppen pezsgővel koccintunk az új év kezdetére, ennek a története hosszú időkre nyúlik vissza. Többek között az is szerepet játszik ebben, hogy a babona szerint olyan lesz a következő éved, ahogy az óév utolsó napját töltöd.

2018. 11. 17. 09:37:00
Minden konyak brandy, de nem minden brandy konyak, szól a mondás, azonban ezzel még hírül sem merítettük ki mindazt, ami ebben a témában rejlik. Figyelem, szükség lesz az orrodra és az ízlelőbimbóidra is, ha velük tartasz ebbe a világba, ugyanis eláruljuk neked, mi jelent a brandy, mi is az Armagnac, sőt, letisztázzuk azt is, mi a különbség a különböző borpárlatok és a cognac között. Sőt, most már azt is tudni fogod, milyen az a V.S.O.P Brandy. Olvass tovább...
2018. 11. 10. 17:54:41

Emlékszel még, mit hívtunk brandy-nek fiatal korunkban? Arra gondolunk, amikor végig lejtett a szádon a selymes nedű és megálltál egy pillanatra, hogy élvezd a különleges ízhatást. Érzed még a nyelveden azt az érett, édesen gyümölcsös aromát, ami a cigaretta ízével keveredett? Ha mostanában szomorúan nézel végig a párlat választékon és úgy érzed, semmi sem tudja pótolni a jó öreg Ararat brandy ízét, akkor most a legjobb helyen jársz, ugyanis kínálatunkban 5, 10, 20 és 30 éves palackok is találhatók az „örmény konyakból”.

2018. 11. 12. 13:20:00

Amikor egy nagyobb társaság összegyűlik, akkor megfigyelhető, hogy a hölgyek és a férfiak eltérő italfogyasztási szokásokkal bírnak.