Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Az orosz vodka egy cseppje is melegen tarthat!

Az orosz vodka jellegzetes ital, melyet mindenki a Szibériában élő marcona, tajgához, tundrához szokott emberekhez köt. 

Pedig nemcsak a komoly mínuszokban tehet jó szolgálatot egy korty vizecske. Utóbbi kifejezés nem elírás a részünkről, ugyanis a vodka szó szerinti jelentésben ennyit tesz. Az előállítása során a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így aztán nagyrészt vizet és etanolt tartalmaz. A többi égetett szesz típustól eltérően nagyon más összetevővel csak minimális mértékben büszkélkedik.

Az esetek nagy százalékában gabonából vagy burgonyából állítják elő, de alapvetően minden cukor vagy keményítő tartalmú mezőgazdasági termény megfelel a gyártásához. Nyilván igazán minőségi végeredmény az első kettő variáció esetén borítékolható, pontosabban palackozható. Ha az alkoholtartalom tart lázban, akkor jó, ha tudod, hogy a nemzetközi gyártók legtöbbször 40%-os vodkát kínálnak a piacon, de ritkán előfordulhatnak ennél töményebb verziók is. Az innovációk az alkoholos italok világát sem kerülik el, éppen ezért talán számodra sem meglepő, hogy ma már megannyi ízesített variáns is a boltok polcain várakozik.

Az orosz vodka történelme nem egyenlő az orosz szeszfőzés históriájával. Sokan úgy gondolják, hogy a vodka története az orosz szeszfőzés és főzdék megjelenéséig nyúlik vissza, pedig valójában erről szó sincs. A XIX. században a finomító oszlopok feltűnésével indulhatott meg a vodka előállítása. Az oszlopok teljesen megreformálták a lepárlás folyamatát, mely így kevesebb időt és energiát igényelt, azaz gazdaságossá avanzsált. Az első gabonapárlatok megjelenése a XV. századra datálható Oroszországban, ám ezeket még csak nem is nevezték vodkának, s más hasonlóság sem volt felfedezhető közöttük.

Tartalomhoz tartozó címkék: vodka orosz vodka